۰
وزیر مهاجرین:

روزانه ۴ الی ۵ هزار مهاجر افغان به کشور عودت می کنند

پنجشنبه ۱۱ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۸
در این نشست پیرامون رسیدگی به حالت اضطرار و کمک های عاجل بشری، رسیدگی به مشکل اسکان مهاجرین بازگشت کننده، بازنگری طرح معیاری سازی شهرک های عودت کنندگان و بیجاشدگان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
روزانه ۴ الی ۵ هزار مهاجر افغان به کشور عودت می کنند

نشست کمیته فرعی شورای وزیران در امور مهاجرین به ریاست داکتر عبدالله عبدالله، رییس اجرایی بعد از ظهر چهارشنبه (۱۰ سنبله) در قصر سپیدار برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ در این نشست پیرامون رسیدگی به حالت اضطرار و کمک های عاجل بشری، رسیدگی به مشکل اسکان مهاجرین بازگشت کننده، بازنگری طرح معیاری سازی شهرک های عودت کنندگان و بیجاشدگان و عریضه مهاجرین ولسوالی حصارک ولایت ننگرهار مقیم پاکستان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
نخست وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان به موارد مهم پیرامون وضعیت مهاجرین و آمادگی ها صحبت نموده افزود: روزانه حدود چهار تا پنج هزار مهاجر افغان به کشور عودت می کنند که از این جمله شماری با مدرک و شماری فاقد مدرک میباشند.
او همچنین علاوه نمود تعدادی که مدرک دارند ازحمایت مالی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد مستفید می شوند و تعدادی دیگر که مدرک ندارند تحت حمایت مالی اندک سازمان بین المللی مهاجرت قرار میگیرند که کافی نیست. دراین اواخر میزان عودت کنندگان به کشور سیر صعودی داشته است و پیشبینی میگردد تا در آینده نزدیک دو برابر افزایش پیدا کند.
وی همچنین در بخش دیگر از صحبت هایش در مورد بیجاشدگان داخلی پرداخت و علاوه نمود که بیشتر این بیجاشدگان از ولایات هلمند، بغلان، کندز و سرپل میباشند که کمک های برخی از نهاد های بین المللی و نهاد های داخلی مربوطه بسنده نیست.
عالمی بلخی در ادامه صحبت هایش به پروسه معیاری سازی شهرک های عودت کنندگان اشاره نموده افزود که این امر با کامیابی همراه نبوده است.
وزیر امور مهاجرین وعودت کنندگان پیشنهاد نمود که برای بهبود وضعیت شهرک های مهاجرین کمیته متشکل از وزارت مهاجرین، وزارت امورشهرسازی و اداره اراضی ایجاد گردد. همچنان وی علاوه نمود که همکاران ما و نماینده کمیشنری عالی سازمان ملل متحد برنامه عملیاتیی را برای همکاری و هم آهنگی بیشتر و بهتر تدوین نموده است.
در بخش دیگر از نشست نمایندگان کمیشنری عالی سازمان ملل متحد، سازمان بین المللی مهاجرت، اداره هم آهنگی کمک های بشری برای افغانستان و پروگرام غذایی جهان به ترتیب پیرامون وضعیت مهاجرین صحبت نمودند. آنان ضمن توضیح برنامه های شان درخصوص مهاجرین افغانستان، بر همکاری و هم آهنگی بیشتر با حکومت افغانستان در مورد حل مشکلات عودت کنندگان تاکید نموده یاد آور شدند که مسئله مهاجرین افغان به عنوان اولویت مهم برای شان مطرح میباشد.
سپس وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان به جلسه پیشنهاد نمود که رهبری انتقال مهاجرین را تا سکونت اصلی شان کدام نهاد عهده دار شود: وزارت امور مهاجرین یا کمیسیون عالی دولتی مبارزه با حوادث.
وی همچنین طرح های پیشنهادی را پیرامون مدیریت عودت کنندگان در مرکز و ولایات و تهیه بودجه به جلسه پیشکش نمود.
داکتر عبدالله؛ پس از رایزنی با اعضای جلسه رهبری انتقال مهاجران را به عهده کمیسیون عالی دولتی مبارزه با حوادث و وزارت امور مهاجرین سپرد.
پس از آن وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان علاوه نمود که در جلسه شورای امنیت فیصله گردیده بود که برای تثبیت اسکان برای مهاجرین هیئتی از اداره مستقل ارگان های محلی، اداره اراضی و وزارت مهاجرین با هم کار کنند که این هیئت به ولایت ننگرهار سفر نمودند و دو منطقه را برای اسکان مهاجرین تثبیت کردند که ظرفیت سی هزار فامیل را دارند و سه منطقه دیگر را در کابل تثبیت کردند که گنجایش پنجاه هزار فامیل را دارا میباشند.
رییس اجرایی هدایت داد که برای اسکان مؤقت مهاجرین باید خیمه آماده گردد.
در ادامه بحث ها نماینده وزارت امور شهرسازی در مورد شهرک ها معلومات لازم ارایه نموده علاوه کرد که شصت و یک شهرک در بیست وهفت ولایت وجود دارد که شماری شان تکمیل و شماری دیگر تحت کار میباشند که به چهارکتگوری تقسیم بندی گردیده است.
قسمت اول شهرک ها، از هفتاد و پنج الی صد در صد اعمار گردیده است، قسمت دوم از پنجاه تا هفتاد و پنج فیصد تطبیق شده است، در قسمت سوم چهل تا پنجاه درصد پیشرفت صورت گرفته است و در قسمت چهارم سی الی چهل درصد پیشرفت صورت گرفته است.
همچنین نماینده وزارت امور شهرسازی طرحی را به جلسه پیشکش نمود، در آن طرح یادآوری شده بود که باید میان مهاجرین مستحق وغیرمستحق تفکیک قایل شویم و به کسانیکه مستحق هستند زمین توریع گردد.
داکتر عبدالله درمورد طرح وزارت امورشهرسازی گفت که حالا وضعیت اضطرار است، طرح متذکره عملی نیست، اما هدایت داد که به مرور زمان تطبیق گردد. رئیس اجرائیه همچنین به ادارات مربوطه هدایت سپرد که در مورد زیربنا های شهرک های مهاجرین گام های عملی بردارند.
وزیر امور مهاجرین پیشنهاد نمود که بر حسب نیاز باید پلان طولانی مدت در ارتباط به عودت کنندگان با توجه به استراتژی کلان ترتیب گردد.
رییس اجرایی در پرنسیب تصویب نمود و علاوه کرد که ادارات مربوطه میتوانند تا پانزده روز دیگر طرح های شان را برای تدوین پلان طولانی مدت مهاجرین ارایه نمایند.
سپس نماینده وزارت امور مهاجرین چارچوب انکشاف ملی را با اعضای جلسه در میان گذاشته افزود: مسوده چارچوب انکشاف ملی برای استقرار مجدد عودت کننده تحت کار است و به زودی نهایی می‌گردد.
رئیس اجرائیه این طرح را در اصل تصویب نمود و اضافه کرد تا پانزده روز ادارات مربوطه میتوانند طرح های خویش را در میان گذارند.
در بخش دیگر جلسه عالمی بلخی عریضه مردم ولسوالی حصارک ولایت ننگرهار مقیم پاکستان را به جلسه پیشکش نمود و علاوه کرد که این مهاجرین دو هزار خانوار هستند که درپاکستان به سر میبرند و از دولت میخواهند که برای شان در یک منطقه اسکان درنظر گیرد.
رئیس اجرائیه در مورد عریضه مهاجرین ولسوالی حصارک ولایت ننگرهار به وزارت مهاجرین هدایت داد که با آنان تماس برقرار نمایند، درصورتی که علاقمند باشند در منطقه کوت یا قاسم آباد که زمین دولتی برای اسکان تثبیت گردیده است زندگی کنند زمین برای شان توزیع گردد.
دراخیر رییس اجرایی به وزارت امورمهاجرین وظیفه سپرد که از پیشرفت کار در امور مهاجرین هفته وار به دارالإنشای شورای وزیران ریاست اجرایی گزارش دهد. همچنین به وزارت مالیه هدایت داد که در خصوص تامین مالی برنامه های مهاجرین همکاری نمایند.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین