۰
نمایندگان زن در مجلس:

از مصرف کمک‌های جهانی برای بهبود زندگی زنان باید نظارت شود

پنجشنبه ۱۵ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۴
شماری از نمایندگان زن در مجلس از احتمال به هدر رفتن کمک های که کشورهای جهان در نشست بروکسل برای بهبود سطح زندگی زنان در افغانستان وعده داده، نگرانی دارند.
از مصرف کمک‌های جهانی برای بهبود زندگی زنان باید نظارت شود

شماری از نمایندگان زن در مجلس از احتمال به هدر رفتن کمک های که کشورهای جهان در نشست بروکسل برای بهبود سطح زندگی زنان در افغانستان وعده داده، نگرانی دارند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ روز گذشته(۱۴ میزان) نشست بروکسل با وعده کمک ۱۵.۲ میلیارد دالری ۷۰ کشور جهان برای ۴سال آینده در افغانستان پایان یافت. بخشی از این کمک ها برای بهبود وضعیت زنان در افغانستان اختصاص یافته است.
رییس جمهور غنی در افتتاحیه نشستی در مورد حقوق زنان افغانستان در بروکسل گفت: حکومت وحدت ملی برنامه های جامع را برای تونمندسازی زنان در کشور روی دست گرفته است و این برنامه ها را با قاطعیت اجرا خواهد کرد.
آقای غنی با اشاره به این که دست آوردهای دولت در راستای حقوق زنان قابل معامله نیست، افزود، با اجرای برنامه میثاق شهروندی فرصت های کاری بیشتر برای زنان مساعد می شود و پس از این، ۵۰ درصد کارمندان شهرداری ها را در سراسر کشور زنان تشکیل خواهند داد. رییس جمهور این برنامه را در تاریخ کشور بی پیشینه یاد کرده است.
در همین حال، شماری از نمایندگان زن در مجلس نمایندگان نسبت به این تعهدات حکومت وحدت ملی بی باور هستند و تاکید دارند تا زمانی که عملکرد دولت را لمس نکنند به این موضوعات شعاری باورمندی ندارند.
سیمین بارکزی یکی از نمایندگان مجلس و فعالان عرصه حقوق زن به خبرگزاری جمهور گفت: "صحبت های که رییس جمهور در مورد زنان در بروکسل بیان کرد، شعاری بود و به وضعیت زنان به ویژه زنان روستاهای کشور تغییر ایجاد نخواهد کرد".
خانم بارکزی افزود، اینکه وضعیت زنان در مراکز شهرها به صورت نسبی بهبود یافته بستگی به توانایی های فردی آنان دارد و حکومت در ۱۵ سال گذشته آنگونه که باید و شاید در بهبود وضعیت زنان توجه نکرده است.
به گفته وی، مهمترین مساله بهبود وضعیت زنان در روستای های افغانستان است که هنوز هم به بد داده می شوند و دختران خوردسال به زور به عقد نکاح مردان بزرگسال در می آیند.
نمایندگان زن در مجلس می گویند، اگر از نحوه مصرف کمک های جهانی در چهار سال آینده نظارت جدی نشود، کمک های ۱۵.۲ میلیارد دالری به ویژه آن کمک های که برای بهبود زندگی زنان اختصاص داده شده به هدر خواهد رفت و هیچ تاثیر در وضعیت زندگی زنان کشور نخواهد داشت.
سیمین بارکزی در این خصوص گفت، اگر از عملکرد حکومت وحدت ملی در راستای مصرف پول کمک شده جهانی به ویژه در راستای بهبود وضعیت زنان در کشور نظارت نشود، بازهم این پول به جیب یکعده از کسانی خواهند رفت که ادعای نمایندگی از حقوق زنان را دارند.
از سوی دیگر، شکیبا هاشمی دیگر نماینده زن در مجلس افغانستان نیز از احتمال به هدر رفتن کمک های جهانی به افغانستان ابراز نگرانی دارد.
خانم هاشمی می گوید، حکومت افغانستان آلوده به فساد است واگر نظارت جدی نشود این کمک ها نیز همانند کمک های پانزده سال گذشته جهانی به افغانستان، حیف و میل خواهد شد.
این عضو مجلس گفت: "نشست بروکسل برای افغانستان با اهمیت بود، اگر این کمک ۳.۸میلیارد دالری جهان شفاف مصرف شود، سطح زندگی مردم افغانستان به ویژه سطح زندگی زنان بهبود خواهند یافت؛ اما، ما نگران هستیم که این کمک ها بازهم همانند گذشته در کمپاین های انتخاباتی به مصرف نرسد".
خانم هاشمی تصریح کرد، پارلمان افغانستان توان نظارت جدی بر اعمال حکومت ندارد و بناً جامعه جهانی خود باید از نحوه مصرف کمک هایش در افغانستان نظارت کند.
مصرف شفاف کمک و حسابدهی متقابل آن، یکی از تعهدات حکومت وحدت ملی به جامعه جهانی می باشد؛ اما دیده شود که با وجود فساد گسترده در ادارات کشور می تواند به این تعهد اش عمل کند یا نه.
آگاهان امور نیز هشدار می دهند، در صورتیکه حکومت افغانستان این بار هم نتواند کمک های جهانی را شفاف مصرف کند، جامعه جهانی دیگر تمایل نخواهند داشت که کمک هایش را به افغانستان ادامه دهند.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین