۰

اولین نشست کمیته مختلط دو مجلس روی فرمان تقنینی انتخاباتی برگزار شد

سه شنبه ۲۹ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۸
کمیته مختلط دو مجلس شورای ملی، اولین نشست خود را به منظور بررسی اختلاف دید گاها روی فرمان تقنینی انتخابات امروز برگزار کرد.
اولین نشست کمیته مختلط دو مجلس روی فرمان تقنینی انتخاباتی برگزار شد
کمیته مختلط دو مجلس شورای ملی، اولین نشست خود را به منظور بررسی اختلاف دیدگاه‌ها روی فرمان تقنینی انتخابات امروز برگزار کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ شماری از اعضای کمیته مختلط دو مجلس قبل از برگزاری این نشست به خبرنگاران گفتند که اولین نشست این کمیته ساعت ۱۲ امروز برگزار می شود.
محمد ایزدیار سناتور و عضو کمیته مختلط پیش از برگزاری این نشست به خبرنگاران گفت: "اولین نشست کمیته مختلط روی فرمان تقنینی انتخاباتی ساعت ۱۲ امروز برگزار می شود و امیدواریم که بتوانیم برای تصویب این فرمان و بیرون رفت از چالش به وجود آمده با هیات مجلس نمایندگان به تفاهم برسیم".
آقای ایزدیار افزود که هیات مجلس سنا برای تصویب فرمان تقنینی توجیه هات زیادی دارد و ابراز امیدواری کرد که نتیجه برگزاری نشست این کمیته طوری باشد که خواست مردم افغانستان و یک ضرورت ملی و بین المللی است.
به گفته وی، اگر فرمان تقنینی انتخاباتی رد شود، مسوولیت عدم برگزاری انتخابات متوجه شورای ملی خواهد بود.
صالح محمد صالح عضو هیات مجلس نمایندگان در کمیته مختلط نیز گفت: "اگر دلایل هیات مجلس سنا برای تصویب فرمان تقنینی انتخاباتی قناعت بخش باشد، از سوی هیات مجلس نمایندگان پذیرفته خواهد شد و نشست این کمیته به نتیجه خواهد رسید".
آقای صالح یاد آور شد که اگر کمیته مختلط به نتیجه نرسد، سرنوشت این فرمان تقنینی به آرای دو ثلث اعضای مجلس نمایندگان(صلاحیت های ویژه مجلس است) کشیده خواهد شد.
تا هنوز نتیجه نشست این کمیسیون مشخص نشده است.
در همین حال، برخی از اعضای دیگر مجلس نمایندگان ابراز نگرانی دارند که فرمان تقنینی در خصوص انتخابات از سوی کمیته مختلط نیز رد شود.
عبدالحفیظ منصور به خبرگزاری جمهور گفت: "احتمال زیادی وجود دارد که کمیسیون مختلط فرمان تقنینی نیز برای تصویب فرمان تشکیل، وظایف وصلاحیت های کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی به نتیجه نرسد و این کمیسیون تصویب ناشده باقی بماند".
آقای منصور افزود که احتمال این که فرمان تقنینی انتخاباتی تصویب ناشده باقی بماند زیاد است بدلیل این که مجلس توان رد آن را با دوثلث آرا ندارد.
این در حالی است که تا دو روز دیگر سال ششم دوره شانزده هم شورای ملی به پایان می رسد و اعضای این شورا برای ۴۵ روز به رخصتی های تابستانی می روند.
پیش از این حکومت از اعضای شورای ملی خواسته است که برای تسریع روند اصلاح نظام انتخاباتی و زمینه سازی برای برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی، فرمان تقنینی تشکل، وظایف و صلاحیت های کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی را تصویب کنند.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین