۰
مسلمیار:

در مورد فرمان اصلاح نظام انتخاباتی روز سه شنبه تصمیم گرفته می شود

يکشنبه ۳۰ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۸
مجلس سنا می گوید که فرمان تقنینی رییس جمهور غنی در مورد اصلاح نظام انتخاباتی به روز سه شنبه در آجندای این مجلس گرفته شده و قرار است سناتوران در مورد آن تصمیم بگیرند.
در مورد فرمان اصلاح نظام انتخاباتی روز سه شنبه تصمیم گرفته می شود
مجلس سنا می گوید که فرمان تقنینی رییس جمهور غنی در مورد اصلاح نظام انتخاباتی به روز سه شنبه در آجندای این مجلس گرفته شده و قرار است سناتوران در مورد آن تصمیم بگیرند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ فضل هادی مسلم یار رییس مجلس سنا می گوید که فرمان اصلاح نظامی انتخاباتی به روز سه شنبه هفته جاری در آجندای مجلس گرفته شده است.
آقای مسلم یار افزود که این تصمیم بر اساس فیصله کمیته روسای مجلس سنا گرفته شده است.
هر طرح قانونی که به مجلس سنا می آید این مجلس فقط حق دارند در خلال ۱۵ روز آن را تصویب یا رد کند.
در همین حال، برخی از سناتوران می گویند که باید برای آنان وقت بیشتر داده شود تا آنان فرمان اصلاح نظام انتخاباتی را با دقت بیشتر مطالعه کرده و در مورد آن تصمیم بگیرند.
محمد حنیف حنفی یکی از سناتوران گفت: "فرمان اصلاح نظام انتخاباتی تا هنوز به دست ما قرار نگرفته است؛ فکر می کنم باید این فرمان هرچه زودتر به سناتوران توزیع شود تا ما به درستی بتوانیم در مورد آن تصمیم بگیریم".
آقای حنفی افزود، سناتوران با مطالعه دقیق این فرمان، باید تعدیلات لازم را در آن وارد کند.
عبدالرحیم حسین یار نیز گفت: "در خصوص مطالعه فرمان اصلاح انتخاباتی باید به سناتوران فرصت داده شود تا فرمان اصلاح نظام انتخاباتی را با دقت بیشتر مطالعه کنند و اگر به نفع کشور بود به آن رای تایید دهند".
آقای حسن یار خاطر نشان کرد که نباید با عجله در مورد این فرمان در مجلس سنا تصمیم گرفته شود.
اما رییس مجلس سنا این گفته های سناتوران را بهانه جویی می خواند.
فضل هادی مسلم یار گفت که این فرمان در ۲۸ ثور به تمام کمیسیون های مجلس سنا جهت مطالعه سناتوران تکثیر شده است و هیچ بهانه ای در زمینه وجود ندارد.
آقای مسلم یار بیان داشت که کمیته روسا به این دلیل فرمان اصلاح انتخاباتی را در آجندای روز سه شنبه گرفته است که یک ماه پیش این فرمان به کمیسیون ها توزیع شده بود و هم قرار است هفته آینده شماری از سناتوران به حج عمره بروند و با دیگر تا پس از رخصتی های تابستانی نصاب مجلس تکمیل نخواهد شد.
او در مورد رد یا تصویب این فرمان از سوی مجلس سنا گفت، هر تصمیم که سناتوران بگیرد رد یا تایید باشد مورد احترام خواهد بود.
از سوی هم، برخی از سناتوران به ایجاد اصلاحات در عرصه انتخابات توسط این فرمان به دیده شک می نگرند.
جمعه الدین گیانوال یک عضو سنا گفت: "اگر در فرمان اصلاح نظام انتخاباتی اصلاحات لازم پیش بینی شده باشد خوب و اگر نه اصلاحات به این معنی باشد که رهبران حکومت پست های کمیشنران را ۵۰-۵۰ تقسیم کنند، مورد قبول ما نخواهد بود".
آقای گیانوال خاظر نشان کرد که اصلاحات خواست مردم افغانستان است نه این که رهبران کمیشنران را بین طرفداران خودش تقسیم کنند.
شیرمحمد آخندزاده دیگر عضو مجلس نیز گفت: "حکومت مسوولان کنونی کمیسیونهای انتخاباتی را به دلیلی قبول ندارد که آنان در زمان حکومت قبلی انتخاب شده بودند بدون اینکه فکر کنند این کمیشنران از سوی مجلس نمایندگان رای اعتماد گرفته اند".
آقای آخندزاده تصریح کرد، رهبران حکومت می خواهند که این کمیشنران را از کمیسیونهای انتخاباتی دور کنند و به جای آنان ۵۰ در ۵۰ افراد خود را بیاورند.
به گفته وی، مردم افغانستان و هم اعضای مجلس نمایندگان از این احتمال هراس دارند که مبادا رهبران حکومت در انتخابات آینده پارلمانی طرفداران خودشا را به طور مساوی و فرمایشی در مجلس نمایندگان جابجا کنند.
از سوی هم، برخی سناتوران بر تایید فرمان اصلاح نظام انتخاباتی از سوی سناتوران تاکید ورزیدند.
محمد علم ایزدیار گفت: "این فرمان باید از سوی سناتوران تایید شود تا مسوولیت ما در برابر ملت ادا شود زیرا تمام مردم می خواهند که اصلاحات لازم در نظام انتخاباتی کشور وارد گردد".
فرمان تقنینی اصلاح نظامی انتخاباتی هفته گذشته از سوی مجلس نمایندگان به دلیل آنچه نمایندگان آن را خلاف قانون اساسی خواندند رد شد و این تصمیم نمایندگان با واکنش های زیادی مردم و اقشار مختلف مواجه گردید.
منتقدان می گفتند که نمایندگان به دلیل تمدید دوره کاری خود شان در مجلس نمی خواهند که انتخابات برگزار شود.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین