۰

کاهش ۳۶ درصدی سرمایه گذاری در کشور/ بورد عالی مشتبثین ملی خواهان حمایت حکومت از سرمایه گذاران شد

سه شنبه ۵ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۷
به اساس معلومات اتاق تجارت و صنایع، سرمایه گذاران افغان بیش از ۲۴۰ شرکت در آنسوی خط دیورند دارند و حدود یک نیم میلیارد دالر سرمایه گذاری کرده‌اند.
کاهش ۳۶ درصدی سرمایه گذاری در کشور/ بورد عالی مشتبثین ملی خواهان حمایت حکومت از سرمایه گذاران شد


مسولان در اتاق تجارت و صنایع کشور از کاهش ۳۶ درصدی سرمایه گذاری در کشور خبر می دهند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، این مسوولان می‌گویند بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی و افزایش ناامنی‌ در کشور سرمایه‌گذاران را مجبور کرده تا سرمایه‌های خود را از افغانستان بیرون کنند و آمار سرمایه گذاری ۳۶ درصد کاهش یافته است.
بر اساس آمارهای اتاق تجارت و صنایع در سال گذشته میزان کاهش سرمایه‌گذاری ۲۶ درصد بود که امسال به ۳۶ درصد رسیده است.
صیام‌الدین پسرلی، سخنگوی اتاق تجارت می‌گوید برخی‌ها پنهانی سرمایه‌های‌شان را از کشور بیرون می‌کنند.
او گفت: "سرمایه‌داران زیر فشار دولت قرار دارند تا سرمایه‌های‌شان را در این کشور نگهدارند، اما وضعیت آن‌ها را مجبور به بیرون کردن سرمایه‌های خود کرد. بسیاری‌ها سرمایه‌های‌شان را به کشورهای پاکستان، ایران، ترکیه، امارات متحده عربی، روسیه و حتی در برخی کشورهای اروپایی منتقل کرده‌اند."
سخنگوی اتاق تجارت بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی، فساد اداری و افزایش ناامنی را دلیل فرار سرمایه‌ها می‌داند.
به اساس معلومات اتاق تجارت و صنایع، سرمایه گذاران افغان بیش از ۲۴۰ شرکت در آنسوی خط دیورند دارند و حدود یک نیم میلیارد دالر سرمایه گذاری کرده‌اند.
در همین حال بورد عالی مشورتی متشبثین ملی از حکومت می خواهد تا از آمدن سرمایه گذاران به داخل کشور حمایت نموده، امنیت آنان را تأمین و شرایط بهتر سرمایه گذاری را برای آنان فراهم بسازد.
رحم الدین حاجی آغا رییس هیت مدیره بورد عالی مشورتی متشبثین ملی افغانستان گفت: حکومت باید برای سرمایه گذاران زمین، برق و سایر سهولت‌ها را در داخل کشور مهیا سازد.
حاجی آغا تصریح می کند که اگر حکومت زمینه‌های بهتر سرمایه گذاری را برای تاجران افغان در داخل کشور فراهم نکند آنها دلسرد شده و سرمایه های شان را به بیرون از کشور انتقال می‌دهند.
حدود دو هفته قبل مسئولان اتاق تجارت و صنایع گفته بودند که پس از تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، سرمایه گذاران افغان از ایالت‌های خیبر پشتونخواه و بلوچستان می‌خواهند سرمایه‌های خود را به افغانستان انتقال دهند.
گفته می شود نبود زیربناها مانند جاده‌های معیاری، خط آهن، زمین و برق که از جمله چالش‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان است که حتی با اجرای برنامه هایی همچون، امضای توافقنامه بندر تجاری چابهار، افتتاح بند سلما و روی دست گرفتن ساخت چند بند برق دولت هنوز نتوانسته سرمایه‌گذاران را برای باقی ماندن در کشور دلگرم سازد.


فاطمه موسوی ـ خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین