۰
سروی جدید اتاق های تجارت وصنایع:

متشبثین کوچک و متوسط به آینده کار شان خوشبین اند

سه شنبه ۵ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۸
اتاق های تجازت وصنایع کشور طی یک سروی که انجام داده می گوید که متشبثین کوچک و متوسط نسبت به آینده کار و بار شان در کشور خوشبین اند.
متشبثین کوچک و متوسط به آینده کار شان خوشبین اند
اتاق های تجازت وصنایع کشور طی یک سروی که انجام داده می گوید که متشبثین کوچک و متوسط نسبت به آینده کار و بار شان در کشور خوشبین اند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ بر اساس یک سروی جدید اتاق های تجارت و صنایع که در سه ماه نخست سال جاری خورشیدی صورت گرفته، وضعیت کار و بار در کشور سیر صعودی داشته و از منفی ۲۳ به طرف منفی ۶ درصد در حرکت است.
ولی با آنهم، نا امنی، نبود بازار برای محصولات داخلی، بروکراسی و فساد، نبود زیربنا و دسترسی نداشتن صنعت کاران به منابع مالی از دلایلی اند که رشد وضعیت کار و بار را با چالش مواجه کرده اند.
عتیق الله نصرت رییس عامل اتاق های تجارت وصنایع کشور گفت: "این سروی نشان می دهد که متشبثین خصوصی کوچک و متوسط نسبت به آینده کار شان خوشبین اند و توانسته اند حد اقل، کارمندان شان را حفظ کنند تا رشد کار وبار به طرف منفی نرود، ولی این وضعیت کافی نیست و دولت نباید به آن قانع کند بل سهولت های بیشتری را برای رشد صنعت در کشور ایجاد کند".
آقای نصرت افزود، در کل وضعیت بی کاری در کشور ادامه دارد و انتظار ایجاد شغل های جدید نیز در زود ترین فرصت میسر نیست و اگر سیر صعودی کنونی ادامه پیدا کند وضعیت کار به طرف رشد مثبت حرکت خواهد کرد.
به گفته وی، تلاش ایجاد اصلاحات لازم از سوی دولت کافی نبوده است اما سرمایه گذارانی داخلی که در خارج از کشور سرمایه گذاری کرده اند نیز تمایل دارند در صورت که دولت سهولت های لازم ایجاد کند، آنان نیز سرمایه های شان را به داخل کشور انتقال خواهند داد.
در همین حال، تاجرانی که در برنامه ارائه نتایج سروی اتاق های تجارت شرکت کرده بودند گفتند، ماموران گیرد آوری مالیه از آنان علنی رشوت می گیرند و اگر تجاری از رشوت دادن امتناع ورزند با تهدیدات زیادی مواجه می شود. آنان از دولت می خواهند که سیستمی را ایجاد کنند که تاجران مواجهه مستقیم با ماموران نداشته باشند.
به گفته تاجران، آنان حاضر اند از کانتینر اموال که وارد می کنند تا دو صدهزار افغانی مالیه بدهند؛ اما فساد موجود مانع گیردآوری مالیات به خزانه دولت می شود.
قربان حقجو رییس اداره آیسا یا حمایت از سرمایه گذاری در کشور می گوید، در این سروی تازه ۳ درصد وضعیت کار و بار بهبود یافته است ولی در مجموع بازهم وضعیت به دلیل نا امنی ها و نبود بازار کار و سهولت های لازم دیگر از سوی دولت، منفی بوده و در این شرایط بخش کوچک و متوسط سرمایه گذاری درکشور بیشتر آسیب پذیر هستند.
از سوی هم، همایون رسا وزیر تجارت و صنایع کشور گفت، دولت برنامه های بزرگی در راستای راه اندازی پروژه های اقتصادی و اصلاح قوانین روی دست دارد که با تکمیل شدن آن به مشکلات متشبثین رسیده گی خواهد شد.
آقای رسا افزود که هم اکنون کشور در حال گذار از یک اقتصاد کاذب به سوی اقتصادی واقعی است و این مرحله زمان گیر می باشد.
سروی جدید اتاق های تجارت وصنایع از طریق تماس تلیفنی با صاحبان شرکت های کوچک و متوسط صنعتی در پنج حوزه بزرگ اقتصادی کشور(کابل، قندهار، هرات، بلخ و ننگرهار) انجام شده است.
بر اساس این سروی از نگاه رشد وضعیت کار و بار ولایت های قندهار، هرات و ننگرها در وضعیت بهتیری نسبت به بلخ و کابل دارند.
عبدالله امینی- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین