۰
تاجران هرات:

کاهش ارزش پول افغانستان، بحران به وجود می‌آورد

سه شنبه ۲۶ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۴
کاهش ارزش پول افغانستان، بحران به وجود می‌آورد


اتحادیه صرافان و اتاق تجارت ولایت هرات در نشستی نگرانی خود را از بالا رفتن بهای ارز خارجی و تاثیر منفی آن بر روند اقتصادی کشور، ابراز کردند.
به گفته آنان؛ مهمترین دلایل این چالشها، موج شدید مهاجرت به خارج از کشور و بی برنامه بودن دولت در کنترل بازار ارز می باشد.
به گزارش جمهورنیوز؛ سعد خطیبی، رییس اتاق تجارت ولایت هرات می گوید: از زمانی که بهای دالر در بازار افغانستان افزایش پیدا کرده، آحاد جامعه و بازرگانان، خسارات زیادی را دیده اند و این بر پیکره ی اقتصاد ضربه وارد کرده است.
به گفته ی وی؛ افغانستان یک کشور وارداتی است و به همین لحاظ بیشتر اجناس داخلی توسط اسعار بیرونی و به ویژه دالر خریداری می شود.
آقای خطیبی تاکید کرد که این روند می تواند تا اقتصاد سرمایه داران و حتا مردم را از پای درآورد.
از سویی دیگر؛ بهاالدین رحیمی، رییس اتحادیه صرافان هرات هشدار می دهد که محتمل است قیمت هر دالر تا مرز ۷۵ افغانی هم برسد.
به بیان وی؛ از مهمترین دلایل پایین آمدن نرخ پول افغانستان در بدل اسعار خارجی، ناامنی، سیل گسترده مهاجرت و بی تدبیری دولت برای کنترل و ثبات ارز افغانی می باشد.
آقای رحیمی همچنین تاکید کرد که بی ثباتی قیمت پول افغانی علاوه بر دیگر اقشار جامعه، به جامعه ی صرافان هم آسیب وارد کرده است.
در همین حال؛ لطیف قناویزی، از مسوولان اتاق تجارت و کارخانه دار ولایت هرات می گوید که بر علاوه ی تمامی چالشهای گذشته، بالارفتن بهای ارز، روند تولیدگری در هرات را با بن‌بست مواجه می کند و سبب می شود که شهرک صنعتی با رکود هرچه بیشتر مواجه شود.
به عقیده او؛ نیاز است تا دولت برای کنترل قیمت اسعار و جلوگیری از فروپاشی اقتصادی، ارز بیشتری را به بازار سرازیر کند.
از سویی دیگر؛ احسان حیات، سخنگوی والی هرات گفت که بالارفتن قیمت ارز مربوط به کل افغانستان می باشد و وظیفه اداره ی محلی این ولایت، انتقال گزارش نگرانی های مردم به مرکز کشور است.
به بیان وی؛ نیاز است تا این پدیده از سوی بانک مرکزی افغانستان مدیریت و کنترل شود.
با این همه؛ دیده می شود که ولایت های مرزی کشور و به خصوص هرات از بابت بالارفتن قیمت اسعار خارجی در برابر پول داخلی، بیشتر آسیب دیده اند.
یحیا فولادی ــ هرات
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین