۰
نمایندگان غزنی در مجلس:

مسئولان معارف غزنی از زنان متقاضی استخدام، تقاضای نامشروع کرده اند

جمعه ۱۱ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۳۴
اعتمادی: بنابر شکایت هایی که به نمایندگان مردم غزنی در مجلس رسیده، مسئولان معارف غزنی در جریان امتحان رقابتی حتی در برخی موارد از معلمان زن که استخدام می شوند، تقاضاهای نامشروع کرده اند.
مسئولان معارف غزنی از زنان متقاضی استخدام، تقاضای نامشروع کرده اند


نمایندگان مردم غزنی در مجلس نمایندگان می گویند، براساس شکایتهایی که به آنان رسیده، فساد در بخش استخدام معلمان در ریاست معارف غزنی به حدی است که در برخی موارد مسئولان از داوطلبان رقابت آزاد بست های معلمی تقاضاهای نامشروع کرده اند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ چمن شاه اعتمادی یکی از نمایندگان مردم غزنی در مجلس گفت: متاسفانه انواع فساد از فساد پولی یعنی رشوه ستانی گرفته تا فساد جنسی در بخش استخدام معلمان ریاست معارف غزنی از مدتهاست که جریان دارد؛ به هر دری که مراجعه شده، این مشکل تا هنوز رفع نشده است.
به گفته وی، بنابر شکایت هایی که به نمایندگان مردم غزنی در مجلس رسیده، مسئولان معارف غزنی در جریان امتحان رقابتی حتی در برخی موارد از معلمان زن که استخدام می شوند، تقاضاهای نامشروع کرده اند.
آقای اعتمادی به خبرگزاری جمهور گفت: "مسئولانی که در ریاست معارف غزنی فساد می کنند با مسئولان و مقام ها در وزارت معارف وابستگی دارند وگرنه با وجود شکایت های پی هم که از چندین سال وجود داشته، تغییراتی در جهت کاهش فساد رخ می داد".
نفیسه عظیمی دیگر نماینده مجلس هم ضمن تایید فساد و دریافت شکایت های متعدد داوطلبان بست معلمی، به جمهورنیوز گفت که وزارت معارف از فساد در ریاست معارف غزنی با خبرند ولی اقدام نمی کنند.
محمدعلی اخلاقی نماینده مردم غزنی و عضو کمیسیون معارف مجلس نیز می گوید، در برخی ادارات در کنار فساد اداری فساد اخلاقی نیز وجود دارد.
آقای اخلاقی گفت: "یکی از مراکزی که متاسفانه در آنجا فساد وجود دارد ریاست معارف و لایت غزنی است؛ معلمین برای ما زنگ می زنند و با گریه می گویند تا زمانی در بست معلمی کامیاب نمی شوند که ۵۰ تا ۶۰ هزار افغانی رشوه پرداخت نکنند".
به گفته وی، کسانی در امتحان رقابتی معلمان کامیاب می شوند که پول داشته باشند و آنگاه آمر یا مدیر مکتب هم می شوند.
این عضو مجلس افزود: "مسئولان ریاست معارف غزنی یک چال دیگر را تازه بلد شده اند که اگر در روند امتحان رقابتی پول گیرشان نیامد، هیچکس را کامیاب نمی کنند تا در مرحله بعدی امتحان زمینه اخذ پول برای شان فراهم شود".
گفته می شود، بست های رسمی معلمی از سوی مسئولان ۵۰ تا ۶۰ هزار افغانی و بست های خدمتی از ۳۰ تا ۴۰ هزار افغانی نرخ گذاشته شده اند. هیچ مأمور ریاست معارف غزنی در صحبت های غیر رسمی شان از بازگویی اخذ پول توسط مسئولان و مدیران ابایی ندارند. این پول رشوت از شخص رابط گرفته تا به برخی مقام های مربوط در خود وزارت معارف می رسد.
عبدالرحیم حسنیار نماینده مردم غزنی در مجلس سنا نیز گفت: "روند استخدام معلمین در ولایت غزنی رقابت آزاد نه بلکه به یک روند رقابت پولی تبدیل شده است؛ متاسفانه عرایض متعددی در زمینه فساد در این روند به کمیسیون معارف مجلس سنا رسیده است؛ اما کسی پاسخگو نیست".
آقای حسنیار افزود: کمیسیون معارف مجلس سنا مسئولان معارف غزنی را برای پاسخگویی دعوت کرده بود؛ اما هیچ یک آنان به پاسخگویی حاضر نشدند.
به گفته وی، فساد در معارف غزنی بیداد می کند و وزارت معارف باید به این مشکل توجه جدی مبذول بدارد.
نمایندگان مردم غزنی از شخص اسدالله حنیف بلخی وزیر معارف و رییس جمهور می خواهند که به این مشکل در غزنی پایان دهند.
اما پیش از این مجیب مهرداد سخنگوی وزارت معارف نیز موجودیت چنین شکایاتی را رد نکرده است.
آقای مهرداد در یکی از مصاحبه هایش به خبرگزاری جمهور گفته است: "برای معلمین یک راه که امتحان رقابتی است وجود دارد و مسئولانی که از این روند سوء استفاده می کنند متخلف بوده و تحت پیگرد قرار خواهند گرفت".
آقای مهرداد افزود که وزارت معارف پس از هر امتحان رقابتی برای رسیدگی به شکایات احتمالی هیئت تعیین می کند تا به شکایت ها رسیدگی شود و این وزارت تلاش می کند تا موارد فساد را پیگیری کرده، حق را به حقدار برساند.
اما نمایندگان مردم غزنی می گویند، شکایت‌ها از موجودیت فساد در بخش استخدام ریاست معارف غزنی از چندین سال به این طرف وجود دارد ولی تا هنوز به یک مورد هم رسیدگی نشده است.
یکی از خانم هایی که در رقابت آزاد بست های معلمی ریاست معارف غزنی شرکت کرده است نیز بدون ذکر نامش به خبرگزاری جمهور گفت: "بدون پرداخت رشوت هیچ امکان ندارد کسی معلم مقرر شود؛ من پول ندارم ولی اگر ضرورت شود مجبورم چوری هایم (طلاهایم) را بفروشم تا پول رشوت مسئولان معارف را آماده کنم".
به گفته وی،‌ حتی یک بست معلمی به صورت هم زمان به دو نفر فروخته می شود و پول هرکدام که زیاد بود همان شخص برنده اعلام می شود.
یک معلم در بست رسمی ۶ تا ۸ هزار افغانی ماهانه معاش دارد و پرداخت ۵۰ تا ۶۰ هزار افغانی رشوت تقریبا معاش یک ساله وی می شود.
عبدالله امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین