۰
نمایندگان:

پاکستان دولت افغانستان را مجبور به ترک دوستی با هند نمی تواند

سه شنبه ۲۳ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۲
شماری از نمایندگان مجلس در پی اظهارات اخیر معاون وزارت خارجه پاکستان در مورد نزدیکی کابل با دهلی نو، می گویند که پاکستان نمی تواند افغانستان را مجبور به ترک دوستی با هند کند.
پاکستان دولت افغانستان را مجبور به ترک دوستی با هند نمی تواند

شماری از نمایندگان مجلس در پی اظهارات اخیر معاون وزارت خارجه پاکستان در مورد نزدیکی کابل با دهلی نو، می گویند که پاکستان نمی تواند افغانستان را مجبور به ترک دوستی با هند کند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ روز گذشته اعزاز احمد چوهدری معاون وزارت خارجه پاکستان تهدید کرده است که نزدیکی کابل با دهلی نو، نباید بر بنیاد دشمنی با پاکستان باشد؛ زیرا در آن صورت تمام منطقه با تهدیدهای مواجه خواهد شد.
اما شماری از نمایندگان مجلس، این تهدیدهای پاکستان را بی تاثیر دانسته و تاکید دارند که افغانستان به عنوان یک کشور مستقل می تواند با هرکشوری که بخواهد ارتباط نزدیک بر قرار کند و روابط با هند نیز تاریخی و بدون خطر بوده است.
عبدالولی نیازی یک عضو مجلس در این خصوص به خبرگزاری جمهور گفت که پاکستان با چنین تهدیدهای خود تلاش می کند تا دولت افغانستان را زیر تاثیر خود قرار دهد ولی افغانستان منحیث یک کشور مستقل عمل کرده و در روابط خارجی خود نیز مختار است.
آقای نیازی افزود: "دولت افغانستان حق دارد با هرکشوری که بخواهد دوستی کند و پاکستان هیچ گاهی نمی تواند تصمیم بگیرد که دولت افغانستان با کدام کشور دوستی کند و با کدام کشور دوستی نکند".
به گفته وی، این یک مداخله آشکار در امور روابط خارجی افغانستان که از سوی پاکستان مطرح شده ولی دولت افغانستان هیچ گاهی به این خواسته پاکستان پاسخ مثبت نخواهد داد.
این تهدیدها از سوی پاکستان در حالی مطرح می شود که هم اکنون روابط کابل و دهلی نو بیشتر از گذشته در حال گسترش است و پاکستان همواره تلاش کرده تا مانع نیزدیکی افغانستان و هند شود؛ زیرا پاکستان با هند دشمنی دیرینه و تاریخی دارد.
پیش از این پرویز مشرف رییس جمهور سابق پاکستان نیز گفته است که در زمان حکومت اش به دلیل نزدیکی کابل و دهلی نو از طالبان در افغانستان حمایت کرده است.
از سوی هم، معاون وزارت خارجه پاکستان و سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی نخست وزیر این کشور گفته اند که پاکستان از روند صلح در افغانستان حمایت می کند.
اما نمایندگان مجلس با وجود اینکه صلح را یک امر اجتناب نا پذیر می دانند؛ اما می گویند، تجربه نشان داده است که بلند کردن صدای صلح از سوی پاکستان به نیت جنگ است و می خواهند از این طریق صفوف طالبان را در فصل جنگ تقویت کند.
عبدالروف انعامی در این خصوص به خبرگزاری جمهور گفت: "صلح در افغانستان یک تجربه ناکام است؛ هر باری که پاکستان صدای صلح را بالاکرده به نیت جنگ بوده است و این گونه با رهایی زندانیان طالبان، در فصل جنگ صفوف طالبان را بیشتر تقویت کرده است".
مولوی تره خیل محمدی دیگر عضو مجلس نیز در این مورد به جمهور نیوز گفت: "هروقتی که پاکستان صدای صلح را بلند کرده است؛ متاسفانه نتیجه بر عکس بوده است؛ آرزوی ما این است که رهبری طالبان و دولت افغانستان باهم بنشینند و کشور را از فتنه جهانی نجات دهند و باهم صلح کنند، زیرا در اسلام صلح خیر است و طالبان نیز خود را مسلمان می خوانند".
نمایندگان مجلس بر این باور اند، که پاکستان و طالبان، برای کمایی وقت همه ساله هنگام فصل زمستان از طرفند صلح کار می گیرند تا جنگجویان اش را حفظ کنند و در فصل بهار جنگ را در کشور تقویت بخشند.
اعضای مجلس از دولت افغانستان می خواهند که با استفاده از فصل سرما از این که جنگجویان طالب زمین گیر می شوند استفاده اعظمی را ببرد و آنان را سرکوب نماید و همزمان از یک موقف قوی به حل چالش های کشور از طریق مذاکره نیز بیاندیشد.
به گفته آنان، نباید شرایط مذاکره بر شرایط جنگ در کشور به نفع مخالفان تاثیر بگذارد.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین