۰

نگرانی نمایندگان از استیضاح ۱۷وزیر؛ مجلس عفو عمومی وزرا را اعلام کند

چهارشنبه ۱۹ عقرب ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۴
برخی نمایندگان مجلس از استیضاح ۱۷ وزیر کابینه حکومت وحدت ملی ابراز نگرانی کرده و می گویند که این مساله سبب برخورد های قومی، سمتی، و تنظیمی نمایندگان در داخل مجلس خواهد شد
نگرانی نمایندگان از استیضاح ۱۷وزیر؛ مجلس عفو عمومی وزرا را اعلام کند

برخی نمایندگان مجلس از استیضاح ۱۷ وزیر کابینه حکومت وحدت ملی ابراز نگرانی کرده و می گویند که این مساله سبب برخورد های قومی، سمتی، و تنظیمی نمایندگان در داخل مجلس خواهد شد؛ اما برخی دیگر هرگونه برخوردهای قومی را رد می کنند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛‌ هیات اداری مجلس پس از تصمیم نشست عمومی بر استیضاح وزرای که کمتر از ۷۰ درصد بودجه انکشافی شانرا در سال مالی ۱۳۹۴ مصرف کرده اند، تصمیم گرفته است که سر از هفته آینده، روزانه سه تا چهار وزیر را برای استیضاح به مجلس دعوت کند.
نمایندگان مجلس، بودجه ملی را برای بهبود زندگی، تامین امنیت و ثبات و اشتغالزایی در کشور مهم دانسته و وزرای کابینه را به دلیل عدم مصرف بودجه به بی مسوولیتی و جفا در حق مردم متهم می کنند.
از سوی هم، استیضاح دسته جمعی وزرا از سوی مجلس، نگرانی های را در میان برخی نمایندگان به وجود آورده است.
انجنیر سید اکرام در این مورد به خبرگزاری جمهور گفت که احتمال دارد هنگام استیضاح دسته جمعی وزرای کابینه برخی مشکلات سیاسی را در داخل مجلس نیز به وجود آورد و نمایندگان به چندین دسته تقسیم کند.
آقای اکرام خاطر نشان کرد که در صورت استیضاح و سلب صلاحیت وزرا هم وزارت خانه ها به سمت سرپرستی پیش خواهند رفت و این مساله نیز مشکلاتی را برای کار کمت به وجود خواهد آورد.
سید داود ناصری دیگر عضو مجلس هم گفت که اکثر وزرا در نیمه ی سال ۱۳۹۴ مسوولیت را عهده دار شده اند و بسیاری آنان به دلیل نبود امنیت تقصیری ندارند؛ بنا بر این نباید دسته جمعی استیضاح و سلب صلاحیت شوند.
آقای ناصری افزود: "مجلس باید عفو عمومی وزرا را اعلام کند، در غیر آن استیضاح وزرا برخوردهای قومی و تنظیمی را در درون مجلس ایجاد خواهند کرد و وزرای مربوط به یک یا چند قوم سلب صلاحیت خواهند شد و وزرای مربوط به یک قوم دیگر هم باقی خواهد ماند که این احتمال مشکلات را در کشور بیشتر خواهد کرد".
رمضان بشر دوست نیز با اشاره به این که "از عین و غین و وزرای آن پرسان شود ولی از وکلا چه کسی پرسان کنند؟"، گفت: "انسان باید وزیر باشد نه این که بازهم مساله قومی و سمتی مطرح شود".
آقای بشردوست، نمایندگان مجلس را متهم کرد که تلاش و وعده بهشتی آنان، سبب شد که این افراد(رهبران و وزرای کنونی) بر گرده مردم سوار شوند.
بیشتر نمایندگان مجلس از احتمال برخورد سلیقه ای، قومی، تنظیمی و سمتی در روند استیضاح وزرا سبب بدنامی مجلس خواهد شد.
اما؛ عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان می گوید که استیضاح حق مجلس است و به معنای دشمنی با حکومت نیست.
آقای ابراهیمی افزود: "در موارد که کم کاری و عدم رعایت اصول از سوی وزرا در مصرف بودجه در نظر گرفته نشده، مطابق قانون اساسی مکلفیت داریم که رسیدگی کنیم".
رییس مجلس با اشاره به این که نمایندگان مجلس وعده داده اند که روند استیضاح وزرای کابینه را قومی و سلیقه ای نمی سازند، تاکید ورزید که مجلس بر اساس عدالت و واقعیت های موجود در کشور تصمیم خواهد می گیرد.
روند استیضاح ۱۷ وزیر کابینه به دلیل عدم مصرف بودجه انکشافی خود، سر از روز شنبه آینده آغاز می شود و روزانه ۳ تا ۴ وزیر در این خصوص به مجلس استیضاح خواهند شد.
دیده شود که چه تعداد از وزرای که استیضاح می شوند قناعت نمایندگان را به دست می آورند و چه تعدادی سلب صلاحیت خواهند شد.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین