۰
به بهانه روز جهانی مهاجرت؛

افغان‌ها در دو راهی "آتش جنگ" و "بی‌سرنوشتی در اردوگاه‌های مهاجرت"

سه شنبه ۱ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۱
شهروندان کابل در روز جهانی مهاجرت خطاب به حکومت می گویند که اگر روند حکومت داری به همین شکل ادامه یابد، آنان حاضر اند در اردوگاه های کشورهای اروپای بپبوندند، اما در داخل کشور با جان خود بازی نکنند.
افغان‌ها در دو راهی "آتش جنگ" و "بی‌سرنوشتی در اردوگاه‌های مهاجرت"
شهروندان کابل در روز جهانی مهاجرت خطاب به حکومت می گویند که اگر روند حکومت داری به همین شکل ادامه یابد، نا امنی ها افزایش پیدا کند و فقر اقتصادی ریشه کن نشود، آنان حاضر اند در اردوگاه های کشورهای اروپای بپبوندند، اما در داخل کشور با جان خود بازی نکنند.
همه ساله از بیستم جون به عنوان روز جهانی پناهنده‌گی در کشور های مختلف جهان تجلیل می شود و برای حل مشکلات مهاجرین راه های معقولِ بیرون رفت سنجیده می شود. افغانستان کشوریست که پدیده ی مهاجرت در آن تا حد افراط شایع است، و این مساله تبدیل به یکی از مشکلات اصلی امروز کشور شده است. وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان روز گذشته (دوشنبه ۳۰ جوزا) نشست خبری، به همین منظور برگزار کرد و روی مسائل مربوطه و مقابله با این بحران سخن گفته شد.
سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان که در این نشست حضور داشت گفت که ۷ میلیون شهروند افغانستان در کشورهای مختلف جهان مهاجر هستند و بیشترین آنان در دو کشور همسایه (ایران و پاکستان) حضور دارند.
مهاجرت مختص به افغانستان نیست و از آن بحیث پدیده‌ی جهان شمول یاد می شود. بر بنیاد آخرین گزارش ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد، تعداد پناهندگان فعلی در جهان به مرز ۶۵ میلیون نفر رسیده است. دلایل مهاجرت و پناهندگی وابسته به شرایط مهاجرت کننده گان است، اما معمول ترین آن می تواند، جنگ و درگیری، گریز از آزار و شکنجه و یا هم مبارزه با ضعف اقتصادی باشد.
ذکی رسولی که خود دانشجو است در این مورد می گوید که بیکاری در کشور بیداد می کند و مردم مجبور است برای پیدا کردن لقمه نانی دست به مهاجرت های پر خطر بزنند.
در همین حال وزیر مهاجرین و عودت کنندگان، دلیل اصلی مهاجرت افغان ها را "امنیت شکننده، اوضاع بد اقتصادی و نداشتن امنیت روانی" در داخل کشور عنوان می کند.
به گفته وی، در سال ۲۰۱۶ روند مهاجرت شهروندان افغانستان به بیرون از کشور نسبت به سال پیش از آن به دلیل بهتر شدن وضعیت امنیتی، اجرا شدن پروژه های بزرگ اقتصادی و بسته شدن مرزهای اروپا، کاهش یافته‌است.
همین اکنون تعداد بسیاری از پناه جویان افغانستانی در اردوگاه های کشورهای یونان و ترکیه حضور دارند و سرنوشت شان نیز مبهم گزارش شده است.
با این حال سید زمان که خود استاد یک مکتب خصوصی است می گوید: اگر روند حکومت داری به همین شکل پیش برود؛ ناامنی ها هر روز افزایش پیدا کند و فقر بیش تر شود، مردم حاضر است در اردوگاه های کشورهای اروپایی "بپوسند" اما این جا، با جان خود بازی نکنند.
با این وجود رئیس جمهور غنی و داکتر عبدالله رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی هر کدام طی اعلامیه جداگانه تأکید کردند که حل مشکل مهاجرین در اولویت کاری شان قرار دارند و تا زمانی که آنان به کشور باز نگردند، مردم افغانستان نا تکمیل خواهند بود.
گفتنی است در حال حاضر ۳ میلیون مهاجر افغانستانی در پاکستان، و حدود ۲ میلیون دیگر در ایران حضور دارند. و مدت اقامت مهاجرن در پاکستان تا چند روز دیگر ختم خواهد شد.
آصف دادگر-کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین