۰
یک عضو مجلس نمایندگان:

تنش بین رهبران حکومت، طالبان را قدرتمند می سازد

دوشنبه ۲۵ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۵
یک عضو مجلس نمایندگان می گوید که گروه طالبان از تنش های برخاسته میان رهبران حکومت وحدت ملی استفاده کرده و قدرتمند می شوتد.
تنش بین رهبران حکومت، طالبان را قدرتمند می سازد

یک عضو مجلس نمایندگان می گوید که گروه طالبان از تنش های برخاسته میان رهبران حکومت وحدت ملی استفاده کرده و قدرتمند می شوند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ با آن که وضعیت فعلی کشور بحرانی است و تشدید حملات گروه های هراس افگن در نقاط مختلف کشور به اوج خود رسیده ؛ یکبار دیگر روابط بین رهبران حکومت وحدت ملی به تیرگی گراییده است.
این تنش ها پس ازآن به اوج خود رسید که عبدالله عبدالله٬ رییس اجرایی کشورعصر روز پنجشنبه هفته گذشته در مراسم تجلیل از روزجوانان درقصر سپیدار بر تطبیق توافق نامه سیاسی میان ریاست جمهوری وریاست اجرایی تاکید کرد و گفت که در سه ماه موفق به دیدار رییس جمهور نشده است.
داکتر عبدالله رییس جمهور غنی را به بی حوصله گی متهم کرد و گفت: "کسی که حوصله نداشته باشد لیاقت ریاست را ندارد".
ریاست جمهوری نیز در واکنش به این اظهارات؛ گفته های داکتر عبدالله را خلاف موازین و روحیه دولتداری خوانده و گفته است که به زودی در مورد اظهارات رییس اجرایی بحث های جدی و موثر صورت خواهد گرفت.
شکیباهاشمی٬ عضو مجلس نمایندگان در صحبت به خبرگزاری جمهور تنش های برخاسته میان رهبران حکومت وحدت ملی را نگران کننده عنوان کرد.
وی گفت:"تنش های برخاسته میان رهبران حکومت وحدت ملی به سقوط نظام می انجامد".
خانم هاشمی تاکید کرد که تنش های دو رهبر باعث می شود که مخالفان مسلح دولت خیلی قوی شود و این گروه ازاین فرصت استفاده کنند.
وی افزود: در وضعیت فعلی٬ فرصت برای گروه های هراس افگن به شکل مهیا است که گروه داعش در لوگر حتی توانسته است که برای خود رهبر تعین کند.
این عضو مجلس نمایندگان هشدار می‌دهد که اگر وضعیت به این شکل ادامه یابد٬ پایه های حکومت وحدت ملی متزلز شده و به سقوط نظام می انجامد و در نهایت مردم افغانستان یک بار دیگر اداره موقت را شاهد خواهد بود.
به باور وی ؛ رهبران حکومت وحدت ملی جنگ ولایت هلمند را نباید نادیده بگیرد٬ جنگ در ولایت هلمند می تواند زمینه ساز سقوط این ولایت باشد؛ اگر ولایت هلمند سقوط کند به دنبال آن ولایت های قندهار٬‌غزنی و ارزگان سقوط خواهند کرد.
خانم هاشمی می گوید که ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی باید زمانی دست به این اقدام میزد که مساله اصلاحات نظام انتخاباتی حل ناشده باقی ماند و توزیع شناسنامه های برقی نیز به حالت تعلیق در آمد.
از نظر این عضو مجلس نمایندگان٬ مقرری احمد یوسف نورستانی٬ رییس پیشین کمیسیون انتخابات٬ به حیث سفیر٬ تطبیق نشدن توافق نامه سیاسی براساس ۵۰درصدی قدرت وصلاحیت و تلاش های رییس جمهور برای برکناری والی بلخ از موضوعاتی می باشد که باعث تنش ها میان رهبران حکومت وحدت ملی شده است.
اما تا هنوز ریاست جمهوری و ریاست اجرایی درباره برکناری والی بلخ چیزی نگفته اند و بیشتر بارها بر این است که برکناری والی بلخ بیشتر شایعات مخالفان سیاسی وی می باشد.
خانم هاشمی می گوید که عملی شدن تفاهم نامه سیاسی٬ به میان آمدن اصلاحات نظام انتخاباتی و برگزاری لویه جرگه برای تعدیل قانون اساسی میتواند که ازاین تنش ها بکاهد.
این تنش ها درست زمانی به میان آمده است که به تاریخ ۱۸ماه سنبله طبق توافق نامه سیاسی ایجاد حکومت وحدت ملی٬ این نظام دوساله می شود و به باور برخی از جریان های سیاسی باید انتخابات مجدد انجام شود.
حکومت وحدت ملی در پی جنجالهای انتخابات دو سال پیش، با میانجگری جان کری وزیر خارجه امریکا و توافقنامه سیاسی میان دو رهبر، شکل گرفت.
اکنون دیده شود که وضعیت فعلی تاچه مدت زمانی ادامه می یابد اما کارشناسان تاکید دارند که تنش ها میان هر دو رهبر باید هرچه عاجل خاتمه یافته از سقوط نظام جلوگیری شود.
زهراجویا-خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین