۰

شرح کامل گفتگوی اشرف غنی و مقامات بلندپایه آلمان

پنجشنبه ۱۲ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۷
شرح کامل گفتگوی اشرف غنی و مقامات بلندپایه آلمان


محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور روز چهارشنبه با یوآخیم گاوک رییس جمهور، انگلا مرکل صدراعظم و والتر شتاین مایر وزیر امور خارجه ی آلمان به طور جداگانه در شهر برلین دیدار کرد.
دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان با نشر خبرنامه ای گفته است که در این دیدارها هر دو جانب در مورد گسترش روابط میان دو کشور در عرصه های مختلف، تقویت نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان، اشتغال زایی، جلوگیری از مهاجرت های غیرقانونی و سایر موضوعات مورد علاقه، بحث و تبادل نظر کردند.
در دیداری که آقای غنی با خانم مرکل داشته، نخست وزیر آلمان به تعهد کشورش به همکاری های دراز مدت برای صلح، ثبات و انکشاف افغانستان اطمینان داد.
خانم مرکل گفت که تصمیم خروج پیش از وقت نیروهای همکار بین المللی بشمول نیروهای آلمان از افغانستان، تنها دشمنان افغانستان را کمک خواهد کرد؛ به همین دلیل وی از اجماع بوجود آمده در مورد پیشنهاد دولت افغانستان مبنی بر تداوم همکاری های نظامی و حضور نیروهای حمایت قاطع ناتو در افغانستان، میان کشورهای عضو ناتو ابراز خرسندی نموده است.
وی افزود که آلمان تصمیم گرفته تا شمار نیروهای آن کشور را در افغانستان که به هدف آموزش نیروهای افغان فعالیت می کنند به ۹۸۰ تن افزایش دهد که این ماموریت همچنین بعد از سال ۲۰۱۶ ادامه خواهد یافت.
خانم مرکل به آقای غنی اطمینان داد که به تقاضای دولت افغانستان مبنی بر تداوم کمک های انکشافی آلمان بعد از سال ۲۰۱۶ توجه جدی شده است. وزیر انکشاف آلمان در این مجلس تذکر داد که این کمک ها در حدود نزدیک به ۵۰۰ میلیون تا سال ۲۰۲۰ به افغانستان ادامه خواهد یافت که چگونگی حفظ این سطح وابسته به تداوم اصلاحات در حکومت داری و کاهش مهاجرت افغان ها به آلمان است.
در همین حال؛ آقای غنی ضمن ابراز قدردانی از کمک های سخاوتمندانه کشور و مردم آلمان در طول مدت ۱۴ سال گذشته و بصورت ویژه دادن پاسخ مثبت به درخواست دولت افغانستان برای تامین این کمک های انکشافی الی سال ۲۰۲۰ میلادی، از صدراعظم آلمان سپاسگذاری نمود.
آقای غنی همچنین از تصمیم دولت آلمان برای افزایش نیروهای آموزشی آن کشور به افغانستان، ستایش کرد و از آنها خواست تا در زمینه تقویت فرقه ۲۰۹ در قندوز، انتقال دانش و مهارت در ایجاد یک کندک با ظرفیت عملیاتهای ویژه در کوهستان نیز همکاری نماید. به همین ترتیب آقای غنی خواهان همکاری آلمان در بخش های انجنیری ارتش ملی به منظور ایجاد تاسیسات نظامی با کیفیت و انجام کنترل کیفیت کار ساختمانی در نهادهای امنیتی و دفاعی به معیارهای بلند گردید.
انگلا مرکل وعده نمود تا در خصوص تقاضاها و تحقق آن وزرات خانه های مربوطه اقدامات تعقیبی را انجام خواهند داد.
آقای غنی گفت که ثبات در افغانستان نیاز به کمک های دوامدار دارد و از نخست وزیر آلمان بخاطر تشویق اعضای ناتو و ایجاد اجماع در مورد تداوم حضور و کمک به افغانستان در حالی که مشکلات جهان، مخصوصا مناطق آسیب دیده افزایش یافته و می توانست توجه نسبت به افغانستان را به حداقل رساند، تشکری کرد.
در این دیدار، صدراعظم آلمان و وزیر داخله آن کشور ابراز داشتند که افزایش بی سابقه و غیر قابل توقف مهاجرین از افغانستان به آلمان در این سال به یکی از مسایل عمده بحث و چالش مردم، پارلمان و حکومت آلمان مبدل شده است. وی افزود که تداوم حضور مهاجرین که واجد شرایط نیستند و بصورت غیر قانونی وارد آلمان می شوند؛ می تواند تاثیر منفی بالای روابط دو کشور و کمک های آلمان به افغانستان بگذارد.
آقای غنی در ارتباط به مهاجرین گفت که آمدن جوانان افغان به اروپا عوامل متعددی دارد که به آن عوامل باید بصورت ریشه یی پرداخته شود.
وی اظهار داشت که از هر ده مهاجر که راهی اروپا می شوند؛ حداقل شش نفر آنها تمام هست و بود خود را از دست می دهند و از بدترین وضعیت خود را به اروپا به امید یک زندگی بهتر می رسانند. آنها اکثرا از اینکه آن زندگی بهتر به آسانی قابل دسترسی نیست بی خبراند و باید به مشقاتی که می کشند و هزینه های را که در این راه می پردازند توجه شود و بدین لحاظ باید انگیزه ها و شرایط لازم را برای حضورشان در خود افغانستان به عوض مهاجرت ایجاد نمود.
او بیان داشت که دولت افغانستان در مورد آن عده مهاجرین که پاسخ مثبت دریافت نمی کنند؛‌ مطابق توافقات که در سالهای قبل توسط حامد کرزی رییس جمهور پیشین افغانستان صورت گرفته بود؛ عمل خواهد کرد.
آقای غنی تاکید کرد که گروه های جرمی در تبانی و همکاری با قاچاقبران موادمخدر و تروریستان از قاچاق انسان و انتقال افراد به عنوان مهاجر به حیث یک منبع جدید در آمد استفاده می کنند که اکثر مردم را به دلیل وعده های نادرست دچار مشکلات گسترده می نمایند.
در این دیدار صدراعظم آلمان از طرح دولت افغانستان برای ایجاد اشتغال (‌اشتغال برای صلح) که شامل آموزش های حرفوی، برنامه های ایجاد کاربرای آنهایی که این آموزشهای را فرا می گیرند و تهیه مسکن ارزان می باشد، حمایت کرد.
آقای غنی از صدراعظم آلمان خواست تا سکتور خصوصی آن کشور را بخاطر سرمایه گذاری در افغانستان مورد تشویق قرار دهد و تاکید کرد که برای فراهم آوری مصونیت به سرمایه گذاران نیاز به تضمین های مالی سرمایه گذاری از طریق میکانیزمی ویژه می باشد.
وی از جانب آلمانی خواست که به منظور ایجاد کار، تاجران آن کشور را ترغیب نماید تا زمینه واردات کالاها و سایر محصولات افغانستان را به بازارهای اروپایی مساعد سازند.
آقای غنی بخاطر جلوگیری از سوءاستفاده از پاسپورت های افغانستان و بالا بردن اعتبار آن از آلمان خواست تا در زمینه تامین خصوصیات ایمنی و مصونیت بیشتر این پاسپورت ها از طریق کمک های تخنیکی مدرن با افغانستان همکاری نمایند که وزیر داخله این کشور به سرعت بخشیدن کمک در این عرصه وعده نمود.
دو طرف در مورد تداوم همکاری در زمینه آموزش پولیس ملی افغانستان و امکان گسترش آن در بخش های مبارزه با جرایم سازمان یافته، مخصوصا قاچاق انسان، موافقت کردند.
در این دیدار هر دو جانب در مورد پروسه صلح و همکاری های منطقه یی در تامین ثبات افغانستان نیز بحث نمودند.
صدراعظم آلمان از تلاش های دولت افغانستان برای تامین صلح با عزت که بر اساس خواست و آرزو های مردم افغانستان استوار باشد، حمایت خود را اعلام کرد.
آقای غنی با تاکید به این اصل که حدود اقدامات دولت افغانستان را در بحث صلح قانون اساسی افغانستان، مخصوصا فصل اول و دوم این قانون که غیرقابل سازش و عقب گرد است؛ تعیین می کند و تاکید نمود که پروسه صلح افغانستان باید با درک سه عنصر اصلی مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی افزود: " اول: صلح میان افغانستان و پاکستان. اینکه افغانستان از یک جنگ اعلام ناشده علیه خود طی سالیان متمادی صدمه دیده است. گام نخست اینست که پاکستان به این وضعیت نکته پایان بگذارد. دوم مشکل طالبان است که فعلاً دارای رهبری متعدد می باشند و با گروه های مختلف شان برخورد متفاوت متناسب به میزان علاقمندی شان به گذاشتن سلاح و پیوستن به یک پروسه صلح آمیز اقدام شود و سوم معضله تروریزم بین المللی است که حد اقل به یک همکاری میان مدت در بین کشورها نیازمند است که تشریک موثر و سریع اطلاعات و تداوم فعالیت های مشترک مبارزه با تروریزم از ضروریات موفقیت در این مبارزه می باشد".
در اخیر این دیدارها طرفین موافقت کردند که به طور منظم هر سه ماه یکبار از طریق ویدیو کنفرانس در مورد مسایل عمده امنیتی و انکشافی افغانستان، صحبت کنند.
خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین