۰

قرار گرفتن گفتگوهای صلح افغانستان، در یک مسیر نامشخص

سه شنبه ۳ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۰
قرار گرفتن گفتگوهای صلح افغانستان، در یک مسیر نامشخص


به تازه گی امریکا و پاکستان توافق کرده اند که هرچه زودتر گفتگوهای صلح افغانستان آغاز شود؛ اما حکومت افغانستان تاکید کرده است تا پاکستان جلو تروریستان را نگیرد، گفتگوهای صلح بی معنی است.
روزنامه "ایکونومیک تایمز "به تازه گی گزارش داده است که در جریان سفر راحیل شریف، رییس ستاد ارتش پاکستان به واشنگتن و دیدار وی با جو بایدن نماینده بارک اوباما و شماری دیگری از مقامات بلند رتبه امریکا، بر سر آغاز هرچه زودتر گفتگوهای صلح افغانستان، توافق شده است.
کاخ سفید نیز در گزارشی در مورد سفر رییس ستاد ارتش پاکستان به امریکا بیان کرد: جو بایدن، معاون رییس جمهور امریکا در دیدار به راحیل شریف، رییس ستاد ارتش پاکستان اطمینان داد که در جنگ عیله تروریسم و برقرای امنیت در منطقه و همچنین رسیدن به اقتصاد پایدار در کنار پاکستان خواهیم بود.
در این سفر، جوبایدن و راحیل شریف ضمن اظهار عزم استوار برای برقراری امنیت در افغانستان بر نقش امریکا و پاکستان برای شروع دوباره مذاکرات صلح در افغانستان تاکید کردند.
در همین حال؛ حکومت افغانستان اعلان کرده است که به گونه محتاطانه و مشروط با پذیرفته شدن خواست هایش از سوی پاکستان، از آغاز گفتگوهای صلح استقبال می کند.
سیدظفر هاشمی؛ معاون سخنگوی ریاست جمهوری به رسانه ها گفته است که حکومت افغانستان زمانی برای از سرگیری گفتگوهای صلح حاضر خواهد شد که پاکستان هراس افگنان را در خاکش نابود سازد.
وی تصریح کرد: " ... خواست ما این است که پاکستان بر علیه گروه هایی اقدام کند که بالای افغان ها جنگ را تحمیل می کنند و در شهر و مناطق ما انفجار و انتحار می کنند؛ زمانی که پاکستان این اقدامات را عملی کند ما آماده هستیم تا در مورد صلح گفتگو و بحث کنیم پیش از آن گفتگوهای صلح هیچ معنی ندارد".
پاکستان در این اواخر پس از همگانی شدن مرگ ملا عمر، رهبر طالبان همواره خواستار آغاز گفتگوهای صلح افغانستان با طالبان شده است.
قبل از این؛ مشاور ویژه نخست‌وزیر پاکستان در دیدار با نماینده سازمان ملل در امور افغانستان نیز گفته بود که همکاری اسلام آباد در مذاکرات صلح افغانستان تنها با برقراری ارتباط از سوی دولت کابل امکان پذیر است.
اسلام آباد در ماه جنوری سال جاری میزبان اولین دور مذاکرات صلح بین طالبان و دولت افغانستان بود؛ اما با مرگ ملا عمر دور دوم این مذاکرات به حالت تعلیق درآمد و بعد از آن طالبان با مخالفت های دورن نظامی شان به دو دسته تقسیم شد.
پس از دو پارچگی گروه طالبان، ژنرال عبدالرازق، فرمانده پولیس قندهار این دو دسته گی طالبان را دسیسه پاکستان دانسته و گفته است که پاکستان با استفاده از اختلافات دورن نظامی طالبان، می خواهد که پروسه صلح افغانستان را به ناکامی بکشاند.
در همین حال؛ رسانه هاي پاکستاني خبر از بازگشايي دوباره دفتر قطر داده است. شيرمحمدعباس استانکزي به جاي طيب آغا ریيس اين دفتر برگزيده شده و ملا عبدالسلام حنفي به عنوان معاون اين دفتر معرفي شده است.
همچنین گروه تازه از طالبان به رهبری ملارسول اعلان کرده است که دفتر سیاسی قطر را به رسمیت نمی نشناسند.
گروه تازه طالبان به رهبری ملارسول اعلام کرده که دفتر سیاسی طالبان در قطر به خاطر بدنامی ملا عمر ساخته شده است.
این دسته از طالبان کسانی را که در دفتر طالبان در قطر حضور دارند، در فهرست سیاه خود گنجانیده است.
این گروه تاکید کرده که هرگونه گفتگوهای صلح دفتر طالبان با حکومت افغانستان در قطر مورد پذیرش آنها نخواهد بود.

حالا دیده شود که با فعال شدن دوباره دفترسیاسی طالبان در قطر و توافق امریکا و پاکستان روی آغاز هر چه زودتر گفتگوهای صلح، چه دستاوردی در روند پروسه صلح افغانستان خواهد داشت.
زهرا جویا ــ خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین