۰

اتهام جاسوسی به دو خبرنگار ترک، در پی یک افشاگری گسترده در این کشور

جمعه ۶ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۰
اتهام جاسوسی به دو خبرنگار ترک، در پی یک افشاگری گسترده در این کشور


دو روزنامه نگار مشهور ترک به اتهام افشای یک مساله محرمانه پیرامون روابط سازمان مخفی ترکیه با تروریستان، به جاسوسی متهم شدند.
این دو تن قبلا گفته بودند که سازمان اطلاعاتی وابسته به دولت ترکیه (MIT)، در قالب کمک های بشردوستانه به اقلیت ترکمن های سوریه، تسلیحات به سوریه صادر کرده و در اختیار گروههای تروریستی از جمله داعش قرار داده است.
جان دوندار سردبیر روزنامه جمهوریت و اردم گل دبیر بخش آنکارای این نشریه در راس این اتهامات قرار دارند و مطابق به پیش بینی هایی که از قانون ترکیه وجود دارد؛ احتمال می رود که این افراد، دست کم تا آخر عمر خود را در زندان سپری کنند.
پس از نشر گذارش و فلمی که در این مورد از سوی این دو روزنامه نگار، رجب طیب اردوغان رییس جمهوری این کشور از آنها شکایت کرده و این دو تن را به جاسوسی متهم نمود.
در این فلم نشان داده می شود که پولیس ترکیه در حال خارج کردن یک محموله بزرگ اسلحه و مهمات از داخل یک موتر به ظاهر حامل "کمک های بشردوستانه" می باشد.
افشاگری این روزنامه بلوای بزرگ سیاسی را در این کشور به دنبال داشت و مخالفین حزب عدالت و توسعه ترکیه که در راس آن اردوغان قرار دارد؛ این مساله را بیش از پیش بزرگ کرده و دولت کنونی را به بنیادگرایی متهم نمودند.
اردوغان پس از این افشاگری، گفته بود: " این عمل هیچ نامی جز جاسوسی و خیانت به منافع ملی ترکیه نیست و این روزنامه هزینه سنگینی را پرداخت خواهد کرد".
اردوغان پس از اقامه دعوا بر ضد دو روزنامه نگار، آنها را متهم به همکاری مستقیم با "جنبش فتح الله گولن" کرده بود که از نظر دولت ترکیه یک سازمان غیرقانونی و تروریستی به حساب می آید.
اما جان دوندار سردبیر روزنامه جمهوریت در جواب این اتهام گفته است: " حق طبیعی مردم ترکیه است تا از اوضاع جاری کشور و روابط خارجی دولتشان آگاه شوند. ما روزنامه نگار هستیم و این وظیفه ماست تا در چهارچوب اصول و قانون ژورنالیزم جهانی، رسالت خود را انجام دهیم؛ تردیدی نیست که دولت ها دوست دارند بسیاری از مسایل مهم را از شهرندانشان پنهان کنند؛ خبرنگاران برای روشن کردن این اعمال پنهانی، وظیفه مشخصی دارند که احتیاج به توضیح نیست".
این مساله یکبار دیگر اتهام حمله به آزادی بیان توسط دولت ترکیه را ظرف چند ماه گذشته افزایش داده است. سازمان گزارشگران بدون مرز نیز گفته است که دولت ترکیه به رغم تعهدی که برای اصلاحات در این بخش به اتحادیه اروپا داده بود؛ هنوز هم به کارشکنی خود در این زمینه ادامه می دهد.
ترکیه در فهرست ۲۰۱۵ آزادی رسانه در گزارشگران بدون مرز، از ۱۸۰ کشور دنیا، در ردیف ۱۴۹ قرار می گیرد.
خبرگزاری جمهور ــ اموربین الملل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین