۰

سیمینار علمی و تحقیقی در مورد انتخابات در کابل برگزار شد

دوشنبه ۱۸ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۶
اکادمی علوم افغانستان سیمینار علمی و تحقیقی را تحت عنوان "چگونگی انتخابات از نظر فقهی و قانونی" در کابل برگزار کرد.
سیمینار علمی و تحقیقی در مورد انتخابات در کابل برگزار شد

اکادمی علوم افغانستان سیمینار علمی و تحقیقی را تحت عنوان "چگونگی انتخابات از نظر فقهی و قانونی" در کابل برگزار کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ این سیمینار علمی و تحقیقی امروز دو شنبه ۱۸اسد، با شرکت رییس و اعضای اکادمی علوم، اعضای کمیسیون انتخابات، علمای دینی و شخصیت های سیاسی افغانستان در مقر اکادمی علوم افغانستان در کابل برگزار شد.
سخنرانان و شرکت کننده گان در این سیمینار بر اهمیت برگزاری انتخابات و شرکت مردم در رای دهی از دیدگاه شریعت اسلامی و قانون اساسی افغانستان تاکید ورزیدند. به گفته آنان، بر گزاری انتخابات و شرکت مردم در آن، در قانون اساسی افغانستان که بر اساس اصول اسلامی پایه گذاری شده نیز حق مسلم مردم دانسته شده است.
ثریا پوپل رییس اکادمی علوم افغانستان برگزاری انتخابات شفاف و شرکت مردم را برای تعیین سرنوشت سیاسی کشور یک اصل عنوان کرد و گفت که مردم با شرکت در انتخابات مسوولیت اجتماعی و دینی خود را بجا می آورند و ملاک واقعی قدرت می شوند.
خانم پوپل عدم مشارکت عموم مردم را در انتخابات از مشکلاتی عنوان کرد که به گفته وی "شرعا جایز نیست".
به گفته وی، اگر واجدان شرایط در انتخابات شرکت نکنند، از نگاه شرعی مرتکب گناه شده و در حقیقت ظلم در حق سرنوشت سیاسی خود و جامعه روا می دارد؛ و مردم می توانند با انتخاب دقیق و شایسته ای خود، کشور را به امنیت و ثبات سیاسی و اقتصادی رهنمون سازند.
گلالی اچکزی عضو کمیسیون انتخابات نیز گفت، به هر اندازه که فواید برگزاری انتخابات از نظر فقهی و علمی بررسی شود، سطح اشتراک مردم در انتخابات بالا میرود، میزان تقلبات انتخاباتی پایین آمده و مردم به شکل درست می توانند سرنوشت خود را رقم بزنند.
خانم اچکزی، برگزاری انتخابات و میزان مشارکت مردم را زمینه ساز و ممد دموکراسی در کشور عنوان کرد.
شهزاده شاهد عضو مجلس نمایندگان نیز در این سیمینار، برگزاری انتخابات را برای تامین عدالت اجتماعی و وحدت مردم افغانستان یگانه راه حل دانست.
آقای شاهد گفت که شریعت اسلامی انتخابات را یک اصل می داند و شرکت و رای دادن مردم در انتخابات کاملا اسلامی است و هیچ شکی در آن وجود ندارد، ولی نامزدان باید اصلح باشند.
او در مورد چگونگی برگزاری انتخابات گذشته ریاست جمهوری نیز گفت: "پس از پیامبر عزیز اسلام، چهار خلیفه مسلمانان نیز به نحوی بر اساس انتخابات مسوولیت حکومت اسلامی را بر دوش گرفتند و هم اکنون نیز انتخابات در بسیاری از کشورهای اسلامی مانند مصر، ترکیه، ایران و پاکستان برگزار می شود؛ ولی متاسفانه انتخابات گذشته ریاست جمهوری افغانستان بد نام شد و این بزرگترین نگرانی را ایجاد کرده است و مردم نسبت به برگزاری انتخابات شفاف بی اعتماد شده اند".
اما رییس مجمع علمای افغانستان می گوید که علمای کشور در مورد شرکت مردم در انتخابات اتفاق نظر ندارند و باید نهادهای اکادمیک به ویژه اکادمی علوم به این موضوع توجه کنند.
عبدالصبور حقانی رییس مجمع علمای کشور گفت، در مورد اصل انتخابات و مشارکت مردم از نظر اسلام هیچ شکی وجود ندارد اما نحوه انتخاب زعیم در امور کشوری مورد اختلاف است.
همچنین محققان دراین سیمینار مقالات تحقیقی و علمی را نیز در مورد انتخابات و مشارکت مردم از دیدگاه فقه و قانون ارائه کردند.
عبدالله امینی- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین