۰

وزیران خارجه شش کشور اتحادیه اروپا برای بررسی خروج بریتانیا دیدار می‌کنند

شنبه ۵ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۳
شش عضو موسس اتحادیه اروپا امروز (۵ سرطان) و تا ساعاتی دیگر در برلین، پایتخت آلمان برای نشان دادن واکنش نسبت به نتایج همه‌پرسی در بریتانیا برای خروج از این اتحادیه دیدار می‌کنند.
وزیران خارجه شش کشور اتحادیه اروپا برای بررسی خروج بریتانیا دیدار می‌کنند
شش عضو موسس اتحادیه اروپا امروز (۵ سرطان) و تا ساعاتی دیگر در برلین، پایتخت آلمان برای نشان دادن واکنش نسبت به نتایج همه‌پرسی در بریتانیا برای خروج از این اتحادیه دیدار می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری جمهور به نقل از بی بی سی؛ وزیران امور خارجه آلمان، فرانسه، ایتالیا، بلجیم، لوکزامبورگ و هالند قرار است در باره روند خروج بریتانیا و مراحل آن گفت‌و‌گو کنند.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا گفته است که خواهان آغاز سریع مذاکرات خروج بریتانیا است. او گفته است نمی‌خواهد برای آغاز چنین روندی ماه‌ها برای انتخاب نخست‌وزیر جدید بریتانیا صبر کند.
دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا روز گذشته اعلام کرد که از سمت خود کناره‌گیری می‌کند و قرار است پیش از پاییز، نخست‌وزیر جدید این کشور انتخاب شود.
وزیران خارجه شش کشور یاد شده همچنین قرار است در باره راه‌های جلوگیری از خروج احتمالی سایر کشورها از این اتحادیه مذاکره کنند.
شماری از احزاب ملی‌گرا و پوپولیست در این اتحادیه از رای همه‌پرسی بریتانیا استقبال کرده و گفته‌اند چنین روندی را در کشورهای خود دنبال خواهند کرد.
در همین حال موسسه رده بندی اعتباری مودی، پیش‌بینی اعتباری اقتصاد بریتانیا را به دلیل تاثیر نتایج همه‌پرسی بر اقتصاد این کشور کاهش داده است.
یرون دایسلبلوم، رئیس یوروگروپ، (گروه وزیران مالیه حوزه یورو) هم گفته است که شماری از موسسات مالی ممکن است از لندن به شهرهایی در اتحادیه اروپا نقل مکان کنند. او گفته است بریتانیا پس از خروج از اتحادیه اروپا دسترسی محدودی به بازار مشترک خواهد داشت.
شماری از اقتصاددانان گفته‌اند که این احتمال وجود دارد که بریتانیا بار دیگر دچار رکود اقتصادی شود اما برخی سرمایه‌گذاران گفته‌اند نتایج همه‌پرسی، موقعیت‌های جدیدی را برای سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند.
گفتنی است که وزیران خارجه شش کشور اتحادیه اروپا در حالی برای بررسی خروج بریتانیا دیدار می‌کنند که جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا با واکنش مثبت راست‌گرایان و ملی‌گرایان در دیگر کشورهای بزرگ اروپا روبرو شده است.
مارین لو پن، رهبر ملی گرایان فرانسه خواستار همه پرسی مشابه شده و رهبر ملی گرایان ایتالیا هم گفته: "ممنون بریتانیا! حالا نوبت ماست."
در هالند، گریت ویلدرز، رهبر سرشناس مخالفان سیاست‌های مهاجرپذیری، آنها هم باید همه‌پرسی تحت عنوان 'نگزیت' (Nexit) برگزار کنند. کنایه‌ای به کارزار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که 'بریگزیت' (Brexit) نام گرفته بود.
گفتنی است که همه پرسی از مردم بریتانیا برای ماندن و یا خروج از اتحادیه اروپا روز پنجشنبه (۳ سرطان) در بریتانیا آغاز شد. نتایج این رفراندوم نشان داد که مردم انگلیس خواهان خروج از این اتحادیه هستند.
بیش از از ۳۳ میلیون و پنجصد هزار نفر در این همه پرسی شرکت کرده اند که از این میان، بیش از ۱۷ میلیون و ۴۱۰ هزار نفر به خروج از اتحادیه رأی داده اند و بیش از ۱۶ میلیون و ۱۴۱ هزار نفر نیز خواهان ماندن در اتحادیه اروپا بوده اند. با این حساب، ۵۲ درصد مردم از طرح خروج، حمایت کرده اند.
خبرگزاری جمهور- اموربین الملل

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین