۰

۱۵۰۰ جریب زمین، به باغهای میوه کشور افزوده می شود

سه شنبه ۱۷ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۹
۱۵۰۰ جریب زمین، به باغهای میوه کشور افزوده می شود


پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت، مالداری و باغداری کشور (NLHP) کمپاین کاشت نهال را در فصل خزان برای ۵ ولایت شمال کشور آغاز نموده و طبق گفته مسوولان این پروژه در این دور ۱۵۰۰ جریب زمین زیر کشت نهال های میوه قرار خواهد گرفت.
احمدفهیم جباری مسوول این پروژه در زون شمال و شمالشرق کشور در صحبت با خبرگزاری جمهور می گوید که یکی از فعالیت های مهم این پروژه در عرصه باغداری و تولید میوه استاندارد و اصلاح شده در کشور می باشد که همه سال در دو فصل، یعنی بهار و خزان در ولایت های شمالی کشور انجام می شود و نهال های زردآلو، سیب، ناک، انار، چارمغز و بادام برای زمین داران توزیع می گردد تا در آینده نزدیک کشور ما از لحاظ تولید انواع میوه ها به خودبسندگی رسیده و حتی قادر به صادر کردن آن به خارج کشور شویم.
به گفته آقای جباری؛ با آنکه در فصل خزان مردم زیاد با این پدیده آشنایی ندارند؛ اما با آنهم نزدیک به ۱۵۰۰ جریب زمین در این فصل به کاشت نهال میوه اختصاص خواهد یافت؛ اما در بهار آینده، قرار است ۳ هزار جریب زمین دیگر نیز به باغهای میوه کشور اضافه شود.
مسوول پروژه ملی باغداری و مالداری شمال اضافه کرد که تا دو سال آینده کشور از وارد کردن سیب و بعضی از میوه های دیگر بی نیاز خواهد شد.
آقای جباری یکی از مشکلات عمده کشاورزان را کمبود آب کشاورزی و عدم استفاده درست از آبهای موجود در کشور عنوان نموده و برای جبران این نقیصه تا هنوز صدها ذخیره آب در ولایات شمال ساخته شده تا ایام آب خیزی و بارانی این ذخیره ها پر شده و در ایام خشکسالی و فصل گرما از آنها برای آبیاری باغها استفاده شود.
در همین حال کاتب شمس رییس زراعت ولایت بلخ از ایجاد باغ های میوه در کشور استقبال نموده و آنرا گامی موثر در جهت کاهش فقر و ایجاد مصونیت غذایی در کشور برشمرده و از ایجاد یک سردخانه بزرگ در شهر مزارشریف برای ذخیره کردن میوه ها در آینده نزدیک خبر داد.
آقای شمس مهم ترین چالش فراروی کشاورزان ولایت بلخ را کمبود آب کشاورزی عنوان نموده و می گوید که زمین های کشاورزی این ولایت به حدود ۴۰۰ متر مکعب آب در هر ثانیه نیاز است؛ در حالی که تمام آب های این ولایت تنها به ۳۵ متر مکعب در ثانیه می رسد.
پروژه ملی باغداری و مالداری ریاست زراعت و مالداری کشور از سال ۲۰۱۳ در ولایت های شمال و شمالشرقی کشور برای رشد تولیدات کشاورزی، مالداری و باغداری در این مناطق راه اندازی شده تا سال ۲۰۱۸ ادامه خواهد یافت و هزینه آن که بالغ بر ۱۱۶ میلیون دالر می شود؛ از سوی بانک جهانی پرداخته خواهد شد؛ در صورت موفقیت این پروژه ها، کار آن تا دو سال دیگر نیز قابل تمدید خواهد بود.
سیدهدایت الله هاشمی ــ بلخ

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین