۰

نگرانی فیفا از چگونگی حضور زنان و جوانان در انتخابات آینده

چهارشنبه ۱۰ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۴
رییس اجرایی فیفا گفت: "طرح جدید قانون انتخابات(تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی)، شرایط را در گرو زورمندان محلی قرار خواهد داد و اینگونه از نامزدی زنان و جوانان و مشارکت آنان در انتخابات جلوگیری خواهد شد".
نگرانی فیفا از چگونگی حضور زنان و جوانان در انتخابات آینده

بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان یا فیفا، از چگونگی حضور زنان و جوانان در روند انتخابات آینده پارلمانی و شوراهای ولسوالی ابراز نگرانی می کند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ این نهاد انتخاباتی، امروز چهار شنبه (۱۰سنبله) با برگزاری نشستی زیر عنوانی "اصول اساسی اشتراک معنادار زنان و جوانان در روند انتخابات" گفت، تعدیلات جدید در قانون انتخابات زمینه را برای حضور پر رنگ زنان و جوانان در روند انتخابات محدود می سازد.
بر بنیاد طرح تعدیل جدید قانون انتخابات که هفته گذشته از کابینه رای تایید گرفت، حوزه های انتخاباتی کوچک تر شده است. پیش از این هر ولایت یک حوزه انتخاباتی بود؛ اما هم اکنون یک ولایت به چندین حوزه انتخابی تقسیم می شود.
فیفا می گوید که این تعدیلات در شرایط کنونی، امکان نفوذ زور مندان را در روند انتخابات بیشتر می سازد.
محمد یوسف رشید رییس اجرایی فیفا گفت: "طرح جدید قانون انتخابات(تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی)، شرایط را در گرو زورمندان محلی قرار خواهد داد و اینگونه از نامزدی زنان و جوانان و مشارکت آنان در انتخابات جلوگیری خواهد شد".
آقای رشید تصریح کرد، اگر دولت به نگرانی ها در این مورد توجه نکند و یک برنامه هدف مند برای چگونگی حضور زنان و جوانان در انتخابات آینده سنجش نکند، مشارکت این دو قشر در روند سیاسی کشور را با تهدید مواجه خواهد ساخت.
به گفته وی، نقش زنان و جوانان در روند انتخابات های گذشته پر رنگ بوده است و دولت نباید این مشارکت را در انتخابات های بعدی با تهدید مواجه سازد.
فیفا می گوید که بسته ای را به منظور چگونگی مشارکت زنان و جوانان در روند انتخابات ترتیب کرده که پس از بحث در نشست امروزی آن را به دولت پیشنهاد خواهد کرد.
مریم آروین مسوول بخش زنان و جوانان فیفا، گفت که این بسته شامل ۲۰ اصول مهم مشارکت معنادار زنان و جوانان در روندهای سیاسی در کشور می باشد که از طریق مصاحبه با زنان و جوانان نخبه در ولایت های مختلف کشور تهیه شده است.
از سوی هم، شرکت کننده گان در نشست امروزی فیفا از نقش سمبولیک زنان و جوانان در سطوح مختلف سیاسی و تصمیم گیری در کشور انتقاد کردند.
ملالی شینواری مشاور امور جوانان ریاست جمهوری گفت، زنان و جوانان آنطوری که باید و شاید در سطوح اثر گذار سیاسی حضور ندارند و باید به آنان نقش تصمیم گیرنده داده شود.
حشمت الله رادفر مشاور امور جوانان ریاست اجرایی حکومت نیز گفت: "اگر حکومت در ۱۵ سال گذشته برای جوانان کاری انجام می داد، هم اکنون در این وضع قرار نمی داشتیم؛ کار انجام شده کافی نبوده و هم اکنون نیز کافی نیست؛ برنامه داریم ولی عملی ساختن این برنامه ها به هماهنگی نیازدارد که تا هنوز به وجود نیامده است".
آقای رادفر افزود، جوانان به ویژه جوانانی که در محلات زندگی می کنند طعمه گروپ های تروریستی شده و می شوند؛ زیرا دولت برای آنان کاری انجام داده نتوانسته اند.
این انتقادها در حالی مطرح می شود، که توجه به وضعیت جوانان به ویژه سهیم ساختن آنان در قدرت سیاسی و سطوح تصمیم گیری از برنامه های اساسی انتخاباتی آقای غنی و عبدالله در انتخابات دوسال پیش ریاست جمهوری بود که وعده داده بودند.
عبدالله امینی- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین