۰

کانگرس خواهان قطع کمک مالی امریکا به پاکستان شد

چهارشنبه ۲۳ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۳
شماری از قانونگذاران امریکایی و کارشناسان می گویند حمایت های مالی برای پاکستان باید قطع گردد زیرا این کشور، هیچ اقدامی را در راه مبارزه با دهشت افگنان انجام نداده است.
کانگرس خواهان قطع کمک مالی امریکا به پاکستان شد
شماری از قانونگذاران امریکایی و کارشناسان می گویند حمایت های مالی برای پاکستان باید قطع گردد زیرا این کشور، هیچ اقدامی را در راه مبارزه با دهشت افگنان انجام نداده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور به نقل از رادیو آشنا صدای امریکا؛ این سخنان در جلسه استماعیه کمیتۀ فرعی امور خارجی مجلس نماینده‌گان کانگرس ایالات متحده امریکا درباره نقش پاکستان در مبارزه بر ضد دهشت افگنی بیان شد.
ایالات متحدۀ امریکا پس از حملات دهشت افگنی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بیش از ۳۳ میلیارد دالر را برای مبارزه با دهشت افگنی به پاکستان مساعدت کرده است. اما به گفتۀ مت سلمون، عضو مجلس نماینده‌گان کانگرس ایالات متحده، با صرف این همه پول و با گذشت ۱۵ سال "هنوز هم استخبارات پاکستان با سازمان‌های دهشت افگن پیوند داشته و موفقیت در راستای تامین ثبات در منطقه" اندک است.
زلمی خلیلزاد، سفیر پیشین ایالات متحده در افغانستان و عراق در گواهی که پیش از پیش به اعضای این کمیته فرستاده بود از پالیسی خارجی پاکستان به عنوان عامل جنگ در افغانستان نام برده و گفته است که جنگجویان نیابتی آن کشور نه تنها تهدید جدی را متوجه سربازان ایتلاف، نظامیان و غیرنظامیان افغان کرده اند بلکه عامل عمدۀ گسترش افراطگرایی در جهان نیز می‌باشند.
زلمی خلیلزاد گفته است که اگر حکومت ایالات متحده می‌خواهد که دهشت افگنی و افراطگرایی را در سرتاسر جهان شسکت دهد، پس باید با ریشه‌های آن در پاکستان مقابله کند – کشوری که به گفتۀ وی به ظاهر دوست امریکا و در باطن حامی دهشت افگنان است.
آقای خلیلزاد افزود "حکومت پاکستان در حال حاضر دهشت افگنی را تمویل می کند. جای هیچ شکی نیست که اردوی پاکستان و اداره استخبارات پاکستان یا آی اس آی از شبکه حقانی حمایت می کند. شبکه ای که از جانب ایالات متحده به عنوان یک سازمان دهشت افگن، شناسایی شده است. یکی از لویی درستیزهای پیشین اردوی امریکا شبکه حقانی را بازوی مجازی آی اس آی عنوان کرده بود."
حکومت پاکستان به ویژه استخبارات آن کشور همواره حمایت از گروه‌های دهشت افگن را رد کرده و با اشاره به عملیات نظامیان پاکستانی در مناطق قبایلی برای سرکوب دهشت افگنان، خود را قربانی دهشت و ترور می‌خواند.
قوای نظامی پاکستان از دو سال به این سو مشغول عملیات پاکسازی مناطق قبایلی از حضور تندروان است، اما مقام‌های افغان و امریکایی انتقاد دارند که ارتش پاکستان در این عملیات تنها آن تندروانی را سرکوب می کند که برای پاکستان خطر ایجاد می‌کنند و این عملیات به گفتۀ آنان تندروان فعال در افغانستان به ویژه شبکۀ حقانی را هدف قرار نمی‌دهد.
به گفتۀ آقای خلیلزاد پاکستان با حمایت از طالبان می‌خواهد که جنگ را درازتر بسازد تا اینکه امریکا از این نبرد نفسگیر پا پس بکشد و در نهایت جنگجویان نیابتی پاکستان بتوانند حکومت کنونی افغانستان را سرنگون سازند.
زلمی خلیلزاد بر علاوه این که افزایش حملات طیاره های بی پیلوت را علیه اهداف تندروان در پاکستان پیشنهاد کرد گفت "به نظر من باید تمام مساعدت های غیر بشری و آموزشی به پاکستان قطع شود. نه تنها این کمک ها از جانب امریکا بلکه از جانب آی ام اف یا صندوق وجهی جهانی هم باید قطع گردد. ما باید از نفوذ خود در آی ام اف استفاده کرده و اطمینان حاصل کنیم که اگر پاکستان علیه گروه های طالبان و حقانی اقدامی نکند، بسته کمکی دیگری که در اواخر تابستان روی آن غور خواهد شد، تصویب نگردد."
اما بیل روگیو، مدیر مسوول لانگ وار ژورنال و عضو بنیاد دفاع از دموکراسی که یکی دیگر از گواهی دهنده گان در این مجلس استماعیه بود، با تایید سخنان آقای خلیلزاد از آن هم فراتر رفته گفت "به باور من تمام مساعدت های مالی باید متوقف شود. باید یک توقف داشته باشیم تا وضعیت را تحت کنترول آوریم. اگر ما به بخش تعلیم و تربیه پاکستان کمک مالی کنیم پاکستان از پولی که از این مدرک ذخیره می کند تندروان را تقویت خواهد کرد."
با وصف انکار استخبارات پاکستان از فراهم آوری حمایت به طالبان و دیگر تندروان مسلح مخالف دولت افغانستان، قانونگذاران امریکایی می‌گویند که کشته شدن ملا اختر محمد منصور رهبر پیشین طالبان در قلمرو پاکستان نشان داد که در حمایت آن کشور از طالبان هیچ گونه تردیدی نمی‌توان داشت.
به همین علت روگیو در جواب این سوال که پاکستان دوست است یا دشمن گفت "یقیناً که دشمن است. پاکستان شاید با بعضی گروه های که تهدیدی برای آن کشور است مانند طالبان پاکستانی و یا تحریک اسلامی ازبکستان بجنگد. اما این کشور از شمار زیاد سازمان های تندرو که از جانب وزارت خارجه امریکا به عنوان گروه های دهشت افگن خارجی شناخته میشود، حمایت می کند."
تریشیا بیکن استاد دانشگاه امریکایی که در این اجلاس استماعیه گواهی می داد گفت پاکستان نه تنها به خاطر منافع خود در کشمیر بلکه به خاطر هراس از این که مبادا هند در سرحدات غربی پاکستان نفوذ خود را توسعه بخشد از گروه های طالبان و حقانی حمایت میکند.
خانم تریشیا گفت با اعمال فشار از جانب امریکا و جامعه جهانی تا حدی از این حمایت ها کاسته شده است اما او اضافه کرد "تا اکنون مهمترین حمایتی را که پاکستان برای این گروه های تندرو فراهم کرده است و ادامه می دهد مهیا ساختن پناه گاه های امن برای آنان است زیرا این ینگانه چیزی است که تندروان به آن نیاز دارند."
مت سلمون، نماینده مردم آریزونا در کانگرس امریکا در این نشست گفت که مردم از وی سوال میکنند که چرا به کشوری پول میدهند که از دهشت افگنان حمایت میکند. سلمون گفت احساس میکند که از امریکا سؤاستفاده میشود. آقای سلمون از زلمی خلیلزاد سوال کرد که چرا امریکا به این پالیسی ادامه میدهد.
آقای خلیلزاد به صراحت گفت که "پاکستان زرنگ و مکار است. هرگاه آنها احساس می کنند که تغییر در پالیسی امریکا رخ می دهد، اقداماتی کرده و امکان تغییر در مشی را دشوار می سازند. یعنی مکاره گی پاکستان یکی از دلایل ادامه حمایت امریکا از آن کشور است."
کمیتۀ فرعی امور خارجی مجلس نماینده‌گان کانگرس ایالات متحده امریکا با بررسی گواهی اشتراک کنندگان در مجلس استماعیه، فرصت خواهد یافت تا یک ارزیابی مجدد و آگاهانه تری از اولویت های سیاست خارجی ایالات متحده در ارتباط به اسلام آباد را داشته باشد.
خبرگزاری جمهور- اموربین الملل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین