۰
در نشست شورای عالی اقتصادی مطرح شد:

شرکت الکوزی ۳۰۰ میلیون دالر روی بند سروبی سرمایه گذاری می کند

يکشنبه ۴ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۵۷
در نشست شورای عالی امور اقتصادی که شام امروز در ارگ انجام شد؛ برنامه سرمایه گذاری روی بند سروبی دوم، تطبیق برنامه چراغ های کم مصرف در افغانستان و گزارش آزمایش گندم کشور ترکمنستان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
شرکت الکوزی ۳۰۰ میلیون دالر روی بند سروبی سرمایه گذاری می کند



وزیر انرژی و آب در نشست شورای عالی اقتصادی اعلام کرد شرکت الکوزی اعلام آمادگی کرده است که روی بند سروبی دوم، ۳۰۰ میلیون دالر سرمایه گذاری کند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، به نقل از خبرنامه ارگ، در نشست شورای عالی امور اقتصادی که شام امروز در ارگ انجام شد؛ برنامه سرمایه گذاری روی بند سروبی دوم، تطبیق برنامه چراغ های کم مصرف در افغانستان و گزارش آزمایش گندم کشور ترکمنستان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب، پلان سرمایه گذاری روی سروبی دوم را بیان کرد و گفت که شرکت الکوزی گروپ آماده سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون دالری روی سروبی دوم می باشد.
وی گفت که این سرمایه گذاری سبب تولید ۱۸۰ مگاوات برق خواهد شد.
نماینده شرکت الکوزی گروپ نیز گفت که هدف این شرکت از سرمایه گذاری، سهیم شدن در رشد و انکشاف کشور است و از همین لحاظ آماده است ۳۰۰ میلیون دالر بر روی سروبی دوم سرمایه گذاری کند.
شورای عالی امور اقتصادی فیصله کرد تا وزارت انرژی و آب، تفاهمنامه مذکور را با شرکت الکوزی گروپ به امضا برساند.
در بخش دیگری از این نشست، محمدهمایون قیومی مشاور رئیس جمهور در امور زیربناها، قوای بشری و تکنالوژی، پلان تطبیق برنامه چراغ های کم مصرف در افغانستان را به جلسه ارایه کرد.
وی گفت که این پلان از سوی وزارت انرژی و آب و شرکت برشنا طرح گردیده است و از هر جهت مفید می باشد که با تطبیق آن در منازل مسکونی و ادارات دولتی، ۱۲۰ مگاوات برق صرف جویی می گردد.
به گفته قیومی، با اجرای این طرح، بخصوص در زمستان از ضایعات برق جلوگیری می شود اجرای آن از هر لحاظ برای محیط زیست نیز مفید است.
امان‌الله غالب معین وزارت انرژی و آب، گفت که امکان تطبیق این پروژه موجود است و در تطبیق آن بخاطر این که مقدار زیاد برق موجود در چراغ های جاده ها به مصرف می رسد، همکاری شهرداری کابل ضرور است.
وی گفت که کار توزیع و مدیریت مالی این روند مربوط شرکت برشنا می باشد و ضرورت به یک کمپاین آگاهی عامه دارد تا مردم از مزایایی این پروژه آگاهی حاصل کنند. به گفته وی، عمر گروپ های متذکره ۵۰ هزار ساعت است.
رئیس جمهور غنی در این زمینه گفت که در رابطه به اجرای این پروژه اجماع کامل وجود دارد، طرح در اصول تایید است و یک کمیته ایجاد گردد تا بازارهای مختلف بین المللی را بررسی کرده و بهترین تولید را تشخیص دهد.
وی گفت که در داوطلبی ها به بخش خصوصی نیز سهم داده شود و اداره نورم و استندرد، معیار ها را در این رابطه تعیین نماید.
رئیس جمهور افزود که برنامه آگاهی به مردم صورت گیرد و دوایر دولتی نیز چگونگی تطبیق این طرح را مورد بررسی قرار دهند.

خبرگزاری جمهور _کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین