۰

ترکیه مدارک اثبات دست داشتن گولن در کودتا را به امریکا سپرد

چهارشنبه ۳۰ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۴
فتح‌الله گولن، رهبر جنبش اسلام‌گرای "خدمت" و از مخالفان سرسخت رجب طیب اردوغان در برابر گروهی از روزنامه‌نگاران گفت، اگر به استرداد او حکم شود، از آن تبعیت خواهد کرد.
ترکیه مدارک اثبات دست داشتن گولن در کودتا را به امریکا سپرد


وزارت عدلیۀ ترکیه مدارکی را به ایالات متحده فرستاده است که به ادعای مقام‌های آن کشور، دست داشتن فتح الله گولن را در کودتای نافرجام جمعه شب در ترکیه به اثبات می‌رساند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، به نقل از رسانه های ترکی بن علی ییلدریم صدر اعظم ترکیه روز سه شنبه به اعضای پارلمان این کشور گفت که این دوسیه به مقا‌م‌های امریکایی سپرده شده است اما نگفت که آیا ارسال این مدارک به معنی تقاضای رسمی برای استرداد گولن است یا خیر.
پس از ناکامی کودتا، رجب طیب اردغان رئیس جمهور ترکیه خواستار استرداد گولن به ترکیه شد.
فتح الله گولن، روحانی اسلامگرای ترک، از سالهای ۱۹۹۰ به اینسو در تبعید خودخواسته در ایالات متحدۀ امریکا به سر می‌برد.
پیشتر از این، جان کری وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا گفته بود که انقره باید مدارک موثق را مبنی بر دست داشتن گولن در کودتا به ایالات متحده تسلیم دهد.
فتح‌الله گولن، رهبر جنبش اسلام‌گرای "خدمت" و از مخالفان سرسخت رجب طیب اردوغان در برابر گروهی از روزنامه‌نگاران گفت، اگر به استرداد او حکم شود، از آن تبعیت خواهد کرد.
او همچنین به نیویورک تایمز گفت، مدت‌هاست که در ترکیه نبوده و نمی‌داند در آنجا چه کسانی از او حمایت می‌کنند. او گفت، تلاش برای کودتا ممکن است سناریوی خود اردوغان باشد.
گولن به خبرنگاران گفت «من آماده‌ام خود را در برابر یک کمیته تحقیق بین‌المللی قرار دهم. اگر این کمیته مرا مقصر بداند آماده رفتن به اتاق اعدام هستم.»
گولن اما تاکید کرد چنین چیزی (اعدام او) اتفاق نخواهد افتاد، زیرا او هیچ‌کاری انجام نداده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، فتح‌الله گولن را مسئول کودتای نافرجام ۱۵ژوئیه می‌داند و از دولت آمریکا خواسته او را به ترکیه تحویل دهد. گولن از سال ۱۹۹۹ در پنسیلوانیا زندگی می‌کند و از همین شهر نیز جنبش "خدمت" را هدایت می‌کند. اردوغان مدعی است که گولن از طریق جنبش خدمت سعی دارد حکومت او را سرنگون کند اما گولن اتهام اردوغان را رد می‌کند.
گفتنی است حکومت ترکیه تاکنون نزدیک به ۲۰ هزار سرباز، منسوب پولیس، قاضیان و کارمندان خدمات عامه را به ظن دست داشتن در کودتا دستگیر کرده است.
رهبران کشورهای غربی به خاطر کودتای نافرجام در ترکیه، با حکومت آن کشور ابراز همدردی کرده اند، اما در عین حال با اشاره به دستگیری مظنونان کودتاچی، انقره را به پایبندی به ارزشهای دموکراتیک ترغیب کرده اند.
صدراعظم ترکیه کودتاچیان را دهشت افگن خوانده و ایالات متحده را به داشتن معیار دوگانه در مبارزه بر ضد دهشت افگنی متهم کرد. او عهد کرد که حکومت ترکیه ریشه‌های آنان را در خواهد آورد تا دیگر هرگز به مردم ترکیه خیانت نشود.
کودتای شب جمعه سبب کشته شدن ۲۳۲ نفر و زخمی شدن حدود ۱۴۰۰ نفر شد که به گفتۀ مقام‌های حکومتی، اکثر قربانیان طرفداران حکومت بودند.
خبرگزاری جمهور- امور بین الملل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین