۰
سرور دانش:

جنگ و فقر مانع اصلی در برابر انکشاف پایدار در افغانستان است

شنبه ۶ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۹
مقام های افغان می گویند که جنگ وفقر دو مانع اصلی در برابر انکشاف پایدار درافغانستان پنداشته می شود که اگر جامعه جهانی حکومت را دراین راستا همکاری بیشتر نمایند افغانستان به توسعه پایدار می رسد.
جنگ و فقر مانع اصلی در برابر انکشاف پایدار در افغانستان است

مقام های افغان می گویند که جنگ وفقر دو مانع اصلی در برابر انکشاف پایدار درافغانستان پنداشته می شود که اگر جامعه جهانی حکومت را دراین راستا همکاری بیشتر نمایند افغانستان به توسعه پایدار می رسد.
به گزارش خبرگزاری جمهور امروز شنبه(۶قوس) کمیسیون مستقل حقوق افغانستان برای اولین‌بار نشستی را تحت عنوان «حقوق بشر و اهداف توسعه پایدار» برگزار کرد.
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری با تاکید بر آگاهی دهی به نهادهای حکومتی در مورد اهداف توسعه پایدار گفت: در صورتی که جامعه جهانی در این راستا با حکومت همکاری‌ بیشتر داشته باشد، افغانستان به اهداف توسعه پایدار نزدیک ‌تر می‌شود.
آقای دانش افزود:" اهداف و شاخصه‌های توسعه پایدار باید در متن استراتژی‌ها و پلان‌های کاری وزارت‌ها و ادارات دولتی دیگر شامل ساخته شود. سپس برای تطبیق آن در بودجه ما امکانات لازم مدنظر گرفته شود".
معاون ریاست جمهوری جنگ و فقر را به عنوان دو مانع اصلی در برابر انکشاف پایدار عنوان کرده تصریح کرد: چنانچه همه روزه تعدادی از شهروندان افغانستان توسط گروه‌های مسلح "قتل عام" می‌شوند و مکتب‌ها و سایر تاسیسات عامه توسط همین گروه‌ها تخریب می‌گردد.
دانش گفت:"باید همگی دست به دست هم دهیم و در مقابل این دو هیولای وحشتناک یعنی جنگ و فقر، راه حل پیدا کنیم".
سیما سمر٬ رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر خواستار تطبیق پروژه های توسعه‌ای به صورت عادلانه در افغانستان شد.
خانم سمر با تاکید بر مشارکت مردم در تطبیق پروژه های انکشافی افزود که تمام کشورها مسئولیت دارند تا اهداف توسعه پایدار را تطبیق کنند.
وی تصریح کرد : در افغانستان مردم در تطبیق پروژه‌های انکشافی سهم ندارند به همین دلیل در حفاظت از پروژه‌های انکشافی نیز احساس مسوولیت نمی‌کنند.
خانم سمر گفت:"پروژه‌های انکشافی بعضا باعث ایجاد تشنج در بین مردم می‌شود، چون مردم خود در تطبیق آن نقشی ندارند. ما به صورت جدی از حکومت می‌خواهیم که مردم را در پروژه‌های انکشافی سهیم سازد".
نریک جسپرسن معاون سفیر دنمارک نیز بر برابری جنستی تاکید کرد و گفت:"تساوی جنسیتی اصلی اساسی برای توسعه اقتصادی، دموکراسی و رفاه است".
آقای جسپرسن افزود:" تساوی جنسیتی، اساس تمامی حقوق بشر و آزادی‌های اساسی است".
درهمین حال وزارت مالیه افغانستان نیز تاکید دارد که درپانزده سال گذشته پول های که به مصرف رسیده برزندگی مردم تاثیرات مثبت نداشته است زیر دراین مدت پول بدون این که به توسعه پایدار توجه شود به مصرف رسیده است.
امین حبیبی٬‌معین وزارت مالیه گفت که در پانزده سال گذشته بیش از ۸۰۰ میلیون دالر از طرف انجیوها به مصرف رسیده است.
گفتنی است که اهداف توسعه پایدار شامل ۱۷ هدف می شود که در سال ۲۰۱۵ از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسیده است.
پایان دادن به فقر و گرسنگی، دسترسی به خدمات صحی، فرصت‌های برابر آموزشی، تقویت برابری جنسیتی و حمایت از زنان و کودکان، دسترسی به آب پاک، دسترسی به انرژی، اشتغال و پیشرفت، از اهداف مهم توسعه پایدار است.
مدت زمان تطبیق اهداف توسعه پایدار از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۳۰ است.
زهراجویا-خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین