۰

قرارداد ایجاد شهرک های رهایشی و صنعتی قالین به امضا رسید

دوشنبه ۱۹ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۶
رییس اداره اراضی گفت این پروژه به‌نام شهرک‌های رهایشی و صنعتی قالین نام‌گذاری شده و از طریق اتحادیه تولیدکنندگان قالین با همکاری وزارت شهرسازی و مسکن و تجارت و صنایع بادرنظرداشت زنجیره‌ی ارزشی قالین، دیزاین و نقشه می‌گردد
قرارداد ایجاد شهرک های رهایشی و صنعتی قالین به امضا رسید


به گزارش خبرگزاری جمهور، قرارداد ایجاد «شهرک‌های رهایشی و صنعتی قالین» میان اداره مستقل اراضی و وزارت‌های شهرسازی و تجارت، و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان قالین امروز با حضور رییس‌جمهور غنی در ارگ به امضا رسید.
رییس اداره اراضی گفت این پروژه به‌نام شهرک‌های رهایشی و صنعتی قالین نام‌گذاری شده و از طریق اتحادیه تولیدکنندگان قالین با همکاری وزارت شهرسازی و مسکن و تجارت و صنایع بادرنظرداشت زنجیره‌ی ارزشی قالین، دیزاین و نقشه می‌گردد تا زمین‌ها به نوعی استفاده گردد که شامل ساحات رهایشی، فابریکات، ساحات سبز، خدمات عامه، ساحات تجارتی و ساحات توسعه‌یی فابریکات باشد.
جواد پیکار، رییس اداره مستقل اراضی در مراسم امضای این قرارداد گفت : ایجاد سهولت‌های لازم و دسترسی بخش خصوصی به زمین‌های بکر دولتی غرض رشد و حمایت صنعت داخلی و بخش خصوصی، استفاده مؤثر از زمین‌های بکر دولتی، ایجاد کار و دسترسی به زمین دولتی برای صنعت‌کاران داخلی، ایجاد زمینه برای سرمایه‌گذاری در بخش صنعت قالین و زدودن فقر به مثابه‌ی یک استراتژی ملی در کشور و رشد اجتماعی، اقتصادی و صنعت داخلی در درازمدت از اهداف این شهرک‌ها می‌باشد.
آقای پیکار گفت ۹ هزار جریب زمین در دو مرحله برای این پروژه در نظر گرفته شده است؛ مرحله اول ۳۵۰۰ جریب زمین که ۱۵۰۰ جریب زمین در ننگرهار، ۱۰۰۰ جریب زمین در قندوز و ۱۰۰۰ جریب زمین در ولایت بلخ می‌باشد؛ مرحله دوم ۵۵۰۰ جریب زمین است که در طول ۱۰ سال آینده نظر به تقاضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان قالین طی مراحل خواهد شد.
به گفته‌ی او اعطای سند موقت ملکیت به صنعت‌کاران قالین زیر نام زوج و زوجه توزیع می‌گردد و بعد از تکمیل اقساط، قباله‌ی شرعی به آنان توزیع خواهد شد.
رییس اداره مستقل اراضی افزود ۱.۵ میلیون نفر از این پروژه مستفید خواهند شد و قرار است یک تعداد از مهاجرینی که از کشورهای بیرون به کشور می‌آیند و به مسلک قالین علاقه‌مند هستند، در این شهرک جذب شوند.
به گفته‌ی آقای پیکار، در بخش صنعت قالین در نتیجه تطبیق این قرارداد، از ۱۸۰ میلیون دالر الی ۲۰۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری خواهد شد.
جواد پیکار در ادامه افزود به تعداد پنج هزار الی ۱۰ هزار قالین‌باف مهاجر از کمپ‌های مختلف کشور پاکستان مانند کمپ‌های مختلف پیشاور، لاهور و هری‌پور به کشور عودت می‌کنند.
او گفت: «در نهایت به تعداد ۱۱۰ هزار نفر به شکل مستقیم و ۱.۵ میلیون نفر از نفوس افغانستان به شکل غیرمستقیم از این پروژه مستفید می‌شوند».

سعادت منصور نادری، وزیر شهرسازی و مسکن نیز گفت: قالین افغانستان یکی از وسیله‌های شناخت هویت افغانستان در سطح جهان بوده و یکی از اقلام مهم صادراتی در کشور به‌شمار می‌رفته است.
آقای نادری گفت تداوم جنگ‌های خانمان‌سوز در دهه‌های اخیر بسیاری از فرصت‌های اقتصادی و داشته‌های معنوی ما را مورد دستبرد و نابودی قرار داده که صنعت قالین‌بافی نیز بنابر نبود حمایت‌ها و امکانات دستخوش ناملایمات و مشکلات مختلف گردیده است.
وزیر شهرسازی گفت: «تا آن‌جا که این محصول ارزشمند و هنری از نام و آدرس کشورهای دیگر به بازارهای جهانی راه‌یافته در کنار آن‌که منفعت عظیم اقتصادی آن به جیب بیگانگان سرازیر شده، غرور ملی هر افغان را نیز جریحه‌دار ساخته است».
سعادت نادری خطاب به رییس‌جمهور گفت حمایت از صعنت قالین در واقعیت امر، پاسداری از غرور ملی و حمایت از فرهنگ متعالی افغان‌هاست که بارقه‌ی امید را در دل هم‌وطنان ما روشن می‌سازد.
آقای نادری گفت ایجاد این شهرک‌ها از فروش و عرضه قالین افغانی به نام پاکستان و سایر کشورهای همسایه در نمایشگاه‎ها و بازارهای جهان جلوگیری خواهد کرد.
عصمت‌الله باتور، رییس اتحادیه صادرکنندگان قالین در مراسم امضای قرارداد ایجاد شهرک‌های رهایشی و صنعتی قالین گفت صنعت قالین افغانی تاهنوز به شکل سنتی در منازل مسکونی ساخته می‌شود و تقریباً ۸۰ درصد قالین‌بافان را زنان تشکیل می‌دهند.
آقای باتور گفت: «صعنت قالین افغانی درحال حاضر تحت فشار است. اجاره‌داری‌های اضافی، اخاذی‌ها، ایجاد موانع برای ورود مواد خام، ارسال قالین به شکل نیمه کاره بدون تعیین جنسیتِ کوالتی کنترل توسط یک یا دو کمیشن‌کار به یک کشور، زمینه‌سازی برای آن در اثر تداخل وظیفوی اتحادیه قالین از سوی ادارات دیگر.»
رییس اتحادیه صادرکنندگان قالین در این مراسم گفت قیمت یک متر مربع قالین افغانی سابق ۱۲۰ دالر امریکایی بود اما فعلاً به ۵۵ دالر کاهش یافته است. او گفت: «مگر همین قالین ده روز قبل در نمایشگاه قالین لاهور فی متر اضافه از ۲۰۰ دالر به فروش رسیده است».
قالی درسالهای پیش از جنگ یکی از مهمترین اقلام صادراتی افغانستان بود، ولی به دلیل نبود حمایت از این صنعت و از قالی بافان، باعث شده که اکنون قالی افغانستان به کشورهای همسایه از جمله پاکستان رفته و بعد به جهان صادرشود.
براساس برخی آمارهای که ارائه شده، اکنون پاکستان سالانه بیشتراز یک میلیارد دلار از محل فروش و صدور قالی‌های افغانی با مارک پاکستانی سود می برد.
خبرگزاری جمهور_ کابل


نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین