۰
مژگان مصطفوی:

افغانستان نیاز به رسانه های ارزش گرا و روزنامه نگاری صلح محور دارد

چهارشنبه ۲۴ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۱
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که افغانستان در شرایط فعلی برای عبور از فرهنگ جنگ و خشونت، نیاز به رسانه های ارزش گرا و روزنامه نگاری صلح محور دارد.
افغانستان نیاز به رسانه های ارزش گرا و روزنامه نگاری صلح محور دارد

معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که افغانستان در شرایط فعلی برای عبور از فرهنگ جنگ و خشونت، نیاز به رسانه های ارزش گرا و روزنامه نگاری صلح محور دارد.
به گزارش خبرگزاری جمهور، دفتر میدیوتیک افغانستان امروز چهارشنبه(۲۴قوس) یک نشست دو روزه را تحت عنوان" نقش و جایگاه رسانه ها در روند صلح و مصالحه " در کابل برگزار کرد.
این نشست با حضور شماری زیادی از مقام‌های حکومتی، مسوولان رسانه ها، خبرنگاران، و روزنامه نگاران در کابل برگزار شد که قرار است روی نقش و موثریت رسانه ها در روند تامین صلح در کشور بحث و تبادل نظر صورت بگیرد.
سیده مژگان مصطفوی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ تاکید کرد که در پانزده سال گذشته کمیت رسانه ها افزایش داشته اما روی کیفیت رسانه ها باید توجه بیشتر صورت بگیرد.
وی افزود :"در پانزده سال گذشته، دست آورد های زیادی داشتیم که دست آورد عمده مردم و دولت افغانستان رسانه های جمعی می باشد، رسانه ها باید رفتار مسوولانه ای با توجه به شرایط فعلی افغانستان داشته باشند".
به گفته خانم مصطفوی رسانه ها در کاهش ناهنجاری ها، فساد اداری و نفاق و تبعیض؛ در امر مبارزه با فساد، امراض ساری، قاچاق مواد مخدر می‌توانند نقش ارزنده ای را در کشور بازی کنند.
وی با تاکید براین که رسانه ها از لحاظ محتوایی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد گفت:" پیام رسانه ها بسیار موثر است به خاطر ی که تعداد کثیر مردم را تحت پوشش قرار میدهد نسبت به ملا امامان مساجد، که ممکن است ۳۰۰تن در مسجد جمع شود و حرفهای ملا امامان را بشنود".
خانم مصطفوی گفت که عمده ترین نقش رسانه ها در جامعه نقش خبری، آموزشی، تفریحی و تبلیغی آن می باشد که در شرایط فعلی کشور به رسانه های ارزش گرا نیازمند هستیم.
وی تاکید کرد:" رسانه ها وظیفه دارد که از وقایع و رویداد های جامعه اطلاع رسانی کند اما متاسفانه اخبار جنگ و خشونت در رسانه های ما در صدر اخبار قرار دارد اما کم تر به مسایل مورد توسعه ای پرداخته می شود از سوی رسانه ها، رسانه ها نباید برنامه های را داشته باشد که باعث مخدوش شدن اذهان عامه شود".
او گفت :"در شرایط فعلی به سبک خاص روزنامه نگاری صلح نیاز داریم، مساله خشونت باید به نحوی پردازش شود که به قربانیان خشونت آسیب نرسد ما ، بیشتر توقع داریم رسانه ها صلح محور باشد".
خانم مصطفوی نقش رسانه ها را در تامین صلح بسیار مهم عنوان کرد و گفت که رسانه ها باید حین گزارش دهی از وقایع جنگ جنبه صلح آن را در نظر بگیرد.
به گفته وی تحقق صلح پایدار در افغانستان نیازمند مشارکت عمومی مردم به شمول رسانه ها است که رسانه ها از طریق انتقادهای سازنده میتواند به جای فرهنگ جنگ، فرهنگ صلح را در جامعه نهادینه بسازند.
همچنان نادر نادری، مشاور ارشد روابط عامه و استراتژیک ریاست جمهوری گفت که خبرنگار صلح تنها به نشر گزارش های صلح نیست، نشر اخبار که غیر از جنگ باشد می تواند اخبار صلح باشد برجسته ساختن مسایل اقتصادی می تواند در ترویج فرهنگ صلح نقش داشته باشد.
آقای نادری تاکید کرد که هیچ کس یا اداره حق ندارد که دسترسی به اطلاعات را برای رسانه ها محدود بسازد.
وی افزود که دولت برای فراهم سازی زمینه دسترسی به اطلاعات برای مردم افغانستان و رسانه ها متعهد است.
مولوی خیبر، معاون شورای عالی صبح نیز تاکید کرد که رسانه ها می تواند در اصلاح جامعه نقش عمده را بازی کرده و مردم را به تحکیم و وحدت ملی دعوت نماید.
او گفت:" هدف شورای عالی صلح رسیدن به صلح پایدار و با عزت است، ما صلحی را میخواهیم که دست آورد های ۱۵ساله کشور به چالش کشانده نشود و هیچ اداره نه می تواند با این دست آورد ها معامله کند".
وی تصریح کرد :"مطبوعات در ۱۵سال گذشته نقش عمده را در راستای توسعه کشور بازی کرده است، ارزش رسانه ها در اصلاح جامعه بالاتر از آن است که بگویم رسانه ها رکن چهارم دموکراسی است".
این اظهارات درحالی مطرح می شود که در پانزده سال گذشته یکی از دست آورد های ارزنده حکومت افغانستان را رشد رسانه های جمعی شامل می شود.
زهرا جویا-خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین