۰
نمایندگان مجلس:

مسوولیت های بعدی طرف های صلح در برخورد با طالبان مشخص شود

پنجشنبه ۶ حوت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۱
شماری از نمایندگان مجلس می گویند که اگر مسوولیت های بعدی جوانب صلح در قبال برخورد با طالبان مشخص نشود، مذاکرات رو در رو با این گروه نیز نتیجه ی در پی نخواهد داشت.
مسوولیت های بعدی طرف های صلح در برخورد با طالبان مشخص شود
شماری از نمایندگان مجلس می گویند که اگر مسوولیت های بعدی جوانب صلح در قبال برخورد با طالبان مشخص نشود، مذاکرات رو در رو با این گروه نیز نتیجه ی در پی نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ براساس اعلامیه مشترک پس از گفتگوهای چهار جانبه صلح (سه شنبه۴حوت) در کابل، زمان و مکان گفتگوهای مذاکرات رو در رو با طالبان مشخص شد.
این نتایج امیدواری ها و نا امیدهای را در پی داشته است؛ برخی نمایندگان مجلس تاکید دارند که اگر موقف پاکستان و دنیا در روند صلح مشخص شود که آنان از این روند حمایت می کنند و هم مسوولیت های بعدی برخورد با طالبان مشخص شده باشد، طالبان ناگزیر خواهند شد که با دولت افغانستان صلح کنند در غیر آن مذاکرات صلح بی نتیجه خواهد بود.
اسدالله سعادتی یک عضو مجلس نمایندگان به خبرگزاری جمهور گفت: "نشست های چهار جانبه یک موضوع مهم و ضروری بود؛‌ این نشست ها به چند شرط نتیجه خواهد داد. اول این که در این نشست ها مشکلات اساسی میان افغانستان و پاکستان حل شود و تعهد تقسیم مسوولیت ها صورت گرفته باشد، به این معنی که مسوولیت پاکستان در رابطه به صلح چیست و مسوولیت امریکا چیست و همینطور کشورهای دیگر".
آقای سعادتی افزود:"همچنین در نشست های چهار جانبه باید مشخص شده باشد که اگر پروسه صلح شکست بخورد مسوولیت بعدی چیست، آیا پاکستان دو باره به حمایت خود از طالبان ادامه می دهد و یا نه در جهت شکست دادن افراط گرایی و تروریزم از موقف افغانستان حمایت می کند".
به گفته وی، اگر مسوولیت های جوانب هم در قبال صلح و هم در قبال جنگ و برخوردهای بعدی مشخص شده باشد گفتگوهای رو در رو با طالبان نیز نتیجه مثبت خواهد داد.
او تاکید ورزید: "اگر پاکستان، امریکا و چین از روند صلح حمایت کنند در آنصورت افغانستان در چانه زنی های داخلی می توان موفق باشد؛‌ زیرا صلح تحت فشار به وجود می آید و اگر طالبان بدانند که هم تحت فشار بین المللی هستند و هم در میدان جنگ نمی توانند دست آورد داشته باشند در آن صورت ناگزیرند صلح نمایند".
در همین حال، شماری از نمایندگان دیگر بر موقف جدی افغانستان در برخورد با طالبان تاکید دارند.
شریفی بلخابی یکی دیگر از نمایندگان مجلس در صحبت به خبرگزاری جمهور گفت: "دولت افغانستان باید موضع گیری جدی در روند صلح داشته باشد، با سیاست تضرع نمی تواند طالبان را به صلح بکشاند؛‌ رویکرد صلح طوری باشد که مردم نتایج مثبت آن را ببینند و الا دور باطل که در سیزده سال گذشته دولت افغانستان در پیش گرفته بود تکرار خواهد شد".
آقای بلخابی تاکید ورزید:" اگر دولت مداران یک حرکت واقع بینانه ای ملی داشته و منافع ملی و قانون اساسی را در نظر بگیرند، مذاکرات صلح با طالبان نتیجه خواهد داد".
او، از نتایج که تا اکنون نشست های چهار جانبه صلح در پی داشته ناراضی است و می گوید، آنچه که انتظارمردم بود از این نشست ها برآورده نشده و این مساله، نگرانی مردم را بیشتر کرده است.
به باور او، مردم افغانستان باید عملا نتایج مذاکرات را لمس نمایند، تا هنوز اینطور نشده و جنگ در کشور ادامه دارد.
آقای بلخابی در مورد نشست های چهارجانبه می گوید که این نشست ها باید فراتر از چهار جانبه برگزار می شد تا فشار های بیشتر بر طالبان وارد می آمد.
به گفته وی کشورهای مثل هند، روسیه، ایران، و عربی نیز برای شرکت در نشست های صلح افغانستان اعلام آماده گی کرده بودند.
هم اکنون امریکا و چین از مذاکرات صلح افغانستان با پاکستان برای کشاندن طالبان به پای میز مذاکره، نظارت می کنند.
اما آقای بلخابی می گوید که سیاست چین سیاست خفته است و هیچ گاه موضع روشن ندارد و سیاست امریکا هم چند پهلو است و هیچ وقت افغانستان را بر پاکستان ترجیح نمی دهد و باید اجماع منطقه ی نیز به وجود می آمد.
با وجود شک و تردید ها در مورد صداقت پاکستان و امریکا در مذاکرات صلح، دولت افغانستان نسبت به نتایج مذاکرات صلح به ویژه نتایج مذاکرات رو در رو با طالبان که تا ده روز دیگر در اسلام آباد برگزار خواهد شد، خوشبین است.
وزارت خارجه، نتایج نشست های چهارجانبه و آغاز مذاکرات با طالبان را مثبت خوانده است.
حنیف اتمر مشاور امنیت ملی افغانستان نیز گفته است، افغانستان به گفتگوهای رو در رو با طالبان امیدوار است، اما در عین حال نیروهای امنیتی خود را نیز تقویت می بخشد؛ زیرا هدف دولت از مذاکرات صلح، قطع جنگ در کشور است.
آقای اتمر مذاکرات صلح را یک فرصت طلایی برای طالبان و دیگر گروه های مخالف خواند و تاکید ورزید که اگر به صلح حاضر نشوند، نابود خواهند شد.
عبدالله امینی - کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین