۰

بازنگری در نحوه تدریس ثقافت اسلامی پای چهارمقام حکومتی را به مجلس کشاند

شنبه ۱۳ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۱
توجه و بازنگری در نحوه تدریس ثقافت اسلامی در دانشگاه ها و مراکز دینی، پای وزیر ارشاد و معینان وزارت های تحصیلات عالی، معارف و اطلاعات و فرهنگ را به مجلس نمایندگان کشاند.
بازنگری در نحوه تدریس ثقافت اسلامی پای چهارمقام حکومتی را به مجلس کشاند
توجه و بازنگری در نحوه تدریس ثقافت اسلامی در دانشگاه ها و مراکز دینی، پای وزیر ارشاد و معینان وزارت های تحصیلات عالی، معارف و اطلاعات و فرهنگ را به مجلس نمایندگان کشاند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ مجلس نمایندگان در نشست امروز شنبه( ۱۳قوس) این مقام ها را پیرامون تبلیغات ضد دولتی در مساجد، مراکز دینی و دانشگاه فراخوانده بود.
عبدالحفیظ منصور که بحث نحوه تدریس ثقافت اسلامی را مطرح کرده است، گفت: "به عنوان نمونه از مضمون ثقافت که زیر عنوان نظام سیاسی اسلام تدریس می شود می گویم؛ در صفحه ۶۲ این کتاب که توسط جمعی از استادان تدوین شده، آمده که نظام اسلامی فقط خلافت و امارت است یعنی نظام داعشی و طالبانی؛ دیگر نظام ها و نظام کشور ما را قبول ندارد. در صفحه ۷۰ این کتاب خلیفه را به عنوان زمامدار اسلامی خوانده و از رییس جمهور هیچ چیزی نگفته است؛ این مساله غیر مستقیم به دانشجو می فهماند که نظام کنونی کشور ما مطابق با شریعت نیست".
آقای منصور ادامه داد، در این کتاب، زن را کر، کور و لال خوانده و گفته که زنان وزیر و قاضی شده نمی توانند درحالی که در کشور خود هم وزیر زن و هم قاضی زن داریم. در این مضمون، نظام دموکراسی را نظام جاهلی و ضد اسلامی خوانده است.
صالح محمد سلجوقی دیگر عضو مجلس نیز گفت: "در مساجد، مراکز دینی و دانشگاه‌ها، افراط گرایی از مبانی دین تلقی می گردد و این خطرناک است که مراکز دینی تروریست پرور شوند؛ وزارت های مربوطه برای شناسایی مفکوره های افراط گرایی برنامه های دارید یا نه؟".
نمایندگان مجلس تاکید داشتند که اصل گنجانیده شدن مضمون ثقافت در نظام تحصیلی کشور اجتناب ناپذیر است ولی نحوه تدریس این مضمون باید بازنگری شود.
بری صدیقی معین امور دانشجویان وزارت تحصیلات عالی در پاسخ گفت: "می پذیریم که یک سلسله مشکلات در نحوه تدریس ثقافت اسلامی در دانشگاه وجود دارد ولی وزارت، برای بررسی این چالش ها یک کمیسیون مسلکی را موظف کرده و این کمیسیون روی بازنگری موضوعات مضمون ثقافت کار می کند".
آقای صدیقی افزود، وزارت تحصیلات عالی برای جلوگیری از رشد مفکوه افراط گرایی در دانشگاه ها و پایان دادن به تبلیغات ضد دولتی متعهد است ولی موضوع مبارزه با تروریزم فرا تر از صلاحیت این وزارت است و باید در این مورد نهادهای دیگر حکومتی نیز سهم بگیرند.
صدیقی بیان داشت، چند مورد کوچک که در دانشکده شرعیات دانشگاه کابل و دانشگاه ننگرهار رخ داده بود، با دخالت ریاست امنیت ملی حل شده است.
مولوی تره خیل محمدی دیگر عضو مجلس نیز گفت: "علمای که از مساجد تبلیغات داعشی می کنند، آنان غیر مقلدین هستند(به مذهب اعتقاد ندارند)، به آنان نباید وقت داده شود؛ آنان منبع تبلیغ مفکوره های داعش هستند؛ وزارت ارشاد وظیفه دارد که از استخدام غیر مقلدان در مساجد جلوگیری کند. نصا تعلیمی مناسب برای مراکزی آموزشی تهیه شده و از نشرات رسانه ای خلاف فرهنگ و دین نیز باید جلوگیری گردد".
فیض محمد عثمانی وزیر ارشاد، حج و اوقاف هم در پاسخ به سوالات نمایندگان گفت: "در برخی امامان مساجد مشکل داریم و این مشکلات را از نزدیک حس کرده لمس کرده ام، ولی اکثریت علما حامی نظام اند و این حمایت سبب شده که ما به طور میانگین در هر دو هفته یک عالم دین را از دست می دهیم".
آقای عثمانی افزود که علما به دلیل حق آزادی بیان در مشخص شدن موضوعات خطبه های نماز جمعه مساجد، فشار را نمی پذیرند و فشار آوردن هم به معنای سلب آزادی آنان خواهد بود.
وزیر ارشاد گفت که برای مسلکی سازی علمای کرام، منظوری یک انستیتیوت دینی را گرفته و پس از این هر ملا امامی که می خواهد در مساجد وظیفه انجام دهد باید مدرکی از این انستیتیوت داشته باشد و در راستای مبارزه با افراط گرایی و تبلیغ استلام معتدل به مردم یک رادیو را نیز فعال کرده که این رادیو هم اکنون در موج اف ام در ۳۳ ولایت به فعالیت آغاز کرده و بزودی در موج (Am)ای ام نیز به فعالیت آغاز خواهد کرد.
به گفته وی، وزارت ارشاد کتابی حاوی مطالب و خطبه های مفید و بروز را زیز چاپ دارد و به مساجد توزیع می کند تا حد اقل امامانی که فرصت مطالعه و گرفتن آمادگی برای ایراد خطبه را ندارند بتوانند از این کتاب استفاده کنند.
شفیق صمیم معین تعلیمات اسلامی وزارت معارف نیز اطمینان داد که از تمامی دارالعلوم ها و مدارس دینی نظارت دایمی دارد و در هیچ یکی از نهادهای زیر نظارت معارف علیه نظام تبلیغ نمی شود.
سیده مژگان مصطفوی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ هم قانون رسانه های همه گانی را ناقص خواند و گفت که در این قانون راجع به محتوای نشرات رسانه ای هیچ چیزی گفته نشده است.
خانم مصطفوی بحث نفاق افگنانه را در رسانه ها لجام گسیختگی خواند و یاد آور شد که برخی رسانه های ارزشی کار کرد خوبی در رشد فرهنگی کشور دارند ولی برخی رسانه های دیگر مسایل فرهنگی جامعه را رعایت نمی کنند.
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که این وزارت می کوشد تا رابطه میان علما و رسانه ها را بیشتر سازد، تولیدات داخلی سینمایی بیشتر گردد و مشکلات قانون رسانه ها برطرف گردد.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین