۰
جنبش پشتون در پانزدهمین سالگرد آغاز جنگ امریکا در افغانستان مطرح کرد:

آمریکا عامل اصلی مشکلات کنونی در افغانستان است

جمعه ۱۶ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۴۲
شماری از سران حزب اسلامی، فرماندهان پیشین گروه طالبان در کابل به مناسبت پانزدهمین سالگرد آغاز جنگ آمریکا در افغانستان گرد هم آمدند و امریکا را "عامل اصلی" مشکلات کنونی و "پانزده سال آتش" در افغانستان دانستند.
آمریکا عامل اصلی مشکلات کنونی در افغانستان است


شماری از سران حزب اسلامی، فرماندهان پیشین گروه طالبان و برخی از مقام‌های حکومت حامد کرزی در همایشی به نام "جنبش پشتون" با حضور آمریکا در افغانستان مخالفت کردند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، شماری از سران حزب اسلامی، فرماندهان پیشین گروه طالبان در کابل به مناسبت پانزدهمین سالگرد آغاز جنگ آمریکا در افغانستان گرد هم آمدند و امریکا را "عامل اصلی" مشکلات کنونی و "پانزده سال آتش" در افغانستان دانستند.
خیرالله شینواری، رئیس "جنبش پشتون"، در این همایش آمریکار را متهم کرد که افغانستان را در پانزده سال گذشته به "مرکز مواد مخدر" تبدیل کرد و "حکومت فاسدی" را برای این کشور به میراث گذاشت.
عبدالسلام ضعیف، سفیر رژیم طالبان در پاکستان و از دیگر سخنرانان این همایش، تشکیل گروه طالبان در دهه ۱۹۹۰ را "نیاز آن زمان" دانست و گفت که این گروه از "تجزیه" کشور جلوگیری کرد.
حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی در نیویورک و مقر وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، که زمینه فروپاشی حاکمیت طالبان را فراهم کرد، از نظر آقای ضعیف، از جانب آمریکا طراحی شده بود.
اما شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی رئیس جمهوری در واکنش به اظهارات شرکت‌کنندگان همایش "جنبش پشتون" گفت که حملات یازدهم سپتامبر کار گروه القاعده بود که از حمایت رژیم طالبان برخوردار بود و خود این گروه هم مسئولیت آن را به عهده گرفت.
آقای مرتضوی انتقاد آنها از آمریکا را هم وارد ندانست و گفت که آمریکا در روزهای دشوار با مردم افغانستان همکاری کرد و دولت این کشور از مردم آمریکا قدردانی می‌کند.
نخستین سربازان آمریکایی در هفتم اکتبر ۲۰۰۱ برای نابودی گروه القاعده و امارت اسلامی طالبان، که از این گروه حمایت می‌کرد، وارد افغانستان شدند و مبارزه با تروریسم را آغاز کردند.
اگرچه گروه طالبان در سال‌های نخست پس از فروپاشی امارت خود ، به شدت ضعیف شد، اما به مرور زمان دوباره تجدید نیرو کرد و به میدان‌های جنگ بازگشت.
گروه طالبان علی‌رغم تلاش‌های دولت در بیش از نیم دهه گذشته حاضر به مذاکره نشده، اما حزب اسلامی که در کنار این گروه با دولت می‌جنگید، اخیرا توافقنامه آشتی با دولت را امضا کرد.

خبرگزاری جمهور _ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


نقیب الله میاخیل از هندوستان
India
فکر میکنم صد در صد حقیقت است - زیرا در طول همین ۱۵ سال کشورهای خارجی در وظایف خویش صادق نبوده - برعلاوه از اینکه دشمنان افغانستان را از بین نه برده - برعگس باعث تقویه و تجهیز ایشان گردیده - و کشورهای که مخالفین را تقویه میکند از طرف خود امریکا مورد تقدیر و تحسین مالی قرار میگیرد به مانند باکستان که همیشه از امریکا در مقابل فعالیت مغرزانه ایشان در قبال افغانستان باج میگیرند
پربازدیدترین