۰

اعضای کمیسیون مختلط فرمان تقنینی انتخاباتی از سوی مجلس معرفی شدند

دوشنبه ۲۸ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۴
سر انجام مجلس نمایندگان پس از جنجال های زیاد، اعضای کمیسیون جنجالی مختلط فرمان تقنینی رییس جمهور در خصوص انتخابات را معرفی کرد.
اعضای کمیسیون مختلط فرمان تقنینی انتخاباتی از سوی مجلس معرفی شدند
سر انجام مجلس نمایندگان پس از جنجال های زیاد، اعضای کمیسیون جنجالی مختلط فرمان تقنینی رییس جمهور در خصوص انتخابات را معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛‌ ده عضو کمیسیون مختلط فرمان تقنینی رییس جمهور در مورد تشکیل، وظایف و صلاحیت های کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی در نشست امروز دو شنبه ۲۸سرطان، زیر یک فضای جنجالی از سوی مجلس معرفی شدند.
قدرت الله ذکی، صدیق احمد عثمانی، ناجیه بابکرخیل، عبدالقادر زازی، نثار احمد غوریانی، عبیدالله بارکزی، صالح محمد صالح، کبرا مصطفوی، حاجی محمد هاشم و محمد سرورعثمانی فراهی ده عضوی هستند که برای شرکت در کمیسیون مشترک فرمان تقنینی انتخاباتی از تالارعمومی مجلس نمایندگان رای تایید گرفتند.
اما؛ کمیسیون اختصاصی مجلس نمایندگان به اعضای معرفی شده اعتراض کردند که از سوی هیات اداری شنیده نشد.
محمد عبده رییس کمیسیون عدلی و قضایی مجلس گفت: "لیست افرادی را که کمیسیون اختصاصی عدلی و قضایی به هیات اداری داده بود، از سوی هیات اداری در تبانی با نمایندگان مخالف تصویب فرمان به مجلس معرفی نشده و به جای آن لیست مجزا و دیگر به رای گیری گذاشته شده است".
آقای عبده، ظاهر قدیر معاون اول که ریاست نشست امروز مجلس را برعهده داشت، به تبانی با نمایندگان مخالف فرمان متهم کرد و گفت که آقای قدیر بدون در نظر گرفتن اصول، لیست دیگری از اعضای کمیسیون مختلط را ترتیب وبه رای گذاشته است.
به گفته وی، نام های همه افرادی که در لیست جدید تذکر یافته از مخالفان هستند و احتمال دارد که فرمان تقنینی انتخاباتی بر خلاف اراده مردم، خواست جامعه جهانی و حکومت در کمیسیون مشترک دو مجلس رد شود.
معصومه خاوری دیگر عضو کمیسیون عدلی وقضایی نیز بیان داشت: "هیات اداری و نمایندگان مخالف، همانگونه که در روز رای گیری روی فرمان، این فرمان را سبوتاژ کردند، در رای گیری امروز برای انتخاب اعضای کمیسیون مختلط نیز مجلس را سبوتاژ کردند".
او نیز خاطر نشان کرد که بر اساس برخی معامله گری ها اصول وظایف داخلی مجلس نقض شد تا اینگونه فرمان تقنینی نیز از سوی کمیسیون مختلط رد شود.
براساس اصول وظایف داخلی مجلس، اعضای کمیسیون مختلط از سوی کمیسیون اختصاصی یعنی کمیسیون که بالای طرح کار می کند به مجلس معرفی شده و از تالار عمومی رای می گیرد.
اما ظاهر قدیر معاون اول مجلس، بدون گوش دادن به اعتراض های معترضان پایان نشست امروز را اعلام کرد.
فرمان تقنینی انتخاباتی پیش از این با اکثریت آرا از سوی مجلس رد شده است اما مجلس سنا به آن رای تایید داده است و به همین دلیل ایجاب می کند که این طرح بار دیگر در کمیسیون مختلط دو مجلس به بررسی گرفته شود.
مجلس سنا، روز سه شنبه هفته گذشته ده عضو خود را برای شرکت در کمیسیون مختلط معرفی کرد.
قرار است کمیسیون مختلط امروز و فردا به منظور بحث روی این فرمان نشست دایر کند و اگر فرمان از سوی کمیسیون مشترک رد شود باطل خواهد شد و اگر تایید شود به قانون مبدل می شود.
در صورت تایید این فرمان، کمیته گزینش کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی که اولین اقدام در راستای اصلاح نظام انتخابات خوانده می شود بر اساس همین فرمان به کارش آغاز خواهد کرد.
پیش از این، حکومت و نهادهای مدنی از شورای ملی خواسته بودند که به فرمان تقنینی انتخاباتی به منظور آوردن اصلاحات در نظام انتخابات کشور و نیز تسریع روند برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی رای تایید دهد.
در روزهای بعدی مشخص خواهد شد که این فرمان از سوی کمیسیون مختلط رای تایید می گیرد و نه اصلاح نظام انتخاباتی و برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی باز هم با بن بست مواجه می شود.
چندی قبل،‌ حکومت اعلام کرد که انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی پس از به میان آمدن اصلاحات در نظام انتخاباتی، در فصل خزان سال جاری خورشیدی برگزار خواهد شد.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین