۰
وزرای خارجه، مالیه و مهاجران در نشست فوق العاده مجلس:

ادامه کمک‌های مالی اروپا به افغانستان زیر تاثیر بحران پناهجویی قرار گرفته است

يکشنبه ۱۱ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۷
مجلس نمایندگان به درخواست حکومت نشست فوق العاده ی را در آستانه نشست بروکسل با وزرای خارجه، مالیه و امور مهاجران در مورد بحران پناهجویان افغان در اروپا برگزار کرد.
ادامه کمک‌های مالی اروپا به افغانستان زیر تاثیر بحران پناهجویی قرار گرفته است

مجلس نمایندگان به درخواست حکومت نشست فوق العاده ی را در آستانه نشست بروکسل با وزرای خارجه، مالیه و امور مهاجران در مورد بحران پناهجویان افغان در اروپا برگزار کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ وزرای خارجه، مالیه و امور مهاجران که در نشست فوق العاده امروز یک شنبه(۱۱میزان) مجلس نمایندگان صحبت می کردند، تاکید ورزیدند که کشورهای اروپایی به ویژه آلمان و اتحادیه اروپا از افغانستان می خواهند که در بازگشت مهاجران که در کشورهای اروپایی پذیرفته نمی شوند، همکاری کند.
این وزرا هشدار می دهند که ادامه کمک های مالی کشورهای اروپایی زیر تاثیر بحران مهاجرت قرار گرفته و اگر از سوی افغانستان همکاری نشود، احتمالا کمک مالی اروپا از دست برود.
صلاح الدین ربانی وزیر خارجه کشور گفت: "بحران مهاجرت، سیاست گزاری ها را در کشورهای میزبان تغییر داده و آنان قوانین سخت گیرانه تری را در مورد مهاجران در پیش گرفته اند و آنان بارها از افغانستان تقاضا کرده که در مورد پناهجویان مسوولیت پذیر باشیم".
آقای ربانی افزود، کشورهای اروپایی تهدید می کنند، در صورت عدم همکاری افغانستان، آنان مصارف پناهجویان افغان را از کمک های که در این خصوص به دولت افغانستان صورت میگیرد، کسر خواهند کرد.
وزیر خارجه تصریح کرد: "ما برای دوام کمک های کشورهای اروپایی به افغانستان می خواهیم در حل بحران پناهجویان افغان همکار باشیم و به صورت غیر مستقیم زمینه برگشت مهاجرانی را که پرونده های شان از سوی محاکم کشورهای اروپایی با در نظر داشت قوانین بین المللی مهاجرت پذیرفته نمی شوند، فراهم سازیم؛ در غیر آن همکاری مالی اروپا را از دست خواهیم داد".
اکلیل حکیمی وزیر مالیه نیز گفت: "با آنکه کشورهای اروپایی در هیچ نشستی کمک های مالی شان را به اخراج اجباری پناهجویان افغانستان مشروط نکرده اند، ولی اگر ما در مورد پناهجویان خود تعلل کنیم، ذهنیت عامه در اروپا تغییر می کند که به شکلی روند کمک های کشورهای اروپایی را به افغانستان متاثر می سازد".
آقای حکیمی افزود، افغانستان همانند کشورهای کمک کننده تعهداتی را در قبال مهاجران بردوش دارد و اگر نتواند این موضوع را حل کند، این پول در کشورهای میزبان پناهجویان افغان به مصرف خواهد رسید.
به گفته وی، دولت افغانستان پس از نشست بروکسل روی برگشت پناهجویان افغان به ویژه از پاکستان و ایران تمرکز بیشتر خواهد کرد.
از سوی هم، وزیر امور مهاجران افغانستان می گوید، کشور آلمان در ابتدای سال جاری میلادی می خواست به صورت یکجانبه مهاجران افغان را به صورت اجباری اخراج کند ولی دولت افغانستان تصمیم گرفت در مورد مذاکره کند زیرا احتمال ضیاع حقوق مهاجران در آن صورت بیشتر بود.
سید حسین عالمی بلخی گفت، براساس توافقی که در نتیجه مذاکرات صورت گرفته، مهاجرانی که پرونده های شان مطابق به حقوق بین المللی مهاجرت پذیرفته نمی شوند به صورت داوطلبانه به کشور بازگشت خواهند کرد و در این راستا افغانستان همکاری می کند.
به گفته وی، این موضوع در اعلامیه مشترکی که قرار است در نشست بروکسل صادر شود گنجانیده شده و به صورت قطعی الزام آور نیست.
او هرگونه شایعاتی را مبنی بر این که دولت افغانستان توافق کرده است که ۸۰ هزار دیپورتی/برگشت کننده اجباری را از کشورهای اروپایی می پذیرد، رد کرد و تاکید ورزید که تا هنوز آمار مهاجرانی که احتمالا پرونده های شان ازسوی کشورهای اروپایی رد خواهند شد هنوز مشخص نیست.
سال گذشته صدها هزار افغان در کشورهای اروپایی درخواست پناهنده گی داده اند؛ اما هم اکنون دولت آلمان اعلام کرده است از حدود ۱۵۰ هزار افغانی که در این کشور درخواست پناهنده گی داده اند حدود ۴۵درصد آنان پذیرفته می شوند و متباقی دوباره به کشور شان برگشت داده خواهند شد.
این موضوع نگرانی های زیادی را در افغانستان به بار آورده است.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین