۰

روز جهانی رادیو و بررسی چالش های این رسانه پرطرفدار در افغانستان

پنجشنبه ۲۲ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۲
روز جهانی رادیو و بررسی چالش های این رسانه پرطرفدار در افغانستان
 

نی حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان طی نظر سنجی اعلام کرد که رادیوها در افغانستان با چهار چالش بزرگ مواجه است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ صدیق الله توحیدی، رییس دفتر نی یا حمایت کننده رسانه های آزاد امروز در کنفرانس خبری گفت: بر اساس نظر سنجی از سوی این اداره صورت گرفته است: " نبود کارمندان مسلکی زن در رادیوهای محلی از چهار چالش بزرگ در این بخش است، مشکلات مالی و اقتصادی در راس تمام چالش های فراراه رادیوهای افغانستان قرار دارند".
آقای توحیدی افزود: " نظر سنجی ما نشان می دهد که از مجموع ۱۲۰ رادیویی که از آنها سروی صورت گرفته، ۹۰ رادیوی آن مشکلات اقتصادی را عمده ترین چالش فراراه کارشان عنوان کرده اند. در حالی که ۶۱ رادیو، مشکلات امنیتی را از جملۀ عمده ترین چالش های سر راه کار رادیوهای شان دانسته اند و ۷۵ درصد رادیو ها مشکل اقتصادی را از عمده ترین چالش شان عنوان کردند".
بر اساس این نظرسنجی؛ نبود بانوان و کارمندان مسلکی چالش ایست که در رده سوم قرار گرفته و مشکل دسترسی به اطلاعات چالش چهارم از سوی مدیران رسانه های کشور عنوان شده است.
آقای توحیدی می گوید: بر اساس آماری که در دفتر نی موجود است؛ در افغانستان ۱۷۵ رادیو نشرات داشته که از این میان ۷ رادیوی آن بخاطر مشکلات مالی و امنیتی از نشرات بازمانده است.
وی افزود: نظر سنجی ما نشان می دهد که ولایت های ننگرهار، سمنگان، ارزگان، هرات، پروان، غزنی، جوزجان، قندوز، دایکندی، زابل، قندهار، هلمند، خوست، وردک و کنر نبود کارمندان مسلکی و کارمندان زن در رادیوهای شان را چالش مهم می دانند که به باورشان رفع این نقیصه می تواند زمان بر و هزینه بردار باشد.
توحیدی گفت: مسوولان رادیوها در این ولایات می گویند: پس از گسترش ناامنی ها و تداوم جنگ بیشتر از خانم های که با آنها کار می کردند و مسلکی بودند؛ از رسانه ها خداحافظی کرده اند.
ولایت های کابل و شمال و شرق کشور از نبود برق هم شکایت دارند و می گویند: در برخی از موارد پرداخت هزینه های برق از توان شان خارج است.
در همین حال؛ دفتر نی هشدار می دهد که رسانه های افغانستان و خبرنگاران سال دشواری را پیشرو دارند و حکومت و نهادهای امنیتی در این خصوص باید توجه جدی نمایند.
آقای توحیدی گفت که از شروع سال ۲۰۱۶ میلادی در مدت کمی ۸ خبرنگار و کارمند رسانه ایی کشته و حدود ۲۰ تن دیگر زخمی شدند.
گفتنی است که ۱۳ فبروری مصادف است با روز جهانی رادیو. این دستگاه رسانه ای در قرن نوزده آغاز به فعالیت کرده است.
رادیو وسیله مهم اطلاع رسانی است که در سرتاسر افغانستان و در مناطق دوردست کشور فعال است و مردم از آن بطور عموم استفاده می کنند.
زهرا جویا ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین