۰
وزارت معادن:

هشتاد و شش معدن از ابتدای سال تا هنوز به قرارداد داده شده اند

سه شنبه ۱۲ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۸
وزارت معادن و پترولیم می گوید که از ابتدای سال جاری خورشیدی تا هنوز ۸۶ معدن متوسط و کوچک به قرارداد داده شده و ۸معدن دیگر به داوطلبی گذاشته شده است.
هشتاد و شش معدن از ابتدای سال تا هنوز به قرارداد داده شده اند
وزارت معادن و پترولیم می گوید که از ابتدای سال جاری خورشیدی تا هنوز ۸۶ معدن متوسط و کوچک به قرارداد داده شده و ۸معدن دیگر به داوطلبی گذاشته شده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛‌ محی الدین نوری سخنگوی وزارت معادن امروز سه شنبه ۱۲ اسد، در یک نشست خبری در کابل گفت که عقد این قراردادها بر اساس شفافیت، کنترل، سود آوری و قابلیت تطبیق صورت گرفته است.
این قراردادها شامل معادن کوچک و متوسط سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، نمک، گج، سمنت و گاز در ۳۴ولایت کشور می باشد که استخراج آن به شرکتهای خصوصی واگذار شده اند.
آقای نوری در مورد مقدار عواید ناشی از این معادن آماری ارائه نکرد اما افزود که با عقد قرارداد این ۸۶معدن حدود ۲هزار زمینه شغلی مستقیم و هزاران زمینه شغلی غیر مستقیم برای شهروندان کشور فراهم می شود.
سخنگوی وزارت معادن گفت، این وزارت در هماهنگی با نهادهای امنیتی کشور،‌ معادن مناطقی را به قرارداد داده است که نیروهای امنیتی می توانند امنیت آن مناطق را تامین کنند.
نا امنی ها و استفاده مخالفان مسلح از عواید معادن یکی از نگرانی های جدی در کشور است.
پیش از این برخی نهادهای پژوهشی گزارش های را از غارت معادن افغانستان توسط طالبان، افراد زورمند و برخی مقام های دولتی به نشر رسانده و گفته که آنان، سالانه میلیون ها دالر از استخراج معادن به دست می آورند.
پژوهش‌ها نشان داده است که بسیاری از مناطق معدنی کشور بیرون از کنترل دولت است و همچنین در بسیاری موارد طالبان از استخرال معادن زیر کنترل دولت نیز باج می گیرند.
اما محی الدین نوری سخنگوی وزارت معادن کشور گفت برای جلوگیری از استخراج های غیر قانونی معادن در کشور یک طرح امنیتی مشترک روی کار است که به زودی نهایی خواهد شد.
آقای نوری از همکاری نهادهای امنیتی به ویژه وزارت داخله در تامین امنیت معادن استقبال کرد و افزود که به تازه گی نیروهای امنیتی عملیات های را به ویژه در ساحات معدنی بدخشان به راه انداخته اند.
او خاطر نشان کرد: "آماری که چه مناطقی از ساحات معدنی تحت کنترل دولت است و چه مناطقی بیرون از کنترل دولت است هنوز برای ما مشخص نیست؛ زیرا انجنیرال ما در مناطق نا امن رفته و گزارش تهیه نمی توانند".
به گفته وی، وزارت معادن به همکاری نهادهای امنیتی تا هنوز از استخراج غیر قانونی حدود ۱۲۰۰ معدن در سراسر کشور جلوگیری کرده است.
وزارت معادن همچنین می گوید که استخراج ۸ معدن گج و سنگ مرمر دیگر هم در ولسوالی های شیرین تگاب فاریاب، دامان قندهار، ناهوز غزنی، چمتال و خلم در بلخ، یکاولنگ بامیان و سید آباد میدان وردک جدیدا به داوطلبی گذاشته شده است.
یکی از مشکلات بر سر عقد قراردادهای معادن به ویژه قراردادهای بزرگ و بین المللی، نبود ظرفیت و قوانین لازم بین المللی است.
سخنگوی وزارت معادن گفت، اصلاحات در بعد ساختار تشکیلاتی و قوانین در وزارت معادن ادامه دارد؛ افرادی که در سال های اخیر در خارج از کشور در بخش معادن تحصیل کرده اند استخدام می شوند و هم قوانین زیادی اصلاح شده و یاهم زیر کار است تا زمینه برای عقد قراردادهای بزرگ معادن با شرکت های بین المللی فراهم گردد.
آقای نوری افزود که تا هنوز بیش از ۴۵۰ معدن در کل کشور به قرارداد داده شده است.
افغانستان سرشار از منابع طبیعی است ولی نسبت نبود مدیریت در استخراج، این منابع تا هنوز هیچ سودی برای مردم و دولت نداشته است.
عبدالله امینی- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین