۰

دیدگاه مخالف و موافق نمایندگان در مورد صلح با حکمتیار

شنبه ۳ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۱
نمایندگان مجلس در مورد امضای توافقنامه صلح با حزب اسلامی گلبدین حکمتیار دیدگاه متفاوت دارند و این مساله سبب دو دسته گی در مجلس شده است.
دیدگاه مخالف و موافق نمایندگان در مورد صلح با حکمتیار

نمایندگان مجلس در مورد امضای توافقنامه صلح با حزب اسلامی گلبدین حکمتیار دیدگاه متفاوت دارند و این مساله سبب دو دسته گی در مجلس شده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ برخی نمایندگان مجلس از توافق اخیر صلح با حزب اسلامی گلبدین حکمتیار استقبال می کنند؛ اما برخی نمایندگان دیگر این توافق را نمایشی و بخاطر به انزوا کشاندن رقبای سیاسی رییس جمهور غنی می دانند.
اختلاف دیدگاه و دودسته گی در نشست عمومی امروز شنبه(۳میزان) مجلس پس از آن بالا گرفت که شماری از نمایندگان توافق صلح با حزب اسلامی را یک طرفند سیاسی از رییس جمهور به منظور تضعیف رقبای سیاسی خود دانستند.
شکیبا هاشمی یک عضو مجلس گفت: "توافقنامه صلح با حزب اسلامی به دلیلی امضا شده است که رییس جمهور رقبای سیاسی خود را تضعیف کند و آقای عبدالله نتواند بر تطبیق مواد توافقنامه سیاسی تشکیل حکومت وحدت ملی پافشاری کند؛ اگر اینطور نیست جنگ و خشونت باید در کشور کم شود و روند اصلاح و برگزاری انتخابات باید فراهم گردد".
خانم هاشمی افزود که حکمتیار به درخواست امریکا توافقنامه صلح با دولت را پذیرفته است و همانطوری که به توافقنامه امنیتی با امریکا باور نداشتیم و نتوانیست امنیت را در کشور بیاورد بالای توافقنامه صلح با حزب اسلامی نیز باور نداریم که بتواند خشونت ها را در کشور به حد اقل برساند.
ریحانه آزاد دیگر عضو مجلس نمایندگان نیز از توافق صلح با حکمتیار انتقاد کرد.
خانم آزاد گفت: "صلح با حکمتیار به چه معنی است؛ آیا حکومت صلاحیت دارد به تروریست های بین المللی مصوونیت قضایی دهد؟".
از سوی دیگر موافقان صلح با حزب اسلامی به نکوهش این اظهار نظرها پرداختند و تاکید ورزیدند که تامین صلح در کشور خواست تمامی مردم افغانستان است.
میربدخان منگل یکی از موافقان صلح با حزب اسلامی گفت: "صلح خواست تمام مردم افغانستان است و کسانی که نمی خواهند، روند صلح با حزب اسلامی به نتیجه برسد از سفارت های بیرونی پروژه گرفته اند".
زهرا توخی دیگر عضو مجلس نیز گفت: "از توافق صلح با حزب اسلامی استقبال می کنیم و به آقای حکمتیار خوش آمدید می گویم. هرقدمی که در راه صلح برداشته می شود قابل احترام است زیرا میلیونها شهید به خاطر جنگ در کشور داده ایم و دیگر نمی خواهیم این روند ادامه داشته باشد".
کمال صافی نیز گفت: "کسانی که صلح نمی خواهند با مردم افغانستان دشمنی دارند بخاطری که مردم افغانستان همه صلح می خواهند".
سرانجام عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان نیز در این مورد لب به دهان گشود و گفت: "صلح با حکمتیار تقاضای بی صبرانه مردم بود و یک ضرورت اساسی در کشور؛ بعد از تلاش های دو ساله ما شاهد امضای توافقنامه صلح هستیم. این صلح را به نمایندگان تبریک می گویم و به نمایندگی مجلس از طرفین می خواهم که به خاطر مصالح علیای کشور، احترام به دستورات الهی تعهداتی را که در این توافقنامه داده اند، عملی کنند".
آقای ابراهیمی افزود، تبصره های نمایندگان مخالف مناسب جایگاه شان نیست و باید امیدوار بود که صلح خیر است.
رییس مجلس از سایر مخالفان مسلح دولت نیز خواست که با استفاده از این فرصت، خود را از دست استخبارات کشورهای همسایه رهایی بخشند و به روند صلح یکجا شوند.
توافقنامه صلح با حزب اسلامی دو روز پیش میان نمایندگان حزب اسلامی و دولت جمهوری اسلامی افغانستان امضا شد و قرار است این توافقنامه پس از امضای رییس جمهور غنی و گلبدین حکمتیار اجرایی شود.
دولت در این توافقنامه در بدل آتش بس به گلبدین حکمتیار و سایر سران حزب اسلامی مصونیت قضایی وعده داده است.
آزادی زندانیان این حزب، برگشت آبرومندانه مهاجران حزب از پاکستان و اسکان آنان در افغانستان و در نظر گرفتن چند اقامتگاه برای آقای حکمتیار از وعده های دیگر دولت در این توافقنامه صلح است.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین