۰

جشن کودک، با کودکان بی سرپناه و کارگر در بلخ

شنبه ۳۰ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۹
جشن کودک، با کودکان بی سرپناه و کارگر در بلخ


به مناسبت روز جهانی کودک، بنیاد کودک افغانستان که دفتر آن در شهر مزار شریف موقعیت دارد، جشن با شکوهی را با حضور بیش از ۲۰۰ کودک فقیر و نیازمند در یکی از تالارهای این شهر برگزار نموده و از این روز جهانی بزرگداشت به عمل آوردند.
در این جشن که برگزاری آن نیز بدوش خود کودکان بود؛ گروهی از کودکان هنرها و توانمندی های هنری شان را با اجرای نمایش نامه های کودکانه، تماشای کارتون و خواندن شعر و سرود گرامی داشته و فضای شاد و عاری از اندوه را به وجود آورده بودند.
مریم کریمی مسوول بنیاد کودک افغانستان هدف از برگزاری این جشن را نشاندن خنده بر لبان کودک بی بضاعت و نیازمند، به ویژه آن عده از کودکانی که در خیابان ها مشغول انجام کارهای سخت و طاقت فرسا هستند؛ عنوان نموده و بیان داشت که ما می خواهیم این کودکان که بیشترشان نان آور خانواده های شان نیز به شمار می روند؛ لحظاتی را از حال و هوای کارهای شاقه بیرون شده و احساس کنند که آنان نیز انسان هستند و از حقوق و مزایای یک انسان بهره مند هستند.
خانم کریمی اضافه کرد که می خواهیم کودکان یک روز متفاوت را در زندگی شان تجربه کنند؛ به ویژه آنانیکه از بسیاری حقوق و امتیازهای اجتماعی مانند، خدمات بهداشتی، امنیت، تفریح و حتا از داشتن یک محیط آرام برای زندگی عادی محروم هستند، در این روز کمی احساس آرامش کنند.
خانم کریمی در پاسخ به این سوال که حکومت افغانستان تا چه اندازه کنوانسیون جهانی حقوق کودکان را رعایت نموده و چقدر زمینه را برای زندگی سالم این قشر فراهم کرده است؛ با پوزخند پاسخ داد؟ همان اندازه که سایر کنوانسیون ها را رعایت کرده است .
رییس بنیاد کودک افغانستان یکی از مهم ترین چالش ها را برای آینده این کودکان ترویج نوعی خشونت در میان آنان می داند، بطوریکه هرگاه از آنان پرسیده شود که در آینده می خواهید، چکاره شوید؟ بدون درنگ پاسخ می دهند که در آینده می خواهند پولیس و یا سرباز ارتش شوند و یا اگر پرسیده شود که از میان اسباب بازی ها چه چیزی را دوست دارید؛ بی درنگ اسم تفنگچه و تفنگ را بر زبان می آورند و این برای آینده این کودکان خیلی خطرناک است.
در همین حال رجب ابراهیمی یکی از فعالان مدنی ولایت بلخ هر چند بزرگداشت از روز جهانی کودک را مانند هر روز دیگر خجسته و قابل گرامیداشت می داند؛ اما می گوید که بجای برگزاری محافل این چنینی، باید کار بنیادی برای کودکان انجام شود تا درآینده شاهد چنین مشکلاتی در جامعه نباشیم.
آقای ابراهیمی اضافه کرد: از آنجایی که کودکان آینده سازان جامعه هستند، باید در محیط سالم و دور از هرنوع خشونت بزرگ شوند، وگرنه کودکانی که در کوچکی مورد خشونت قرار گرفته و یا شاهد برخورد های خشونت آمیز در جامعه و محیط زندگی اش بوده و یا مورد تبعیض قرار گرفته باشد، عقده ای بار آمده و در آینده مرتکب اعمال خشونت بار خواهند گردید.
سیدهدایت الله هاشمی ــ بلخ
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین