۰

واکنش سناتوران به رد فرمان تقنینی اصلاح انتخاباتی از سوی مجلس

سه شنبه ۲۵ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۷
سناتوران در مجلس سنا به رد فرمان تقنینی رییس جمهور در مورد اصلاح نظام انتخاباتی از خود واکنش نشان داده و این تصمیم نمایندگان مجلس را در مغایرت با خواست عمومی مردم افغانستان خواندند.
واکنش سناتوران به رد فرمان تقنینی اصلاح انتخاباتی از سوی مجلس
سناتوران در مجلس سنا به رد فرمان تقنینی رییس جمهور در مورد اصلاح نظام انتخاباتی از خود واکنش نشان داده و این تصمیم نمایندگان مجلس را در مغایرت با خواست عمومی مردم افغانستان خواندند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ سناتوران در مجلس سنا می گویند که نمایندگان مجلس با رد فرمان تقنینی اصلاح انتخاباتی بار سنگینی را بر دوش خود گذاشته و مشروعیت خود را زیر سوال بردند.
محمد علم ایزدیار یکی از اعضای مجلس سنا با انتقاد از رد فرمان توسط نمایندگان مجلس گفت: "رد فرمان درمخالفت با خواست عموم مردم و فلسفه وجودی حکومت وحدت ملی است؛ زیرا اصلاح نظام انتخابات و برگزاری آن ضمانت بین المللی حکومت است و این گونه رهبران حکومت نمی توانند به وعده های خود به جامعه جهانی جامه عمل بپوشانند".
آقای ایزدیار افزود، با رد این فرمان افغانستان و به ویژه پارلمان وارد یک مرحله جدید از وضعیت سیاسی خود شده است.
به گفته وی، این عمل مجلس نشان می دهد که نمایندگان بر علیه قانون مندی و نهاد سازی کار می کنند و اینجاست که مساله مشروعیت و عدم مشرعیت کار مجلس نمایندگان نیز برای دومین سال متوالی مورد سوال جدی قرار می گیرد که باید روی آن بحث شود.
نثار حارث دیگر عضو مجلس نیز گفت: "ولسی جرگه با رد فرمان تقنینی رییس جمهور در مورد اصلاح نظام انتخاباتی بار سنگین را بردوش خود گرفته است که بر شانه های نمایندگان مجلس سنگینی خواهد کرد".
آقای حارث افزود، باورها بر این بود که اعضای مجلس نمایندگان همانطوری که پیش از این به صورت مکرر برگزاری انتخابات را تقاضا می کردند، این فرمان تقنینی را نیز رد نکنند؛ اما متاسفانه نمایندگان تصمیم غیر متوقع گرفتند.
گل احمد اعظمی: "نمایندگان مجلس، فرمان تقنینی رییس جمهور را غیر قانون خواندند و رد کردند؛ اما براساس قانون اساسی دوره کاری مجلس نمایندگان هم ۵ سال است ولی این نمایندگان سال هفتم کاری خود را آغاز خواهد کرد؛ این طوری ادامه کار نمایندگان نیز غیر قانونی خواهد بود".
آقای اعظمی نیز خاطر نشان کرد، انتظار مردم افغانستان این بود که مجلس فرمان را تصویب می کرد اما به هرصورت حالا نیز هرطوری که شده، باید برای این مشکل راه حل پیدا و به صورت حتمی و الزامی باید انتخابات برگزار شود.
از سوی هم برخی از سناتوران دیگر می گویند که از تغییرات در کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی که خواست حکومت وحدت ملی است حمایت نخواهند کرد.
زلمی زابلی یکی از سناتوران در این خصوص گفت: "فرمان تقنینی حکومت را به این خاطر رد می کنم که کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی را غیر قانونی می خواند در صورت که خود شان توسط کار همین کمیشنران به کرسی نشسته اند".
آقای زابلی خاطر نشان کرد که کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی باید مدت معینه و قانونی اش را به پایان برسانند و انتخابات آینده پارلمانی و شورای های ولسوالی نیز باید با مدیریت همین کمیشنران برگزار شود.
نمایندگان مجلس روز گذشته فرمان تقنینی رییس جمهور درخصوص اصلاح نظام انتخاباتی را با اکثریت آرا رد کردند.
بر اساس همان فرمان، کمیته گزینش کمیشنران به کارش آغاز می کرد.
روز گذشته نیز برخی از نمایندگان منتقد مجلس، سایر نمایندگان را متهم کردند که این تصمیم را به خاطر ادامه کار شان در مجلس و هم به سفارش کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی گرفته اند.
رییس جمهور غنی نیز رد این فرمان تقنینی را یک عقب گرد در عرصه اصلاح نظام انتخاباتی خوانده است.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین