۰

از ۴۵۶ مکتب در بادغیس تنها ۱۵۱ مکتب ساختمان دارد

سه شنبه ۱۳ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۶
کمبود کتاب‌های درسی، آموزگار و فضای درسی در ولایت بادغیس مشکلی است که گریبان‌گیر معارف آن ولایت است.
از ۴۵۶ مکتب در بادغیس تنها ۱۵۱ مکتب ساختمان دارد

کمبود کتاب‌های درسی، آموزگار و فضای درسی در ولایت بادغیس مشکلی است که گریبان‌گیر معارف آن ولایت است.
سرپرست معارف بادغیس می‌گوید که بیشتر دانش‌آموزان صنف‌های هفت به بالا در این ولایت از داشتن کتاب‌های درسی محروم‌اند.
عبدالقیوم ساجد، سرپرست اداره معارف ولایت بادغیس در صحبت با جمهورنیوز گفت: از ۴۵۶ مکتب تنها ۱۵۴ مکتب دارای ساختمان هستند.
او گفته که مسلکی نبودن بیش‌تر آموزگاران مکتب‌های این ولایت نیز بر مشکلات معارف در بادغیس افزوده است.
به بیان وی بیشتر در ولسوالی‌های جوند، بالامرغاب، قادس، مقر و دو ولسوالی دیگر بادغیس به شدت کمبود مکان درسی احساس می‌شود.
بنا بر اظهارات وی به جز مرکز بادغیس که در آن کمبود فضای درسی کمتر به چشم می‌خورد، تمام ولسوالی‌های این ولایت به شکل جدی با این چالش روبرو بوده و در کوتاه مدت کم از کم به وجود خیمه‌های درسی ضرورت دارند.
سرپرست معارف بادغیس می‌گوید: "بسیاری از آموزگاران مکتب‌های بادغیس مسلکی نیستند."
آقای ساجد در کنار ین گفته هم‌اکنون بسیاری از آموزگاران مکتب‌های این ولایت فارغان و یا هم دانشجویان "دارالمعلمین" و نیز "تعلیم و تربیه" هستند.
سرپرست اداره معارف بادغیس گفته که سطح تدریس آموزگاران بادغیس رو به رشد است.
از سوی دیگر بهاءالدین قادسی، یک تن از اعضای شورای ولایتی بادغیس بیان کرده که مشکل کمبود آموزگار یک چالش فراگیر در معارف کشور شمرده می‌شود.
قادسی در مورد این مشکل در بادغیس می‌گوید که بسیاری از آموزگاران مسلکی حاضر نیستند به دلیل نا امنی برخی از ولسوالی‌های به آنجا رفته و تدریس کنند.
قادسی کمبود معاش را نیز دلیلی بر خودداری آموزگاران مسلکی از تدریس عنوان می‌کند.
او اشاره کرد که در مناطق دور دست و نا امن بیشتر آموزگاران از تحصیلات عالی برخوردار نبوده و یا هم شماری از عالمان دین در آنجا به تدریس مشغول می‌شوند که همین امر کاهش کیفیت درسی را در برخی نقاط سبب شده است.
او همچنین کمبود کتاب‌های درسی را در مکتب‌های بادغیس یادآور شده و این موضوع را آسیبی جدی برای دانش‌آموزان این ولایت دانست.
به بیان این عضو شورای ولایتی، در نبود مواد درسی دانش‌آموز از درس خواندن بهره نخواهد برد.
در همین حال خالد صافی سخنگوی والی بادغیس، کمبود کتاب‌های درسی در این ولایت را تائید کرده و گفته، کتاب‌های درسی در بادغیس پاسخگوی نیاز شاگردان نبوده و نیز مقدار کتاب موجود در وقت آن به دست دانش‌آموزان نمی‌رسد.
صافی بیان کرده چندی پیش یک هیئت از سوی وزارت معارف از مکتب‌های نقاط مختلف بادغیس بازدید کرده تا وجود این چالش را به گوش مقام‌های وزارت معارف برساند.
سخنگوی والی همچنین اظهار داشت: "ما به مقام‌های معارف اطمینان دادیم تا در بادغیس بست‌ها و معلمان خیالی وجود ندارد و از آنان برای رفع مشکلات معارف این ولایت تقاضای همکاری کردیم."
او در قسمت کمبود آموزگار گفته که پروسه جذب آموزگاران بر اساس شایستگی است و آنان تاکید بر این دارند که برای امنیت و بهبود کیفیت درس نیاز است تا معلمان در ولسوالی‌ها از همان منطقه باشند.
سخنگوی والی بادغیس اما ساخت مکتب‌های درسی را نیازمند بودجه خوانده و آن را از عهده اداره محلی خارج دانست.
هم‌اکنون در بادغیس ۱۳۴ هزار دانش‌آموز مصروف یادگیری بوده که از این میان، ۳۷ هزار تن را دانش‌آموزان دختر تشکیل می‌دهد.
خبرگزاری جمهور- بادغیس
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین