۰

پاکستان به دنبال جایگزین افغانستان برای پروژه‌های تاپی و کاسا

چهارشنبه ۲۷ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۲۲
سید طارق فاطمی مشاور ویژه نخست‌وزیر پاکستان در امور روابط خارجی اذعان داشت: در حال حاضر پاکستان به فکر پیدا کردن راه‌های تعامل دیگری با کشورهای آسیای میانه بدون ایفای نقش افغانستان است.
پاکستان به دنبال جایگزین افغانستان برای پروژه‌های تاپی و کاسا


مشاور ویژه نخست‌وزیر پاکستان در امور روابط خارجی این کشور گفت که اسلام‌آباد به دنبال جایگزین افغانستان برای پروژه‌های تاپی و کاسا ۱۰۰۰ است.
به گزارش خبرگزاری جمهور، سید طارق فاطمی، مشاور ویژه نخست‌وزیر پاکستان در امور روابط خارجی این کشور در گفتگو با رسانه های پاکستانی اعلام کرد: با وجود تعهد پاکستان برای تأمین صلح در افغانستان، اسلام‌آباد در صدد یافتن جایگزینی برای وارد کردن برق تاجیکستان به پاکستان در پروژه «کاسا ۱۰۰۰» از مسیر دیگری می‌باشد.
وی تصریح کرد: اسلام‌آباد همواره به دنبال برقراری صلح در افغانستان بوده و بهترین راه برای پیشرفت این کشور تلاش برای پیشبرد اهداف گفت‌وگوهای چهارجانبه صلح است.
مشاور ویژه نخست‌وزیر پاکستان در امور روابط خارجی افزود: در مورد پروژه «تاپی» که قرار است گاز ترکمنستان از مسیر افغانستان وارد پاکستان شود نیز اسلام‌آباد به دنبال مسیر جایگزین است.
فاطمی در گفت‌وگو با یکی از شبکه‌های تلویزیونی پاکستان گفت: این کشور با کشورهای آسیای میانه روابط گسترده‌ای را برقرار کرده و تفاهمنامه‌هایی را در حوزه تجارت و انرژی با تاجیکستان، قرقیزستان و ترکمنستان امضا کرده است.
سید طارق فاطمی اذعان داشت: در حال حاضر پاکستان به فکر پیدا کردن راه‌های تعامل دیگری با کشورهای آسیای میانه بدون ایفای نقش افغانستان است تا بتواند با این کشورها معاملاتی داشته باشد.
وی اظهار داشت: پاکستان خواستار برقراری روابط دوستانه با افغانستان است، اما ظاهرا این کشور اشتیاقی برای این منظور ندارد.
پروژه كاسا ۱۰۰۰ كه ۹ سال پيش و در سال ۲۰۰۷ مورد توجه قرار گرفته است، شامل احداث خطوط انتقال برق از قرقيزستان و تاجيكستان به پاكستان از راه افغانستان است.
طول اين خطوط ۱۳۰۰ كيلومتر تخمين شده است كه از منطقه دادخواه قرغيزستان آغاز و بعد از عبور از راه خجند تاجيكستان، قندوز، پلخمري، پروان، كابل و جلال آباد افغانستان به پيشاور پاكستان ميرسد. هزينه اين پروژه ۹۵۳ میليون دالر برآورد شده است.
پروژه تاپی نیز یکی از بزرگترین پروژه های منطقه است که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و سپس به هند خواهد رساند. قرار بود کار این پروژه در سال ۲۰۱۵ آغاز شود. مقامات گفته بودند که این پروژه تا سال ۲۰۱۷ تکمیل خواهد شد، اما هنوز گفتگوها در مورد چگونگی اجرای این پروژه جریان دارد.
خبرگزاری جمهور _ امور بین الملل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین