۰
کارشناسان:

روند صلح باید به یک پروسه ملی تبدیل شود

چهارشنبه ۱۳ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۵
کارکردهای پروسه صلح، انتقادهای جدی به همراه دارد، برخی از کارشناسان می گویند که این روند یک پروسه نه بلکه یک پروژه ای است که برای افراد منتقد حکومت ایجاد شده است.
روند صلح باید به یک پروسه ملی تبدیل شود
کارکردهای پروسه صلح، انتقادهای جدی به همراه دارد، برخی از کارشناسان می گویند که این روند یک پروسه نه بلکه یک پروژه ای است که برای افراد منتقد حکومت ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور، پروسه صلح افغانستان فراز ونشیب های زیادی به همراه داشته است، رهبران حکومت همواره تاکید می کنند که صلح را درافغانستان تامین می کنند اما این روند با نوعی از سردرگمی مواجه است که هراز گاهی به یک بحث داغ مبدل شده شدت می گیرد اما بسیار زود خاموش می شود و سرنوشت تلاش های چندین ساله حکومت افغانستان برای تأمین صلح در این کشور تاکنون مشخص نشده است.
برخی از کارشناسان می گویند که این پروسه یک پروژه پول بگیر بوده و تا زمانی که این روند به یک پروسه ملی مبدل نشده دست یافتن مردم افغانستان به صلح بعید به نظر می رسد.
احمد سعیدی، آگاه مسایل سیاسی در صحبت به خبرگزاری جمهور گفت:" من اول به کلمه صلح باور ندارم، از روزی که شورای عالی صلح ایجاد شده این یک پروسه نبوده یک پروژه بوده به این معنی که دراینجا چقدر معاش را میتوان گرفت".
وی با تاکید براین که شورای عالی صلح افغانستان هیچ نوع دست آوردی برای منافع ملی افغانستان نداشته افزود:"ایجاد این پروژه به خاطر اقناع کردن بعضی اشخاص که بردولت منتقد می باشد، بوده، شورای عالی صلح غیر از مصرف کردن پول دیگر هیچ نوع دست آوردی که در آن منافع ملی افغانستان انعکاس داده شود نداشته".
به باور آقای سعیدی هرزمانی که سروصدای در مورد پروسه صلح بلند شده صرف بخاطر دریافت پول از کشورهای خارجی بوده و هیچ کس برای منافع افغانستان در پروسه صلح تاکنون کار نکرده است.
وی تاکید کرد:" پروسه صلح یک پروژه است این پروسه زمانی نتیجه میدهد که ملی باشد افراد بی طرف و باورمند به صلح دراین شورا کار کند."
آقای سعیدی می گوید :با سیاستی که حکومت افغانستان در مورد پیشبرد گفتگوهای صلح به پیش گرفته، مردم افغانستان هرگز به صلح نمی رسد.

مردم افغانستان همواره به پروسه صلح به دیده شک نگاه می کنند چرا که دولت و شخص رییس جمهورهیچ گاه در این راستا موضع شفافی نداشتند و مذاکرات صلح همیشه در هاله ای از ابهام قرار دارد.
آغاز گفتگوهای صلح با حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار، برگزاری نشست های چهارجانبه صلح افغانستان با گروه طالبان از نمونه های است که تاکنون نتیجه ملموس در پی نداشته و تاهنوز هیچ مرجعی دراین خصوص پاسخ روشن به مردم افغانستان نداده است.
اما درشرایط فعلی که نیروهای امنیتی با گروه های هراس افگن در سرتاسر کشور درنبرد به سرمیبرد ولی دستگاه دیپلماسی وسیاست گذاری حکومت افغانستان تاهنوز قادر نشده است که با گروه های مخالف از جمله گروه طالبان به طور مستقیم وارد مذاکره شود.
هرازگاهی که موضوع روند گفتگوهای صلح افغانستان آغاز می شود مسایل مختلفی سد راه این روند شده و باعث خاموشی پروسه می گردد.
پس از مرگ ملا عمر، رهبر عمومی طالبان این گروه به دو دسته به رهبری ملا محمد رسول و ملا اخترمحمد منصور تقسیم شدند که چند ماه قبل ملااختر محمد منصور، در اثر حملات هوایی نیروهای امریکایی در پاکستان کشته شدند.
هرچند یک گروهی جدا شده از طالبان به رهبری ملا محمد رسول برای انجام گفتگوهای صلح با حکومت افغانستان چراغ سبز نشان داده است، اما کارشناسان می‌گویند که دو دسته شدن طالبان پروسه صلح افغانستان را با موانع مواجه می سازد.
زهراجویا-خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین