۰
نمایندگان مجلس:

بیشتر مواد پیمان امنیتی با امریکا عملی نشده است

سه شنبه ۲ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۵
شماری از نمایندگان مجلس افغانستان می گویند که غیر از تعهدات مالی به نیروهای امنیتی، دیگر هیچ موردی از پیمان امنیتی کابل واشنگتن عملی نشده است.
بیشتر مواد پیمان امنیتی با امریکا عملی نشده است

شماری از نمایندگان مجلس افغانستان می گویند که به جز از تعهدات مالی به نیروهای امنیتی، دیگر هیچ موردی از پیمان امنیتی کابل واشنگتن عملی نشده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ مجلس نمایندگان به کمیسیون امور بین المللی این مجلس دستور داده است تا در مورد چگونگی عملی شدن پیمان امنیتی کابل- واشنگتن بررسی هایی را انجام دهد.
با افزایش نا آرامی ها طی دو سال گذشته در کشور مجلس را به بررسی روند عملی سازی پیمان امنیتی کابل- واشنگتن، واداشته است. انتقادهای طی دو سال گذشته از روند اجرایی این پیمان وجود داشت و نمایندگان منتقد بر لغو این پیمان از سوی شورای ملی تاکید کرده اند.
هم اکنون برخی اعضای کمیسیون روابط بین المللی مجلس نیز تایید می کنند که به جز از حمایت مالی نیروهای امنیتی کشور توسط امریکا، دیگر هیچ موردی از این پیمان عملی نشده است.
جعفر مهدوی عضو کمیسیون روابط خارجی مجلس در این خصوص به خبرگزاری جمهور
عبدالستار خواصی دیگر عضو مجلس نیز پیمان امنیتی با امریکا را شوم و وسیله مرگ مردم افغانستان می داند که به گفته وی، کشورهای روسیه و آسیایی میانه را نسبت به مردم افغانستان حساس کرده است.
گفت: "بگذار واضح به مردم افغانستان بگویم، آنچه که در امضای پیمان امنیتی کابل- واشنگتن برای مردم افغانستان مهم بود، تامین صلح و امنیت در کشور بود؛ ولی تا هنوز به جز از تعهد مالی امریکا در تامین مصارف نیروهای امنیتی، دیگر هیچ موردی این پیمان عملی نشده است".
آقای مهدوی افزود، مسوولان مربوط و نهادهای امنیتی نیز در مورد عملی شدن پیمان، حرفی برای گفتن ندارند.
او گفت، امریکا با این پیمان، افغانستان را فقط پایگاهی برای گسترش نا امنی ها درست کرده تا از این طریق روسیه و دیگر کشورهای آسیایی میانه را تهدید کند.
در همین حال، عبدالستار خواصی دیگر عضو مجلس نیز پیمان امنیتی با امریکا را شوم و وسیله مرگ مردم افغانستان می داند که به گفته وی، کشورهای روسیه و آسیایی میانه را نسبت به مردم افغانستان حساس کرده است.
آقای خواصی یاد آور شد: "از اول هم معلوم بود که نمایندگان با احساسات تصمیم گرفتند و پیمان شوم امنیتی با امریکای رضیل را تایید کردند؛ اما حالا این پیمان وسیله مرگ مردم افغانستان شده و همه روزه از مردم قربانی می گیرد".
به گفته وی، باید نهادهای امنیتی گزارش دهند که این پیمان به چه اندازه سبب دربدری مردم افغانستان شده است.
اما شماری دیگری از نمایندگان مجلس نسبت به این پیمان نظر متفاوتی دارند.
عبدالجبار قهرمان عضو دیگر مجلس در این خصوص به خبرگزاری جمهور گفت:
آقای خواصی یاد آور شد: "از اول هم معلوم بود که نمایندگان با احساسات تصمیم گرفتند و پیمان شوم امنیتی با امریکای رضیل را تایید کردند؛ اما حالا این پیمان وسیله مرگ مردم افغانستان شده و همه روزه از مردم قربانی می گیرد".
"امضای پیمان امنیتی با امریکا به این معنا نیست که تمامی مشکلات را در افغانستان حل کند؛ ولی من معتقدم که این پیمان برای مردم افغانستان مشکلی هم ایجاد نکرده است؛ زیرا جنگ و نا امنی ها در افغانستان ابعاد گسترده تر از آنچه که تصور می شود دارد".
آقای قهرمان در مورد لغو این پیمان از سوی مجلس، گفت که افغانستان در یک مرحله حساس قرار دارد و باید هیچ تصمیم عجولانه از سوی هیچ نهادی در مورد قضایایی کشور گرفته نشود.
ذکریا ذکریا دیگر عضو مجلس نیز در صحبت به خبرگزاری جمهور گفت: "در دوسال گذشته تنها وضعیت افغانستان خراب تر نشده است بلکه وضعیت دیگر کشورها حتا کشورهای غربی نسبت تقویت بنیاد افراط گرایی بد تر شده است؛ اما وضعیت کشور ما به شکل نسبی بهتر هم شده است".
آقای ذکریا افزود، پیمان امنیتی با امریکا توانسته، بنیاد دموکراسی، جامعه مدنی، زیربنا را تقویت کند؛ امریکا از این پیمان تخطی نکرده ولی افغانستان هم آنطوری که مردم انتظار داشت، استفاده نکرده است.
از سوی هم، صالح محمد صالح دیگر عضو مجلس می گوید که چگونگی عملی شدن پیمان به ظرفیت دولت افغانستان تعلق دارد تا بهتر از آن استفاده گردد.
تامین صلح و ثبات، حمایت مالی از نیروهای امنیتی، تجهیز و تقویت نیروهای هوایی و توپخانه یی با امکانات پیشرفته جنگی و دفاع از تمامیت ارضی در صورت نیاز از موارد مهم پیمان امنیتی کابل-واشنگتن می باشد.
عبدالله امینی- خبرنگار پارلمانی جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین