۰

کمبود آب آشامیدنی از مشکلات اساسی مردم غور

دوشنبه ۵ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۴
محمدعارف قاضی‌زاده، شهردار غور در صحبت با خبرنگار جمهور بیان داشت: "برای آبرسانی به مرکز غور به هزینه‌ای نزدیک به ۱۳ میلیون افغانی نیاز است و اداره شهرداری، این هزینه را ندارد."
کمبود آب آشامیدنی از مشکلات اساسی مردم غور

بزرگترین مشکل مردم غور در مرکز این ولایت (شهر فیروزکوه) کمبود آب آشامیدنی است.
این گفته را شهردار آن ولایت مطرح کرده و می‌گوید که حل این مشکل از توان اداره‌اش خارج است.
محمدعارف قاضی‌زاده، شهردار غور در صحبت با خبرنگار جمهور بیان داشت: "برای آبرسانی به مرکز غور به هزینه‌ای نزدیک به ۱۳ میلیون افغانی نیاز است و اداره شهرداری، این هزینه را ندارد."
قاضی‌زاده در این مورد ابراز کرد: "در سال ۱۳۹۴، اداره شهرداری پس از بررسی، طرحی را برای آبرسانی شهر فیروزکوه ترسیم نمود که مدت دوماه را در برگرفت و هزینه‌ای نزدیک به ۱۳ میلیون افغانی را نیاز داشت اما به دلیل کمبود بودجه این اداره، قادر به اجرا کردن آن نشد".
او حل مشکل آبرسانی شهر فیروزکوه را از توان اداره‌های رسمی در غور خارج دانسته و گفت که این مشکل باید از مرکز کشور مورد بررسی قرار گیرد.
در همین حال اداره محلی غور عدم دسترسی مردم این ولایت به آب آشامیدنی صحی را عامل ابتلای مردم به بیماری‌های گوناگون عنوان می‌کند.
عبدالحی خطیبی سخنگوی والی غور می‌گوید که مردم در مرکز این ولایت به آب‌آشامیدنی صحی دسترسی ندارند و دریای هریرود که منبع طبیعی آب در شهر فیروزکوه است، قابل نوشیدن نیست.
به گفته خطیبی اداره محلی غور بارها برای رساندن آب چشمه‌های موجود در اطراف شهر فیروزکوه به این شهر تلاش نمودند اما این کار نیاز به هزینه‌ای گزاف داشت که از توان اداره محلی خارج بود.
او خاطر نشان کرد که برای سرمایه‌گذاری در بخش آبرسانی به شهر فیروزکوه نیز هیچ نهاد خارجی و سرمایه‌گذار، حاضر به همکاری نشده و این مشکل همچنان پا برجاست.
خطیبی بیان کرد که مشکل آبرسانی در غور را بارها مقام‌های این ولایت با وزیران مطرح کردند اما تا حال توجهی از سوی مقام‌های مرکزی کشور نسبت به این موضوع نشده است.
سخنگوی والی غور هشدار داد: "در صورت برطرف نشدن مشکل آب آشامیدنی در مرکز غور، شاهد جان باختن شمار زیادی از شهروندان این ولایت خواهیم بود."
از سوی دیگر یک تن از نمایندگان مردم غور در پارلمان کشور نیز نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرده و آن را تهدیدی جدی برای مردم آن ولایت می‌خوانند.
رقیه نایل، عضو مجلس نمایندگان غور می‌گوید که این مشکل فرا تر از مرکز شهر بوده و مردم در ولسوالی‌ها و روستاها هم از کمبود آب آشامیدنی صحی رنج می‌برند.
خانم نایل بیان داشت که آنان این موضوع را طی یک مکتوب رسمی به ریاست جمهوری کشور در میان گذاشته‌اند.
نایل گفت: "در ولسوالی‌ها برنامه همبستگی ملی با حُفر برخی چاه‌های عمیق به این منظور کار کردند اما کافی نبوده و هنوز هم مشکل کمبود آب صحی در نقاط دور دست غور به چشم می‌خورد."
این عضو مجلس نمایندگان اما از پاسخ مقام‌ها در مرکز کشور نسبت به موضوع کمبود آب آشامیدنی صحی در شهر فیروزکوه چیزی نگفت.
ولایت غور از جمله محروم‌ترین ولایت‌های غرب و حتی سرتاسر کشور است.
کمتر پروژه‌ مفیدی جهت استفاده مردم در آن ولایت روی دست و به بهره‌برداری رسیده است.
خبرگزاری جمهور- غور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین