۰
به مناسبت ارتحال پیامبر مکرم اسلام (ص)؛

نخستین محفل "سوگواره آیینی" در مزارشریف برگزار شد

جمعه ۲۰ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۵
نخستین محفل "سوگواره آیینی" در مزارشریف برگزار شد


به مناسبت ۲۸ صفر المظفر و سالروز ارتحال ملکوتی پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد مصطفی"ص" و سبط اکبر آن حضرت امام حسن مجتبی" ع" نخستین سوگواره ادبی زیر نام شعر آیینی اسوه در شهر مزار شریف مرکز ولایت بلخ برگزار گردیده و در آن ۶۰ تن از شاعران برجسته کشور در آن شرکت ورزیده بودند.
به گزارش خبرگزاری جمهور از بلخ، صادق عصیان یکی از شاعران مطرح بلخ و استاد دانشکده ادبیات دانشگاه این ولایت که در عین حال یکی از داوران این سوگواره نیز بود، می‌گوید: راه اندازی چنین کنگره‌های ادبی در عصر حاضر می‌تواند فضای خشونت بار موجود را به اخوت و صمیمیت تبدیل نماید و فاصله‌های ادبی و هنری را کاهش دهند.
آقای عصیان در مورد انتخاب اشعار برتر در این برنامه علاوه نمود: داوران هر یک محمدکاظم کاظمی، سیدفضل‌الله قدسی و بنده، موضوع و معنی اشعار رسیده به این برنامه را با دقت و جدیت تمام دنبال کردیم و در نتیجه از میان "۶۰" اثر ارسال شده به این سوگواره، سه اثر را به‌عنوان اشعار برتر و پنج قطعه دیگر را به عنوان آثار قابل تقدیر برگزیدیم.
بانو سیمین‌ غزل حسن‌زاده شاعر و معین سابق نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان و یکی از برگزیدگان این سوگواره در مورد ادبیات آیینی می گوید که: شعر آیینی گنجینه‌ای بزرگ از فرهنگ پربار جهان اسلام شناخته می شود و در عین حال بهترین ابزار برای انتقال مفاهیم ارزشی و پیام‌های دینی در عصرها و نسل‌ها است.
بانو حسن‌زاده افزود: از آنجایی که ادبیات مورد استفاده تمام اقشار جامعه قرار می‌گیرد، می‌طلبد که مورد توجه بیشتری قرار گیرد و شعر و ادبیات آیینی بستری مناسب برای انتقال پیام‌های ارزشی و معنوی جامعه به شمار می رود.
صالح محمد خلیق؛ رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ که در این برنامه اشتراک کرده بود شعر آیینی را شعر دینی و مذهبی دانسته و وجود ادبیات آیینی را متعلق به همه ادیان و مذاهب دانست که حتا در دوران قبل از اسلام نیز در میان ادیان گذشته وجود داشته است و پس از پیدایش شعر پارسی، شعر آیینی نیز همزمان با آن به ظهور رسیده است.
رییس اطلاعات و فرهنگ بلخ از علامه شهید سید اسماعیل بلخی به حیث نخستین شاعر آیینی نام برده و اضافه کرد که در دوران جهاد و پا گرفتن ادبیات مقاومت این راه ادامه پیدا کرد و از آن پس ما شاهد افول این پدیده در کشور خود بودیم.
در این برنامه که "نخستین سوگواره شعر آیینی اسوه" به حساب می آید، تعداد شصت تن از شعرای افغانستان اشتراک نموده بودند و از میان آنها سه شعر برتر و پنج شعر قابل تقدیر انتخاب شده بود که به ترتیب خانم سمین غزل حسن زاده، نورالله طهماسبی خراسانی مقام دوم و سیداحسان‌الله هاشمی مقام سوم را در این رقابت از آن خود کردند و همچنین پنج تن از شعرای قابل تقدیر در این مراسم لوح تقدیر دریافت نمودند.
۲۸ صفر مصادف با سالروز درگذشت پیامبر برگوار اسلام است که همه ساله این روز از سوی مشتاقان و پیروان آن حضرت در تمامی نقاط عالم بزرگداشت به عمل می آید؛ اما این نخستین باری است که چنین محفلی با خوانش شعر و منقبت در کشور ما برگزار می شود.
سیدهدایت الله هاشمی ــ خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین