۰

ادعای بی بنیادی که احساسات دینی اعضای مجلس را برانگیخت

پنجشنبه ۱۳ عقرب ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۷
یکی از برداشتهایی که نسبت به مجلس نمایندگان وجود دارد این است که قدرت فهم نمایندگان مجلس، پایین تر از احساسات دینی، مذهبی، قومی، سمتی و تنظیمی آنان است و به همین خاطر مجلس همواره جای خوبی برای بروز چنین احساساتی است.
ادعای بی بنیادی که احساسات دینی اعضای مجلس را برانگیخت

مجلس نمایندگان در نشست روز چهار شنبه خود پس از اصرار برخی از نمایندگان مجلس در پیوند به ادعای حمله موشکی بر مکه مکرمه اعلامیه ای صادر کرد و در این اعلامیه هرگونه حمله و هتک حرمت به خانه خدا نکوهش شده است.
سفارت عربستان سعودی در کابل، اوایل هفته جاری با صدور اعلامیه ای مدعی شد که از سوی یمن راکتی به منظور هدف قرار دادن مکه مکرمه قبله مسلمین شلیک شده است. ادعایی که در ابتدا سلامت آن نیاز به تحقیق بیشتر دارد؛ اما پس از این اعلامیه شماری از نمایندگان مجلس با شتابزدگی و بدون اعتنا به ادعای دروغین عربستان در جریان تمامی نشست های هفته جاری به نکوهش این حمله پرداختند و آن را برای تمامی مسلمانان جهان ناپذیرفتنی بیان کردند.
مولوی تره خیل محمدی برای چندمین بار در نشست روز چهارشنبه مجلس حمله راکتی بر مکه را نکوهش کرد و از مجلس خواست که در محکومیت این نقض بزرگ حریم مقدس مسلمانان از سوی مهاجمان یمنی، باید اعلامیه صادر کند.
مولوی خلیل الله شهیدزاده دیگر عضو مجلس نیز این حمله ادعا شده را محکوم کرد و آنرا تجاوز به حریم مقدس مسلمانان جهان خواند.
اقبال صافی و برخی نمایندگان دیگر نیز حمله بر مکه را محکوم کردند و یادآور شدند که این حمله قلب تمامی مسلمانان جهان را جریحه دار ساخته است و تاکید داشتند که مجلس باید در محکومیت آن اعلامیه صادر کند.
صدور اعلامیه در نشست روز دوشنبه هفته جاری نیز بر سر زبان برخی نمایندگان بود، ولی برخی نمایندگان دیگر بر صحت و سقم ادعای سفارت عربستان سعودی در کابل، ابراز شک و تردید کردند.
داکتر محی الدین مهدی گفت: در این مورد لازم است تحقیق بیشتر صورت گیرد تا صحت حمله بر مکه معظمه روشن تر و واضح تر شود. گزارش هایی وجود دارد که تنها والی مکه چنین ادعایی کرده است که حمله راکتی بر این شهر صورت گرفته؛ لذا بدون تحقیق نمی توان گفت که این ادعا درست است.
کمیته مردمی انصارالله یمن و طرفداران علی عبدالله صالح رییس جمهور سابق یمن به دلیل جنگ با حکومت منصور هادی رییس جمهور فراری این کشور که تحت حمایت شدید نظامی عربستان قرار دارد، در حالت دفاعی قرار دارد.
اما در حمله راکتی که سفارت عربستان در کابل ادعا کرده در مکه اصابت کرده، گزارش هایی وجود دارد که یک راکت به سوی مکه نه بلکه به سوی منطقه ای در جده پرتاب شده است.
به هر صورت در نتیجه تاکید شماری از نمایندگان و تمایل رییس مجلس، اعلامیه ای در پیروی از ادعای سفارت عربستان در کابل و در محکومیت ادعای حمله راکتی به شهر مکه بدون ذکر نام کدام کشور یا گروهی سرانجام در نشست روز چهارشنبه (۱۲عقرب۱۳۹۵) از سوی مجلس صادر شد.
در این اعلامیه، مکه مقدسترین سرزمین الهی خوانده شده و حمله بر این شهر اقدام شنیع، تجاوز به حریم مقدس الهی و جنایت بزرگ خوانده شده است.
اعلامیه تاکید کرده است که دفاع و حفاظت از مکه وظیفه همه مسلمانان جهان است و از طرفهای درگیر در کشورهای خاورمیانه خواسته اند که به حریم های مقدس مسلمانان احترام بگذارند.
بسیاری ها در کشور بر این باورند که صدور اعلامیه بر مبنای یک ادعای ثابت ناشده از سوی مجلس به این مثال تاریخی می ماند "تو کار زمین را نکو ساختی که در آسمان پنجه انداختی" در افغانستان اوضاع و حالت به قدری مناسب است که گویا آب از آب تکان نمی خورد.
صدور اعلامیه در محکومیت ادعای حمله بر مکه، چند مساله را می تواند برساند. اول اینکه مجلس نمایندگان بدون آنکه صحت و سلامت یک ادعا و عواقب آن را بررسی کند، می شود به سادگی محل بازیهای سیاسی داخلی و خارجی گردد و هر کشوری که بخواهد اهداف خود را از این طریق به کرسی عمل بنشاند.
برداشت دیگر نیز این است که قدرت فهم نمایندگان مجلس، پایین تر از احساسات دینی، مذهبی، قومی، سمتی و تنظیمی آنان است و به همین خاطر مجلس همواره جای خوبی برای بروز چنین احساساتی است.
همچنین، برخی گمانه زنی های نیز وجود دارد که نمایندگان به این درک رسیده اند که منافع ملی و منافع بیرونی را تشخیص دهند اما به دلیل عدم توجه به منافع ملی و ترجیح دادن به منافع شخصی خود، همواره موضوعات احساسی شان را به رخ مردم می کشند.
به هر صورت، مردم افغانستان در حدی از فهم رسیده اند که قضاوت کنند، مجلس چه کارهایی را در راستای تامین منافع ملی و دستیابی به حقوق اساسی مردم انجام داده و در چه سطحی باید از نمایندگان خود توقع داشته باشند.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین