۰
شبکه زنان افغان:

خطوط قرمز دولت افغانستان در مذاکرات صلح مبهم است!

چهارشنبه ۵ حوت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۳
اعضای شبکه زنان افغانستان در واکنش به برگزاری چهار دوره از نشست چهارجانبه صلح می گویند که خطوط قرمز دولت افغانستان در پروسه " صلح " در هاله ای از ابهام قرار دارد.
خطوط قرمز دولت افغانستان در مذاکرات صلح مبهم است!
اعضای شبکه زنان افغانستان با برگزاری کنفرانس مطبوعاتی در واکنش به برگزاری چهار دوره از نشست چهارجانبه جهت مذاکرات صلح در افغانستان می گویند که خطوط قرمز دولت افغانستان در پروسه " صلح " در هاله ای از ابهام  قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری جمهور، داکتر ثریا صبحرنگ یکی از اعضای فعال شبکه زنان افغان در یک نشست خبری در کابل بیان داشت:" با وجودی که چهار دوره از نشست های چهارجانبه برگزار شده و نقشه راه صلح مشخص شده است، اما تا هنوز ما از خطوط قرمز دولت هیچ اطلاعی نداریم."
وی گفت؛ نقشه راه صلح مشخص شده شفاف نبوده و زنان افغانستان هیچ اطلاعی ندارند که چه مطالباتی در این نشست ها صورت گرفته است.
سمیرا حمیدی دیگر عضو این شبکه نیز بر این نظر است ؛ زنانی که در پست های بالای دولت افغانستان سهم دارند در این نشست ها نادیده گرفته شده و اگر زنان نیز در این نشست ها حضور نداشته باشند؛ مذاکرات صلح شفاف و همه شمول نخواهد بود.
وی بیان داشت؛ قرار است تا در هفته اول ماه مارچ سال جاری میلادی؛ اولین نشست مستقیم میان دولت و طالبان برگزار شود و اگر هیچ زنی در این مذاکرات حضور نداشته باشد، این مذاکرات نمی تواند موثریت خود را داشته باشد.
این درحالی است که رییس جمهور اشرف غنی به تازگی اعضای جدید شورای عالی صلح را معرفی کرده و در میان معاونین؛ یک معاون زن و در میان مشاورین ؛ دو مشاور زن برای این شورا وجوددارد ؛ اما به نظر شبکه زنان افغان ؛ شورای عالی صلح تا هنوز کمترین سهم را در مذاکرات صلح و برگزاری نشست های مربوطه داشته است.
پلوشه حسن یکی از فعالین حقوق زن بیان داشت؛ اعضاء و مشاورین جدید به تازگی انتخاب شده اند و ما خواهان این هستیم که زنان حضور " معنی داری " دراین پروسه داشته باشند.
شبکه زنان افغان خواسته است ؛ مشارکت زنان در مذاکرات آینده صلح مطابق به سهم ۲۵ درصدی زنان در این مذاکرات؛ حفظ تمام حقوق و امتیازات زنان مندرج در قانون اساسی کشور؛ مشارکت معنادار و موثر زنان در تمام سطوح مذاکرات صلح به شمول نشست های چهارجانبه گروه هماهنگی چهارجانبه؛ تعیین شاخص های قابل اندازه گیری برای بررسی برنامه های استخدام، برخورد و ادغام ملیشه ها در پوشش وزارت داخله با شمولیت زنان جدا در نظرگرفته شود.
نشست هایی در رابطه با صلح در شرایطی برگزار می شود که شرایط سیاسی-امنیتی در کشور روبه وخامت بوده و شهروندان افغانستان با توجه به این وضعیت کشور را ترک می کنند و مردم هیچ امیدواری نسبت به بهبود وضعیت ندارند؛ زیرا در گذشته نشست هایی زیادی در رابطه با پروسه صلح در افغانستان دایر شده اند.
عبداللهی-خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین