۰
کمیته گزینش:

حنیف اتمر، اکلیل حکیمی و اکرم اخپلواک، مانع اصلاح نظام انتخاباتی می شوند

سه شنبه ۲۵ حوت ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۹
فهیم دشتی: حلقه مشخصی که شامل: حنیف اتمر (مشاور امنیت ملی)، محمد اکرم اخپلواک (مشاور سیاسی رییس جمهور) و اکلیل حکیمی (وزیر مالیه) میشود، در رد فرمان تقنینی رییس جمهور مبنی بر آغاز کار کمیته گزینش دست باز داشته و اینک نیز این حلقه مانع اصلاحات انتخاباتی می شود.
حنیف اتمر، اکلیل حکیمی و اکرم اخپلواک، مانع اصلاح نظام انتخاباتی می شوند

یک عضو کمیته گزینش می گوید که حلقه مشخصی در داخل ارگ، مانع اصلاحات انتخاباتی می شود و در رد فرمان تقنینی رییس جمهور از سوی هر دو مجلس نیز این حلقه نقش عمده داشته است.
به گزارش خبرگزاری جمهور، فهیم دشتی، سخنگوی کمیته گزینش، امروز در یک نشست خبری گفت که در ابتدای رد فرمان تقنینی رییس جمهور، تصور می شد که در رد این فرمان حلقات رده پایین قرار داشته باشند اما بعداً معلوم شد که در رد فرمان، اعضای بلندپایه داخل ارگ نقش دارند.
آقای دشتی افزود که حلقه مشخصی که شامل: حنیف اتمر (مشاور امنیت ملی)، محمد اکرم اخپلواک (مشاور سیاسی رییس جمهور) و اکلیل حکیمی (وزیر مالیه) میشود، در رد فرمان تقنینی رییس جمهور مبنی بر آغاز کار کمیته گزینش دست باز داشته و اینک نیز این حلقه مانع اصلاحات انتخاباتی می شود.
وی تاکید کرد که در رد فرمان تقنینی رییس جمهور از سوی مجلس، شخص رییس جمهور هیچگونه نقشی ندارد و رییس اجرایی نیز توان جلوگیری از فعالیت این حلقه را ندارد.
آقای دشتی می گوید که این حلقه در امور ارگ نیز همواره مداخله می کند.
او خاطر نشان کرد که موضعگیری های این حلقه کاملاً برای منافع شخصی شان بوده و در انتخابات ریاست جمهوری آینده نیز احتمالاً یکی از اعضای این حلقه کاندیدا می باشد.
آقای دشتی که به نمایندگی از فدراسیون ژورنالیستان، عضویت کمیته گزینش را دارد می گوید: اداره امور ریاست جمهوری چندین بار از طرف همکارانش خواستار برکناری وی از کمیته گزینش شده است.
دشتی اشاره به کمیسیون های انتخاباتی نموده و یادآور شد که حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور به کمیشنران روحیه می دهد.
به گفته او؛ در هفته گذشته حنیف اتمر به ریاست اجرایی رفته و از آقای عبدالله خواسته تا با تعیین شدن دو رییس کمیسیون های انتخاباتی به عنوان سفیر موافقت کند و بقیه اعضای کمیسیونها نیز به کار خود ادامه بدهند.
سخنگوی کمیته گزینش، همچنین در مورد فرمان تقنینی قانون تشکیل، وظایف و صلاحیت های کمیسیونهای انتخاباتی اظهار داشت که در این فرمان ذکر شده است که کمیته گزینش ۲۷ تن را به عنوان عضو کمیسیون به رییس جمهور معرفی میکند که رییس جمهور ۹ تن را برای مدت شش سال بر می گزیند؛ اما همین حلقه تلاش دارند تا نماینده فدراسیون ژورنالیستان و نماینده اداره خدمات ملکی را حذف کنند.
در همین حال؛ صدیق الله توحیدی که عضو کمیسیون خاص اصلاح نظام انتخاباتی بود گفت: پیشنهادات کمیسیون خاص اصلاح نظام انتخاباتی مورد قبول قرار نگرفته و با معاملات پشت پرده در کمیته گزینش تغییرات به وجود آمده است.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که رییس جمهور غنی یک روز قبل از آغاز کار شانزدهم و سال ششم پارلمان فرمان تقنینی را در خصوص اصلاح نظام انتخاباتی صادر کرده و این فرمان در جریده رسمی به نشر رسیده است.
زهرا جویا ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین