۰

فیسبوک وارد رقابت جدیتر با رسانه های افغانستان می شود

يکشنبه ۲۶ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۳
مطبوعات و رسانه هایی مانند تلویزیون و رادیو در افغانستان مخاطبان زیادی دارند اما شهروندان کابل به این باور اند که شبکه اجتماعی فیسبوک نیز توانایی رقابت با رسانه ها را پیدا خواهد کرد.
فیسبوک وارد رقابت جدیتر با رسانه های افغانستان می شود


شهروندان کابل به ویژه جوانان با استفاده از تلفن های هوشمند به شبکه¬های اجتماعی و خصوصا فیسبوک رو آورده اند و زمانی طولانی، وقت شان را صرف بازدید از این شبکه می کنند. اطلاعات مورد نیاز شان را از این طریق دریافت می کنند، با دوستان شان ارتباط برقرار می کنند و خیلی از فعالیت های دیگر را نیز انجام می دهند.
مطبوعات و رسانه هایی مانند تلویزیون و رادیو در افغانستان مخاطبان زیادی دارند اما شهروندان کابل به این باور اند که شبکه اجتماعی فیسبوک نیز توانایی رقابت با رسانه ها را پیدا خواهد کرد.
خداداد سخاوتی که دانشجو است در این مورد می گوید: من سه سال است که از شبکه اجتماعی فیسبوک استفاده می کنم، برخی اخبار و اطلاعات مهم را از همین شبکه می گیرم و بر علاوه با دوستانم نیز از همین طریق ارتباط برقرار می کنم.
به باور این شهروند؛ استفاده از فیسبوک به حیث یک شبکه اطلاع رسانی و رجوع جوانان به این شبکه باعث کاهش خرید و مراجعه مردم به مطبوعات چاپی خواهد شد.
اما اصغر اشراق که مدیر مسئول هفته نامه راه مدنیت در کابل است در این مورد نظر متفاوتی دارد. او می گوید: اگر رسانه های چاپی به دور از گرایشات قومی و سمتی با تعهد به اطلاع رسانی، کار روزنامه نگاری کنند، می توانند برای همیشه خواننده داشته باشند.
او تاکید می کند: صفحات فیسبوک در دسترس هرکسی قرار دارد، و همین موضوع باعث می شود که کارکرد آنان چندان مدار اعتبار نباشد.
استفاده از شبکه های اجتماعی به دلیل اطلاع رسانی آنی و دو سویه بودن آن گسترده و همه گیر شده، و جوانان بسیاری را شیفته خود ساخته است.
عطا رضایی یکی از شهروندان کابل دلیل استفاده کردنش از فیس بوک را اینگونه بیان می کند: " می توانم خیلی فوری از آخرین اطلاعات با خبر شوم و نظرات خود را هم با منبع اطلاع رسانی شریک سازم؛ در حالی که در مطبوعات یا رادیو تلویزیون این امکان وجود ندارد".
اما آقای اشراق می گوید: آنی بودن اطلاعات در فیس بوک با اینکه می تواند مفید واقع شود؛ می تواند مضر نیز باشد. او می افزاید: اگر افرادی که معلومات را منتشر می کنند، فهم لازم را نداشته باشند، می توانند به اذهان عمومی صدمه وارد کنند. وی بر این باور است که دو سویه بودن فیس بوک را نمی شود انکار کرد و این یک امتیاز بزرگ برای این شبکه ی اجتماعی است.
جوانان بسیاری از فیس بوک استفاده می کنند و آن را برای کسب اطلاعات کافی می دانند؛ اما رسانه های چاپی در کشور نیز خوانندگان خود را دارند، و با کار خوب می شود مخاطبان را حفظ کرد. اما باید توجه داشت که تاکنون فیس بوک توانسته است، خیلی ها را مجذوب خود کند و به حیث یک شبکه ی پرطرفدار در کشور مطرح شود.
شبکه ی اجتماعی فیس بوک در سال ۲۰۰۴ میلادی توسط مارک زاکربرگ در ایالات متحده آمریکا ساخته شد. برای عضو شدن در این شبکه، می توان با ساختن یک اسم مشخص، متن، ویدیو، صدا و تصویر را در آن با دوستان شریک ساخت، این سایت امروزه صدها میلیون استفاده کننده دارد.
آصف دادگر ــ خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین