۰

درآمد افغانستان از تولید زعفران به ۲۰۰ میلیون دالر در سال خواهد رسید

يکشنبه ۲۳ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۱۹
شورای عالی اقتصادی در جلسه ی این هفته خود طرح ملی پنج ساله انکشاف تولید پایدار زعفران را به بررسی گرفته است.
درآمد افغانستان از تولید زعفران به ۲۰۰ میلیون دالر در سال خواهد رسید
شورای عالی اقتصادی در جلسه ی این هفته خود طرح ملی پنج ساله انکشاف تولید پایدار زعفران را به بررسی گرفته است.
دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری با نشرخبرنامه ای گفته است که در این جلسه که به ریاست محمد اشرف غنی رییس جمهور امروز یکشنبه (۲۳ جوزا) پیرامون موضوعات پالیسی طبقه بندی شرکتهای خصوصی، طرح برق رسانی آفتابی و طرح ملی پنج سالۀ انکشاف تولید پایدار زعفران افغانستان، بحث صورت گرفت.
در این جلسه، طرح ملی پنج ساله انکشاف تولید پایدار زعفران از سوی وزیر زراعت ارائه گردید. وی بیان داشت که افغانستان اقلیم و جغرافیای مناسب برای کشت و بهره برداری از زعفران دارد.
وزیر زراعت افزود که تا ۵ سال آینده تولید زعفران از ۳.۵ به 14 تن افزایش خواهد یافت که عاید آن در آینده‌ها از ۴.۵ میلیون دالر می‌تواند به ۲۰۰ میلیون افزایش یابد.
در جلسه تصریح شد که بخاطر جلوگیری از تقلب زعفران افغانستان، باید روی بسته‌های تولیدی زعفران کشور بارکد نصب گردد.
در همین حال آقای غنی زراعت اساس ثبات افغانستان را تشکیل می‌دهد و باید بخش‌های مختلف زراعت کشور به شکل همه جانبۀ آن تعریف گردد.
وی تصریح نمود که باید کمیته ای ایجاد شود تا روی تولید، پروسس، ترویج و بازاریابی زعفران افغانستان به گونه همه جانبه کار نماید.
او با بیان این مطلب که بخاطر بازاریابی زعفران افغانستان باید طرح واضح تبلیغاتی آماده شود بیان داشت که امارات متحدۀ عربی و چین علاقمند اند که به زعفران افغانستان در آن کشورها بازار ایجاد کنند.
آقای غنی اظهار داشت که زعفران کشور می‌تواند تصویر افغانستان را در جهان بدل کند. وی گفت صادرات زعفران افغانستان به سرمایه‌گذاری دراز مدت نیاز دارد.
در این جلسه همچنان عبدالستار مراد وزیر اقتصاد طرح فعالیت معیاری شرکت‌ها را به جلسه ارائه کرده، گفت که در جریان ۱۴ سال گذشته شرکت‌ها به معیارهای بین‌المللی فعالیت نداشته اند و باید معیارهای واضح برای فعالیت شرکت‌ها بوجود آید.
آقای غنی نیز در این باره گفت که باید برای فعالیت شرکت‌ها معیارهای استندرد بین‌المللی تعیین گردد که ادارۀ بین‌المللی استندرد معیارهای فعالیت شرکت‌ها را مشخص می سازد.
وی ضمن تأکید بر کار روی استندرد سازی فعالیت شرکت‌ها، بیان داشت که فعالیت شرکت‌ها باید ارزیابی گردد، تا در هماهنگی با ادارۀ بین المللی استندرد، سند معیاری فعالیت برای شان داده شود.
آقای غنی اظهار داشت که شرکت‌ها باید طبقه بندی مقدماتی شوند و همچنان انگیزۀ ظرفیت سازی داشته باشند، تا در مطابقت با معیارهای ادارۀ بین‌المللی استندرد عیار گردند.
در همین حال داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی نیز گفت که باید تعداد شرکت‌ها درهماهنگی با سکتور خصوصی مشخص گردیده و قوانین در این خصوص بازنگری شود.
در جلسه علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب، نیز طرح برق رسانی آفتابی را ارائه کرده گفت، بر اساس این طرح حدود ۱۰ هزار خانه و دکان در ولایت‌های کابل، هلمند، قندهار و پروان از انرژی برق آفتابی مستفید خواهند شد. او افزود که در این زمینه با یک کمپنی مشهور کار جریان دارد.
آقای غنی در این باره نیز گفت که کمپنی که در زمینۀ برق آفتابی کار می‌کند باید به استندردهای روز برابر بوده و وسایل آن نیز معیاری باشد. وی بیان داشت که برای حفظ و مراقبت بهتر این سیستم، این کمپنی باید پلان و طرح واضح را ارائه نماید.
رئیس جمهور تأکید کرد که در بخش تولید برق آفتابی از تجارب خوب کشور چین استفاده شود. در جلسه وزارت انرژی و آب و برشنا شرکت توظیف شدند، که در هماهنگی با هم در زمینه کار نمایند.
آقای غنی افزود که حکومت روی برق رسانی دائمی کار می‌نماید و از طریق بندهای آب که ظرفیت تولید برق را دارا باشند، انرژی دائمی برق را برای شهروندان تأمین می‌نماید.
وی گفت که حکومت افغانستان برنامه ‌های منظمی را روی دست دارد، تا بر اساس آن آب‌های کشور مهار و تنظیم گردد. او با تأکید اظهار نمود که باید در برنامه برق رسانی، به قریه‌های کشور اولویت داده شود.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین