۰
وزارت فرهنگ:

از نبود زنان در سطح مدیریتی رسانه ها متاسفیم!

شنبه ۱۵ حوت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۳
از نبود زنان در سطح مدیریتی رسانه ها متاسفیم!


معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ و شماری زنان رسانه ای افغانستان از نبود زنان در سطح مدیریتی رسانه به شدت انتقاد کردند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ مژگان مصطفوی معین نشراتی وزارت فرهنگ، در نشست تحت عنوان "زنان در رسانه؛ چالش ها و فرصت ها" (امروز شنبه۱۵حوت) در کابل برگزار شده بود، گفت: " تاهنوز جایگاه زن در رسانه های کشور تثبیت نشده است و در برخی موارد زن بخاطر زیبایی رسانه ها استفاده می شوند".
خانم مصطفوی با انتقاد از رسانه های خصوصی و دولتی افزود: زنان در حالی که لیاقت و توانایی دارند ولی در سطح مدیریتی حضور ندارند؛ "ما حضور سمبولیک در رسانه ها را نمی خواهیم"، این چالش باید برطرف شود.
او تاکید ورزید: خبرنگاری شغل پر مخاطره است و اگر زنان در این عرصه حمایت نشوند با مشکلات فراوانی روبرو خواهند شد.
به گفته وی؛ دید مردانه در تولید برنامه های خبرنگاری باید برداشته شده و ضرورت حضور زنان در رسانه ها درک گردد.
از سویی هم؛ بی بی گل غنی بانوی اول افغانستان نیز طی پیامی نقش زنان را در ترویج آزادی بیان در کشور برازنده خواند و تاکید ورزید که در ۱۵ سال گذشته، خبرنگاران زن، بدرستی این وظیفه را به پیش برده اند.
خانم اول کشور ابراز امیدواری کرد که پس از این تعصبی در عرصه خبرنگاری با زنان وجود نداشته باشد.
فوزیه کوفی عضو مجلس نمایندگان نیز خبرنگاری را شغل پرچالش به ویژه برای زنان خواند و اما تاکید ورزید که هیچ تغییری بدون قربانی انجام نمی شود و زنان باید برای قربانی دادن هر لحظه آمادگی داشته باشند.
خانم کوفی از دولت افغانستان خواست که تدابیری برای حمایت از حضور زنان در رسانه ها روی دست گیرد.
دولت افغانستان بر اساس تعهدات حقوق بشری اش، باید ۳۵ درصد زنان را در ادارات دولتی جا دهد.
نجیبه ایوبی معاون اتحادیه ژورنالیستان افغانستان می گوید که این تعهد دولت افغانستان در عرصه رسانه ها محقق نشده و زنان تنها یک پنجم کارمندان رسانه ای را هم تشکیل نمی دهد.
از سویی هم؛ نماینده های خبرنگاران زن از زون های جنوب، غرب، شمال و شرق کشور نیز در این نشست به بیان مشکلات و چالش های پیش روی شان پرداختند.
نا امنی، تهدید در جامعه، معاش و امکانات کمتر نسبت به مردان، نبود محیط کاری مساعد و برخورد تعصبانه مدیران رسانه ها و مقام های محلی را با زنان از چالش های اصلی شان در کار خبرنگاری عنوان کردند.
به گفته آنان؛ در بسیاری موارد، مقام های محلی حاضر نمی شوند، معلومات را در اختیار خبرنگاران زن قرار دهند.
برگزار کنندگان این نشست گفتند که در سه ولایت (ارزگان، نورستان و پکتیا) تاهنوز هیچ کارمند رسانه ای وجود ندارد.
عبدالله امینی ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین