۰
معاون شورای عالی صلح:

با آدرس هایی از طالبان ارتباط داریم/ طالبان به هشت گروه تقسیم شده اند

دوشنبه ۲۱ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۳
مقام های در شورای عالی صلح می گویند که این شورا با آدرس های از طالبان در تماس است و تلاش های صلح با این گروه هنوز هم ادامه دارد.
با آدرس هایی از طالبان ارتباط داریم/ طالبان به هشت گروه تقسیم شده اند

مقام های شورای عالی صلح می گویند که این شورا با آدرس هایی از طالبان در تماس است و تلاش های صلح با این گروه هنوز هم ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ مجلس نمایندگان در نشست عمومی امروز دو شنبه ۲۲سرطان خود، رییس شورای عالی صلح و وزیر خارجه را برای ارائه معلومات در مورد چگونگی پیشرفت ها در روند صلح فراخوانده بود؛ اما به جای مقامهای اول، عطاءالرحمن سلیم معاون شورای صلح و نصیراحمد اندیشه معین وزارت خارجه در مجلس حضور یافتند.
چگونگی به نتیجه نرسیدن نشست های چهارجانبه صلح، اقدام بدیل دولت افغانستان برای انجام مذاکرت صلح با طالبان، انتقاد از ناکارایی شورای عالی صلح، روند مذاکرات صلح با حزب اسلامی و نبود استراتژی مدون برای صلح از سئوالاتی بود که نمایندگان مجلس از معاون شورای صلح و معین وزارت خارجه پرسیدند.
نصیراحمد اندیشه معین اداری وزارت خارجه در مورد نشست های چهارجانبه گفت که نتیجه این نشستها برای افغانستان همین بود که قناعت جامعه جهانی را برای ادامه کمکهایش به افغانستان جلب و نیز عدم صداقت پاکستان در حمایت از روند صلح و مبارزه با تروریزم ثابت شد.
آقای اندیشه در مورد به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح با طالبان گفت که انجام مذاکرات صلح یک روند طولانی است و زمانبندی نمی شود.
او آخرین نشست چهارجانبه افغانستان، پاکستان، چین و امریکا پس از حمله بر ریاست رجال برجسته را یک چانس برای اسلام آباد خواند که به گفته وی، پاکستان بازهم از این چانس درست استفاده نکرد و صداقتش را نشان نداد.
عطاءالرحمن سلیم معاون شورای عالی صلح نیز ناکارایی این شورا را نپذیرفت و تاکید ورزید که این شورا تلاشهای زیادی را در راستای صلح در کشور انجام داده است.
آقای سلیم افزود: "شورای عالی صلح با آدرسهای از طالبان تماسهایی داشته و هیئت هایی را به جانب طالبان فرستاده است و هنوزه هم صحبت ها ادامه دارد".
به گفته وی، برخلاف گفته های معمول که طالبان پس از افشای مرگ ملاعمر به دو گروه تقسیم شده اند؛ از نظر شورای عالی صلح هم اکنون طالبان به ۷ تا ۸ گروه مختلف تقسیم شده اند که هرکدام برنامه های خود را دارند.
آقای سلیم خاطرنشان کرد که محدودیت بودجه شورای عالی صلح و نبود استراتژی مدون در راستای صلح دو عاملی است که سبب شده شورای عالی صلح در انجام مذاکرات موفق نباشد؛ ولی این شورا روی استراتیژی مدون کار می کند که بتواند نقشه راه را برای رسیدن به صلح، ترسیم کند که با تدوین این استراتژی جامعه جهانی نیز دوباره شورای عالی صلح را تمویل خواهد کرد.
اتحادیه اروپا و امریکا نسبت نبود استراتیژی صلح چندماه پیش بودجه شورای عالی صلح را به تعلیق درآورد.
مقامهای شورای عالی صلح می گویند که پس از این تصمیم تمویل کنندگان تاهنوز دفاتر ولایتی این شورا بخاطر نبود بودجه در حالت تعلیق قرار دارد.
مصارف هنگفت شورای عالی صلح بر شانه های مردم افغانستان از انتقادهایی بود که نمایندگان مجلس نیز آن را مطرح کردند و به دلیل نا کارآیی، خواستار لغو این شورا شدند.
از سویی هم نمایندگان مجلس، رهبری شورای عالی صلح را به اختلاس متهم کردند؛ ولی معاون این شورا با رد این ادعا گفت که شورای صلح هنوز هیچ بودجه ای ندارد.
آقای سلیم تصریح کرد، براساس اسناد در شورای عالی صلح در پنج سال گذشته این شورا حدود ۸ میلیون دالر مصرف کرده است و مابقی مصارف برای کاریابی طالبانی که به روند صلح پیوسته اند؛ از طریق راه اندازی پروژه هایی که مسئولیت آن را وزارتهای مربوطه برعهده داشتند انجام شده است.
در همین حال، عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان با وجودی که از عدم حضور رییس شورای عالی صلح در مجلس انتقاد کرد و آن را خلاف ورزی از قانون اساسی دانست در مورد تدوین استراتیژی صلح گفت که این استراتیژی باید با شورای ملی شریک ساخته شود.
این در حالی است که کارکرد شورای عالی صلح مورد انتقاد جامعه مدنی و مردم افغانستان نیز قرار دارد. به باور مردم افغانستان شورای عالی صلح پروژه ای عمل می کند و تاهنوز کارکرد محسوسی در راستای ختم جنگ در کشور از خود به نمایش نگذاشته است.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین