۰
وزیر معادن:

اصلاح نظام مدیریتی معادن، به سه سال زمان نیاز دارد

سه شنبه ۲۷ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۳
اصلاح نظام مدیریتی معادن، به سه سال زمان نیاز دارد
 

وزیر معادن و پترولیم افغانستان می گوید که اصلاح نظامی مدیریتی معادن در کشور به حداقل سه سال زمان نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛‌ داوودشاه صبا وزیر معادن که در نشست مشورتی برای درج پیشنهادات در تعدیل قانون جدید معدن صحبت می کرد گفت: " اصلاح نظام مدیریتی، تعدیل قانون معادن و ترتیب مقرره ها و لوایح جزو راهکارها در جهت رفع مشکلات معادن کشور است".
آقای صبا، نبود قوانین، مقرره ها، امنیت و ظرفیت های تخنیکی را از مشکلات و چالش های اصلی سکتور معادن در کشور خواند که به گفته وی؛ سرمایه گذاران خارجی نیز به همین دلایل تمایل ندارند در سکتور معادن افغانستان سرمایه گذاری کنند.
وزیر معادن افزود: نظام پیچیده اداری و تداخل کاری نهادهای مختلف، اصلاح نظام مدیریتی و حل چالش های کنونی را با کندی مواجه ساخته و حل این چالش ها حداقل سه سال زمان می برد.
او تاکید ورزید: هم اکنون معادن کشور بر اساس یک قانون کاپی شده از یک کشورخارجی و یک مقرره که پاسخگوی نیازمندی های کنونی نیست استخراج می شود؛‌ ولی کار تعدیل قانون معادن و ترتیب ۲۰ مقرره دیگر در جریان است.
صبا خاطر نشان کرد: کار روی تعدیل قانون معادن از چندی پیش آغاز شده و نظریات جهت بهبود آن از صدها نهاد مرتبط داخلی و خارجی جمع آوری شده تا طرح تعدیل مناسب با نیازمندی های داخلی ارایه شود.
در همین حال، استاد مسعود آگاه مسایل اقتصادی کشور زمان ذکر شده توسط وزیر معدن را سوال بر انگیز می داند.
آقای مسعود به خبرگزاری جمهور گفت: تدوین مقرره های جدید برای استخراج معادن کشور لازم است؛‌ اما زمانی ذکر شده برای این کار سوال برانگیز است، حتما فشارهایی از سوی زورمندان و مافیایی معادن بالای وزیر معدن وجود دارد که حل آن سه تا چهار سال زمان را در بر خواهد گرفت.
برخی گزارش های وجود دارد که مخالفان مسلح دولت و زورمندان به شکل گسترده از استخراج معادن کشور استفاده می کنند.
از سویی دیگر؛ وزیر معادن کشور با آنکه می گوید در یک سال گذشته هیچ سرمایه گذاری در سکتور معادن نشده است، اما سکتور خصوصی در سال جاری حدود ۱۰ میلیون دالر از تادیات دولت قرضدار هستند.
قربان حقجو رییس اداره آیسا یا حمایت از سرمایه گذاری در افغانستان در این مورد گفت: " سکتور خصوصی هم مکلفیت های خود را دارد و باید مطابق قرارداد پرداخت های شانرا بپردازند.
او نیز از نبود چارچوب برای رشد سرمایه گذاری در کشور انتقاد کرده افزود: ایجاد چارچوب برای رشد سرمایه گذاری در کشور فوق العاده مهم است.
بر اساس معلومات ارایه شده از سوی وزارت معادن، در چهارده سال گذشته کمتر از یک میلیارد دالر در عرصه معادن کشور سرمایه گذاری شده که این رقم بسیار اندک خوانده می شود.
عبدالله امینی – کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین