۰
شورای صلح:

هنوز هم منتظر برگشت هیات حزب اسلامی هستیم

دوشنبه ۲۱ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۴
با آنکه روند مذاکرات صلح دولت افغانستان با حزب اسلامی گلبدین حکمتیار با عقب گرد مواجه شده است؛ اما شورای عالی صلح می گویند که این شورا هنوز هم منتظر برگشت هیات حزب اسلامی است تا توافقات صلح به اجرا گذاشته شود.
هنوز هم منتظر برگشت هیات حزب اسلامی هستیم
با آنکه روند مذاکرات صلح دولت افغانستان با حزب اسلامی گلبدین حکمتیار با عقب گرد مواجه شده است؛ اما مقام های شورای عالی صلح می گویند که این شورا هنوز هم منتظر برگشت هیات حزب اسلامی است تا توافقات صلح به اجرا گذاشته شود.
به گزارش خبرگزاری جممهور؛ عطاالرحمان سلیم معاون شورای عالی صلح که در مجلس نمایندگان صحبت می کرد گفت: "توافقات صلح با حزب اسلامی نهایی شده بود و شورای عالی صلح هنوز هم منتظر برگشت هیات حزب اسلامی است تا توافقات این روند به اجرا گذاشته شود".
آقای سلیم تاکید ورزید که حدود یک ماه پیش روی تمامی ۲۵ ماده توافقنامه صلح با حزب اسلامی تفاهم صورت گرفت و نسخه نهایی آن یکی به طرف حزب اسلامی و دیگری به دولت افغانستان سپرده شد و قرار بود که هیات حزب اسلامی پس از دو هفته برگردد تا روی روند صلح کار شود.
اما حزب اسلامی چندی قبل با فرستادن هیات ویژه به شخص رییس جمهور غنی پیامی فرستاده است و ملاحظات شان را بیان کرده است.
خروج کامل نیروهای خارجی از کشور، عضویت حزب در کمیسیون های انتخاباتی، مشارکت برجسته در نظام کشور و امضای تفاهمنامه با دولت افغانستان نه حکومت از پیام های است که هیات حزب اسلامی به شخص رییس جمهور گفته است.
ریاست جمهوری پس از دیدار هیات حزب اسلامی با رییس جمهور اعلام کرد که مذاکرات صلح با حزب اسلامی با عقب گرد مواجه شده است.
عطاالرحمان سلیم معاون شورای عالی نیز خواست های تازه حزب اسلامی را یک عقب گرد خواند و گفت که روی تمامی این موارد در توافقنامه، تفاهم شده بود.
آقای بهیر افزود که این پیام حزب اسلامی مستقیما به شورای عالی صلح ابلاغ نشده و از همین رو این شورا هنوزهم منتظر برگشت هیات حزب اسلامی برای کار روی روند اجرایی توافقات صلح می باشد.
به گفته وی، شورای عالی صلح روی توافقنامه صلح دولت افغانستان با حزب اسلامی رضایت جامعه جهانی را نیز کسب کرده بود.
در همین حال، نمایندگان مجلس می گویند که عقب گرد حزب اسلامی در مذاکرات صلح به معنی آن است که این حزب از خود اراده ندارد و زیر نفوذ استخبارات خارجی قرار دارد.
شکیبا هاشمی نماینده مردم قندهار در مجلس گفت: "از عقب گرد حزب اسلامی اینطور برداشت می شود که تصمیم گیری نهایی به دست آقای حکمتیار نیست؛ زیرا افراد و اعضای حزب اسلامی همین اکنون در چوکات دولت افغانستان فعالیت دارند".
همچنین معاون شورای عالی صلح در پاسخ به سوال نمایندگان مجلس مبنی بر این که هیات حزب اسلامی از کجا به افغانستان آمده بودند گفت که ۳نفراز هیات ۵نفری حزب اسلامی از مرز تورخم وارد افغانستان شده بودند و دو عضو دیگر شان یکی از آلمان و دیگری از فرانسه وارد کشور شده بودند.
حزب اسلامی گلبدین حکمتیار پس از شکست طالبان و حضور جامعه جهانی در افغانستان به موضع گیری مسلحانه اش در ۱۶ سال گذشته علیه دولت افغانستان ادامه داده است؛ اما اخیرا رییس این حزب به انجام مذاکرات صلح و پیوستن به دولت افغانستان تمایل نشان داده است.
مذاکرات مستقیم صلح با حزب اسلامی از چند ماه پیش آغاز شد اما دیده می شود هم اکنون دوباره به بن بست خورده است. دیده شود که این بن بست شکستانده می شود و یا خیر، همه چیز به حالت سابق برخواهد گشت.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین